ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 2595
Yazar:
AVRUPA'DAN ÖDÜL YAĞMURU! ŞİMDİ DE İSTANBUL BAROSUNA

Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi; Balyoz Darbe Planı sanıklarına destek için duruşma basan ve mahkeme salonunda basın açıklaması okuyan, Gezi çapulcularını savunan, başörtülü stajyer avukatlara ruhsat vermekte direnen hukuken düşmüş olan İstanbul Barosu’nu ödüllendirdi! Konsey; insan haklarını savunduğu iddiasıyla darbecilere arka çıkan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyelerini, 2013 yılı CCBE İnsan Hakları Ödülü’ne layık gördü. CCBE Başkanı Evangelos Tsouroulis tarafından İstanbul Barosu Başkanlığı’na gönderilen 23 Eylül 2013 tarihli mektupta “[…]Türkiye’de insan haklarına olağanüstü derecede adanmışlığınız nedeni ile 2013 CCBE İnsan Hakları Ödülü’nü almaya hak kazandığınızı bildirmekten memnuniyet duyarım. […]CCBE, böylesine farklı ve tehlikeli bir ortamda temel hakları savunma cesaretinizin ve bu yöndeki girişimlerinizin üzerinde durulmayı hak ettiği inancındadır” ifadelerine yer verildi. Ödül töreni, 29-30 Kasım 2013 tarihlerinde Brüksel’de yapılacak olan CCBE Genel Kurulu bünyesinde gerçekleştirilecek.

ÖZGÜRLÜK GEÇMİŞİ SORUNLU BİR BAŞKAN

Hukukun Üstünlüğü Platformu Genel Başkanı Avukat Cahit Özkan, söz konusu ödülün adının insan hakları ödülü olamayacağını belirterek, “Bu ödül, demokrasiye ve insan hak ve özgürlüklerine karşı olan kişilere verilen bir ödül olabilir. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul Barosu özellikle darbecilerin yargılandığı davalara en sert itirazı göstermiştir” dedi. Darbe suçlarında insan hak ve özgürlüklerinin temelden yok sayıldığının herkesin bildiğini de hatırlatan Özkan, “Özgürlük ve demokrasi noktasında sorunlu bir geçmişi olan başkana bu ödülün verilmesini gerçekten anlamlandıramıyoruz” diye konuştu.

“DARBECİLİKLE İTHAM EDİLMİŞ BİR BARODUR”

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın karşısına Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı olarak çıkan Avukat Rıza Saka da, “Bu ödül ne amaçla verilmiş bilmiyorum. Bu baro kendi kurumu içerisindeki başörtülü çalışanlarının hakkını savunmamış, imam hatip okullarının önünün açılması için yapılan yasal değişikliklerin iptali için dava açmış ve darbecilikle itham edilmiş bir barodur. Bu özellikleriyle insan hakları savunuculuğunu pek görmüyorum” dedi. İstanbul Barosu’nun öne çıktığı konunun hükümete muhaliflik yapmak olduğunu da hatırlatan Saka, “Bu konuda gerçekten çok iyiler. Hükümete en iyi muhalefet eden baro şeklinde bir ödül verilecekse bunu gerçekten hak ederler ama insan hakları ödülünü alacak bir performans göstermemişlerdir” diye konuştu. Almanya’da PKF Hotelexperts adlı dernek de, Gezi çapulcularına Divan Oteli’ni açtığı gerekçesiyle Koç Holding yöneticilerini ödüllendirmişti.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
14-10-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AVRUPA'DAN ÖDÜL YAĞMURU! ŞİMDİ DE İSTANBUL BAROSUNA
Online Kişi: 15
Bu Gün: 6 || Bu Ay: 3.814 || Toplam Ziyaretçi: 2.233.444 || Toplam Tıklanma: 52.279.374