ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 5978
Yazar: Ahmet Ar
OLİMPİYATLARIN İSTANBUL’A VERİLMEMESİNE ÜZÜLELİM Mİ?

Allah bazen kulunu istediğini vermeyerek korur.

Adam bir ömür bir araba almak için çalışır… Yemez, içmez, biriktirir. Sonunda istediği olur; artık bir araba sahibidir. Fakat kader bilinmez; arabasını alıp evine giderken bir kaza neticesi hayatını kaybeder. Böylesi haberleri hepimiz okumuşuz, duymuşuzdur. Adamcağız parasını kaybetse, o arabayı alamasa feryat figan edecekti. Cenâb-ı Hak, istediğini vererek en istemediği ile karşılaştırdı onu. Bunun tersi de olur elbette; yani istediğini vermeyerek istemediklerinden korur. Hikmet hikmet içinde…

Türkiye, Olimpiyatları İstanbul’a alabilmek için yatmadı, uyumadı; canını dişine taktı. Bütün ülke seferber oldu âdetâ. Başbakan seviyesinde temsil edilen başka ekip yoktu sanıyorum. Sanki olimpiyatlar İstanbul’da yapılsa Türkiye’ye sihirli bir sopa değecek ve ekonomisinden kültürüne, eğitim problemlerinden teröre… her müşkili bir anda hâlloluverecek… Oysa bu hakîkat değil.

Cumartesiyi pazara bağlayan gece birçok televizyon kanalı canlı yayında… Olimpiyat hangi şehre verilecek? İlk tur oylamada Madrid eleniyor. İstanbul ile Tokyo yeniden oylanıyor. Netice, İstanbul kaybediyor. Bizde hüsran manzaraları, Japonlarda sevinç çığlıkları ve gözyaşları… Ne oluyor? Kim kazandı, kim kaybetti? Kader aynasında ne var, kimse merak etmiyor. Belki de Allah istediğimizi vermeyerek bizi bilmediğimiz nice belâlardan koruyor, gaybı kim biliyor?

Bu işlerden pek anlamayız… Evet, olimpiyatların ekonomiye bir miktar katkısı olabilir. Bir hafta müddetle bütün dünyada Türkiye’nin reklâmı da yapılmış olur. Peki, bizden neler götürürdü acaba? Olimpiyat rûhu denen şeyle bizim rûhumuz ne derece örtüşür, hesap eden var mı? Olimpiyat rûhunun, rûhumuzdan götüreceklerini, olimpiyatlardan kazanacaklarımızla geri getirebilir miydik?

Yakın bir zamanda İzmir’de üniversiteler arası olimpiyat oyunları yapılmıştı. Öyle şeyler duyduk ki, küçücük bir ahlâkî kaygısı olan birisini yerinden hoplatır.

Allah’ın bizi sevdiğine inanalım ve kaderine boyun kıralım. O’nun istediklerimizi vermemesindeki hikmetleri tefekkür edelim. Belki de O, en istediklerimizi vermeyerek bizi en istemediklerimizden muhâfaza ediyordur.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri gibi bakalım hâdiselere:

Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif ânı seyreyler

Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Yazar: Ahmet Ar
08-09-13
E mail: ahmet_ar@dogrulus.com
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 10
s.b
gerçekci
Tarih : 12-09-13

tamam o zaman kardeşim. ben böyle durumlara çok tepkiliyim mazur gör beni..

 
Vahabzade
Latife
Tarih : 11-09-13

s.b kardeşim, ben o yorumu latife olsun diye yazdım. Asla ve kat'a ben de tasvip etmiyorum. O haberi sen de görmüşsündür. Hani, hocaefendi; "Olimpiyatlara, peygamber efendimizin teşrif ettiğini rüyasında gören hanım kardeşlerimiz var. Bana mektupla bildirdiler." mealinde... Yoksa hemfikiriz.

 
s.b
gerçekci
Tarih : 11-09-13

vahabzade kardeşim öyle şarkılı türkülü kızların dans ettiği şarkı söylediği, islamla alakası olmayan o tür organizasyonlara manevi büyükler teşrif etmez. o tür organizasyonların islamda yeri de yoktur. şarkı haramdır. kadının şarkı söylemesi zaten haramdır. şarkıyla eğlenmek de caiz değildir. hele böyle caiz olmayan bir organizasyon için trilyonlar harcanması israftır haramdır. Rabbim idrak versin..

