ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ŞUUR YAZILARI
Okunma Sayısı: 5287
Yazar: Hatice Su Kılınçer
ŞEHİTLİK EN GÜZEL BİR ANNEYE YAKIŞIR

“Mısır’da şehit olan annesinin ardından ağlayan en güzel yetime”

Sus çocuk ölülere işittiremezsin sesini. Kulaklarında ağırlık olanlar kumandalarıyla kıstılar sesini kulak tırmalamasın diye.

Onlara özür borçlusun çocuk. Acıyla parçaladığın yüzün iştahlarını kaçırdı. Kan görmeyi kim sever söyler misin?

Özür borçlusun acın rahatsız etti çocuk. Alışık değil kimse gerçek acılara. Sana özgürlük selamı vermek için ellerini kaldırmalarını bekleme. Altın portakala aday alkışlık dramlarla büyüdü çocuklar. Ödüllü yönetmenler ve kapalı gişe filmler dikkatleri çekti. Ölüm bir sinema salonunda alkışlar eşliğinde olursa değerlidir, sokak ortasında ölmek de nereden çıktı şimdi? Pahalı güneş gözlüklerini takıp annenin cenazesine gelmeyecek kimse. Manşetlere taşınmayacak adın, acını yorumsuz bırakacaklar çocuk.

Özür borçlusun vakitlerini çaldığın için nefsine tapanların.

Hakkındır insanlığın yasını tek başına tut çocuk. Annenin bedeninde yere yıkıldı insanlığımız, ufka dalan gözlerinde çırpına çırpına öldü vicdanlar. Boşlukta sallanan sesin o yüzden ulaşmıyor annene. Sus çocuk, azap meleklerini çağırıyor dudağından kurtulan hıçkırıklar. Sema ve arz homurdanmaya başladı. Ölüme hazır olan yok aramız da sus.

Sen şehit hikayeleriyle büyüdün bilirsin, şehitler hayattadır. Hıçkırıkların boşuna, sus çocuk. Sus ve yavaşça eğil. Şehitlerle susarak konuşulur. Sus ve eğil ki annen özgürlüğün ninnisini fısıldasın kulağına. Gözbebeklerinde kucağı kadar sıcak bir huzur seni sarmak için sabırsızlanıyor. Anneler çocuklarını kendi nefislerine tercih ederler ama şehitlik başka. O, evlatla paylaşılmayacak kadar azizdir çocuk. Anneni sakın horlama ardına bakmadığı için, bıraktığı için seni geride. Bugün anneni sen kundakla çocuk, sen ört üstünü. Uyandırmadan bir öpücük kondur yanağına. Parmak uçlarına basarak ayrıl yanından. Anneler çocukların ıslak kıyafetlerini değiştirir bilirim ama annenin kanla ıslanmış başörtüsüne dokunma e mi çocuk? Hasta olmaz merak etme, anneler sever o ıslaklığı, kurusun istemezler hatta. Hem anneler ne giyse yakışır. Ama şehitlik başka…

Şehitlik en güzel bir anneye yakışır. En güzel anne seninki çocuk, övünebilirsin ve en güzel yetimi sensin ümmetin.

Selam sana!

Yazar: Hatice Su Kılınçer
24-08-13
E mail: haticesu1@hotmail.com
 
 
Yorumlar: 7
FatımatüzZehra
Acıları İhtiyar Çocuk
Tarih : 11-10-15

Dini,dili,ırkı her ne olursa olsun, bir çocuğun acısını duyabilmek için, belki de sadece Hatice olmak gerek.. Yüreğinin hüznü yüreğimize değdi..

 
İlknur
Allah Razı Olsun
Tarih : 28-08-13

Böyle güzel bir yazıyı bizimle paylaştığınız için, yüreğimize şevkat yağmurunu yağdırıp empati kurmamıza yardım ettiniz. yüreğinize sağlık.

 
Esma
Tebrik Ederim
Tarih : 28-08-13

Bu değerli yazı için teşekkürler. Yüreğimizin en derin noktsına kadar işledi. Sanki o çocuğun yerindeyim. Yüreğinize sağlık

 
Uğurlu
Selâm
Tarih : 26-08-13

Has yüreklere ait has sezişlerin samimi duyguların sonsuz derinliğinde kulaç atanlara...Selâm.Ölüleri diriltmeye, gaflette olanları uyandırmaya yeltenenlere...Selâm.

 
sezen
umut
Tarih : 24-08-13

sesimiz duyulmasa da uzaklardaki gözü yaşlı kardeşlerimize,, her kelime hüznümüzün şahididir,, hüzünlü gönlün mısralarda kendini buluşudur bu ahsen ve değerli yazı,, yüreğinize sağlık

 
Müridan
Müridin
Tarih : 24-08-13

En katı nesne nedir diye sorsanız. Kalp olduğunu söylerler. Bu katı kapleri yumuşatacak kadar hisli bir yazı okudum. Yenilerini okumak ümidiyle.

 
AHMET
TEŞEKKÜRLER HATİCE HANIM
Tarih : 24-08-13

Allah razı olsun; şehadeti bize daha da sevdirdiniz. O çocuklarımıza melekler hamilik eder inşaallah. Allah sizi de o annelerle haşretsin.

 
ŞEHİTLİK EN GÜZEL BİR ANNEYE YAKIŞIR
Online Kişi: 28
Bu Gün: 13 || Bu Ay: 9.271 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.854 || Toplam Tıklanma: 52.162.823