ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 2002
Yazar:
ÜSKÜP'TE ADEVİYE MİTİNGİ

Mısır'da darbe yönetimi Üsküp'teki müslümanlar tarafından yapılan gösterilerle protesto edildi

Dünya Bülteni /Haber Merkezi - Üsküp

Mısır'daki Müslümanların darbeci ordu tarafından katledilmesine yönelik protesto gösterileri dalgası Balkanlar'a da yayıldı.

Bir hafta önce Saraybosna'da düzenlenen gösterilerin ardından bugün Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Cuma namazının ardından Mısır'daki vahşete yönelik kapsamlı bir protesto gösterisi yapıldı.

Makedonya'daki birçok sivil-toplum kuruluşunun bir araya gelmesi ile tertiplenen ve "Hepimiz Rabiayız" sloganı ile yapılan gösteriye binlerce Makedonyalı Müslüman katıldı.

Gösteri esnasında konuşan STK temsilcileri bu organizasyonun bu bölgedeki Müslümanların Mısır'daki mazlumlarla dayanışma içinde olmak için yapıldığı vurgularken Mısır'da yaşananlara bir şekilde tepki göstermenin insanlığa karşı işlenen suçlara sessiz kalmama sorumluluğu yerine getirmek anlamını taşıdığını ifade etti.

STK temsilcileri ayrıca Mısır'da zulmeden Firavun'a karşı Hakk için mücadele eden Musa'nın yanında olanları desteklediklerini dolayısıyla da Musa'nın tarafında olduklarını belirttiler. Bu gösterinin Mısır'a saygıdan çok Makedonyalı Müslümanların kendisine olan saygısından dolayı tertiplediklerini belirten STK temsilcileri, zulme karşı sessiz kalanların vicdan ve haysiyet yoksunu olduklarını ifade ettiler.

Son olarak Mısır'da zulüm gören tüm Müslümanlara seslenen STK temsilcileri "Kıymetli Mısırlılar, bu acılı günlerinizde Üsküplüler olarak Murat Paşa meydanından "Hepimiz R4BİAYIZ" sloganıyla tüm büyük acılarınızı paylaşıyoruz" cümleleriyle Rabia'ya selam gönderdi.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Yazar:
26-08-13
E mail: dunyabulteni.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÜSKÜP'TE ADEVİYE MİTİNGİ
Online Kişi: 24
Bu Gün: 413 || Bu Ay: 413 || Toplam Ziyaretçi: 2.225.709 || Toplam Tıklanma: 52.213.015