 
ibrahim Tuncer
Üzülmeyelim
Tarih : 10-09-13

Olimpiyatların İstanbul'da yapılmayışı çok büyük bir kayıp değil. Özürlü basketçilerimizin yaptığı gibi tüm rakiplerimizi ezici bir üstünlükle yenelim yeter. Ayrıca her zaman olduğu gibi farklı bakış açısıyla olayı daha güzel değerlendiren Ahmet hocaya teşekkürler.

 
hasan hüseyin
cevap hazırdı
Tarih : 09-09-13

neticesinin ne olacağını bilmiyordum, fakat İstanbul çıksa hemen denilecekti ki, bu yatırımların bedelini kim ödeyecek, İstanbul çıkmadı zaten böyle olacağı belliydi lafları dolaşıyor, bizim gibi cevabı hazır millet var mı merak ediyorum bu anlatacağım yukarıdakinden farklı, bir tanıdığım anlattı hac dönüşünde uçağımız İstanbul'a inecekti, fakat Antalyaya indik, teknik bir sebepten dolayı iniş yapıldığı, İstanbul'a devam edileceği bilgisi verildi. daha önce arkadaşlarla konuştuk, uçağa binen yoktu, ama anons yapılınca hemen dediler ki, zaten uçağın sesi değişmişti, bir kütürtü duyuldu diye konuşmaya başladılar.

 
İhsan Efendioğlu
İstanbul Kaybetti mi? Kazandı mı?
Tarih : 08-09-13

Olimpiyat oyunları M.Ö 776 yılında Yunanistan'ın Olimpia şehrinde başlamış ve M.S 393 yılına kadar devam etmiştir. Oyunlar; tanrıların (!) yaşıyor olduğuna inanılan Olimpiya Dağı'nda düzenlenir ve adını da bu dağdan alır. Ancak kökeni ne olursa olsun olimpiyat oyunlarının Antik Yunanistan'da Eleusis Gizemleri'nin yanında düzenlenen en büyük iki DİNÎ TÖREN OLDUĞU KESİNDİR. (Bkz.http://blog.milliyet.com.tr/olimpiyat-nasil-baslamis-/Blog/?BlogNo=373223) İyi ki İstanbul'da yapılmayacak. Olimpiyatlarda yaşanabilecek rezilliklerden Allah Istanbul'umuzu korudu. Maddî olan her şeyin hesabını maddî olarak yapmak kolaydır. Manevî kazancın ya da kaybın hesabını yapmak zordur. Bu hay huyun içerisinde bizi farklı düşünmeye sevk eden yazısı için Ahmet hocama teşekkür ediyorum.

 
hatice su kılınçer
kalıcı olan nedir
Tarih : 08-09-13

olimpiyat gelir, olimpiyat gider... Dünya çapında ilim insanlarının buluştuğu bir istanbul düşlüyorum. Ev sahipliği yapmak ne güzel olur değil mi?

 
Vahabzade
Olimpiyat
Tarih : 08-09-13

Ne olimpiyatı yav! Olimpiyat da ne ki, Peh! Bizim, manevi büyüklerimizin manen teşrif ettiği(!), aslanlar gibi, yıllardır yapageldiğimiz Türkçe Olimpiyatımız var. Oylaması yok, hiçbir prosedürü yok, kimseye de gaptırmayız.

 
Uğurlu
Paralellik
Tarih : 08-09-13

İstanbul'un korunmasını ümit ediyordum. Korunduğu kanaatindeyim. Hayrın bunda olduğuna inanıyorum. Memnunum. Ancak memnuniyetim ulusalcılarla örtüşmez, belki paralellik arz edebilir.

 
Mustafa ÖZGEN
Ölçü
Tarih : 08-09-13

Ahmet hocam, Kar ve kazanç hesabındaki hassas ölçüye işaret eden yazınızdan dolayı teşekkür ederiz. Az ilgilendiğim bir hadisenin neticesi hakkında benim için çok güzel bir bilgi... Elinize sağlık.

 
OLİMPİYATLARIN İSTANBUL’A VERİLMEMESİNE ÜZÜLELİM Mİ?
Online Kişi: 24
Bu Gün: 8 || Bu Ay: 1.648 || Toplam Ziyaretçi: 2.228.614 || Toplam Tıklanma: 52.239.777