ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 2202
Yazar:
NİHÂYET BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı basın toplantısında pakette açıklanan reformlardan sadece idari düzenleme gerektirenler de bulunduğunu söyledi.

Bu düzenlemeleri, Bakanlar Kurulu Kararı, genelge ya da yönetmelik değişikliğiyle gerçekleştirmenin mümkün olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'Kılık Kıyafet Yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırıyoruz. 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' kadın ve erkekler için kısıtlayıcı hükümler içeriyordu. Bu kısıtlamalar, çalışma hakkını, din ve vicdan özgürlüğünü ihlal ediyor, ayrımcılık içeriyordu.

Yönetmeliğin 5'inci maddesinde değişiklik yaparak kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz.

Resmi elbise giymek zorunda olan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını, Emniyet mensuplarını, Yargıda Hakim ve Savcıları bunun dışında tutuyoruz.'

İlk başörtüsü yasağı

İlk kez 1967 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde derslere başörtüsüyle girmek isteyen Hatice Babacan, yapılan baskılara rağmen başını açmamıştı. İslam tarihi hocasının 'ya başını açarsın ya da sınıftan çıkarsın' demesi üzerine 'başını inancı gereği örttüğünü' söyleyen Babacan, dersten ayrılmış daha sonrada okuldan atılmıştı.

Kamuda başörtüsü yasağı

CHP Hükumetininin Çalışma Bakanlığı 1978 yılında ilk defa resmi olarak kadın memurların başörtüsü örtmelerini yasakladı.

8 Aralık 1978 tarih ve 52 No'lu genelge ile CHP Hükumeti ilk defa kamu hizmetinde çalışan bütün kadın memurların başörtüsü örtmelerini yasaklamış, bu genelge ile ayrıca erkeklerin sakal, uzun saç ve kravatsız işe gelmelerini de yasakladı.

Özal Hükumeti'nin yasağı kaldırma çabaları engellendi
...

Haberin devamı için tıklayınız.

Yazar:
01-10-13
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
NİHÂYET BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI!
Online Kişi: 25
Bu Gün: 33 || Bu Ay: 981 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.927 || Toplam Tıklanma: 52.221.259