ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 4510
Yazar: Ali Karahasanoğlu
MADDÎ 'ÇÖP EVLER'E NASIL İZİN VERİLMİYORSA...

Kızlı-erkekli ‘çöp ev’lerin pis kokusuna izin vermeyeceğiz

Önce size birkaç haber..

“Bebek’te milyon dolarlık ‘çöp ev’!

Kentin en seçkin semtlerinden olan Bebek’te, birlikte oturan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah Turfanda ile kardeşi Prof. Dr. Tuncer Turfanda’nın, 50’ye yakın kedi besledikleri ve evi çöpe çevirerek çevreye dayanılmaz koku yaydığı ihbar edildi. Turfanda kardeşlerin, Bebek’teki evlerinde birlikte yaşadıkları 62 yaşındaki kız kardeşleri Prof. Dr. Tülay ile Prof. Dr. Hatice Turfanda’nın ise kanserden öldükleri öğrenildi.. Komşuları, ‘profesör kardeşler 50’ye yakın kediyle ve çöplerle yaşıyorlar. Böcekler komşu evlere hücum ediyor. Beşiktaş Belediyesi’ne defalarca şikâyette bulunduk fakat ailenin avukatı müdahale edilmesini engelliyor’ dediler.”
Bir haber daha:
“Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’nde belediyenin baskın yaptığı çöp ev hayvanat bahçesini aratmadı. Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri, evden çıkan 30 köpek, 17 kedi, 13 fare, 3 hamster, 3 papağan, 1 kirpi ve 6 kaplumbağaya el koydu. Mahalle sakinlerinin koku şikayeti üzerine Ferit Bey Sokak da bulunan ahşap eve giden belediye ekipleri, evde annesi ve kızıyla yaşayan Esin Yavaşçalar’ın oluşturduğu çöp ev ve mini hayvanat bahçesi karşısında şok oldular. Harabe haline dönen, böcek ve çöp dağlarının oluşturduğu evi 3 saatte boşaltan ekipler, çalışma sırasında kokudan zor anlar yaşadılar. Tahliye sırasında mahalle sakinleri de hem çıkan hayvanlar hem de çöpler nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.”
Bir haber daha..
“Bornova Belediyesi temizlik ekiplerinden çöp ev operasyonu! Çamdibi semtinde üç kadının yaşadığı çöp ev, mahalle halkının şikayeti üzerine Bornova Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Evden tam 6 kamyon yani yaklaşık 5 ton çöp çıkarıldı. Çamdibi 5110 sokakta ikisi yaşlı üç kadının yaşadığı ve mahalle halkını rahatsız eden çöp eve Bornova Belediyesi ekipleri müdahale etti. Koku nedeniyle zor günler yaşayan ve bu rahatsızlıklarının giderilmesi için Bornova Belediyesi’nden yardım talep eden vatandaşlara anında cevap verildi.”
Bir haber daha:
“Edirne’de tek başına yaşayan 72 yaşındaki Şahsene Bozkurt’un evi, 16 yıldır biriktirdiği çöpler apartmanda kokuya neden olunca belediye temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Evden yaklaşık 15 ton çöp çıktı.”
Bir haber daha:
“Zabıta ekiplerinin tepki gösteren Ayşe Peker, ‘İçeri asla giremezsiniz. İçeride poşetlerde param var. Kaybolursa sorumlusu sizsiniz. Ne kokuyormuş benim evimde. Turşu varmış. Size ne benim turşularımdan. Ben turşuları yiyebildiğim kadar yerim, gerisini atarım. Size ne? Evimde hayvan besliyorum, kalan ekmekleri ben hayvanlarıma veriyorum” diyerek topladığı eşya ve gıdaların götürülmesine tepki gösterdi. Evden 3 kamyop çöp ve atık madde çıkarıldı.”
Bir haber daha:
“Şişli’de tek başına yaşayan yaşlı kadının evinden 2 kamyon çöp çıkarıldı. Çöplerin temizlendiği sırada eve gelerek ekiplere zorluk çıkaran yaşlı kadın emniyet güçleri tarafından sakinleştirildi. Edinilen bilgilere göre, ...da oturan Sevim Sel’e (72) ait olan evden kötü kokuların yayılması üzerine, apartman sakinleri durumu belediyeye bildirdi. 20 yıl önce eşini kaybederek yalnız yaşamaya başlayan Sevim Sel’in evine gelen belediye ekipleri, evde kimse olmadığı için çilingir çağırdı. Mahkeme kararıyla kapıyı açan ekipler, içeri girince gördükleri manzara karşısında hayrete düştü. Çöp dolu evi ilaçlayan ekipler, çöpleri büyük poşetlere koyarak dışarı çıkardı.”

Haberlerde görüyorsunuz, ev sahipleri hep aynı şeyi söylüyor:

“Karışamazsınız.. Ev bizim. Tapusu benim.. Kirasını ben ödüyorum.. Size ne? Bizim yaşama hakkımız yok mu? Konut dokunulmazlığımız yok mu? Nerde hürriyet... Nerde özgürlük..” vesair savunmalar yapıyorlar..

Ama devlet.. Devleti temsilen belediye..
Evlere giriyor..
Evlerdeki pislikleri çıkarıyor..
Temizlik harekatına tüm toplum, destek veriyor..

Dolayısı ile..
Öğrencilerin kızlı-erkekli kaldıkları evler de..
Toplum sağlığını/ahlakını bozucu niteliktedir..

Anayasa’da tam 10 değişik maddede, “genel ahlak” ifadesi geçmektedir..
AK Parti iktidarının değil, yıllar önce yazılmış olan bir anayasa bu!

Neticeten..
“Genel ahlak”ı bozucu nitelikteki “çöp ev” benzerlerine izin verilmesi, sadece o evlerde kalan sakinleri değil, çevresini ve tüm toplumu zehirler.

Maddi anlamdaki “çöp ev”lere nasıl izin verilmiyorsa..
Manevi anlamda “çöp ev” gibi etrafa pis kokular yayan “erkekli-kızlı evler”e de izin verilemez..
Nokta!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Karahasanoğlu
08-11-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 2
İhsan Efendioğlu
MECBURÎ KARMA EĞİTİM VE NETİCESİ
Tarih : 08-11-13

Ahlaki kokuşmuşluk üniversiteler vasıtası ile Anadolu'nun her yerine yayıldı. Diziler hâkeza. 28 şubat devri geçti mi? Geçti ama her tarafı tarümar etti. Ahlaki kokuşmanın önüne geçmek için mecburi eğitime ve karma eğitime acilen son verilmeli. Ya da karma eğitimden vazgeçmeden mecburi eğitime geçilmemeliydi. Zina tekrar suç olmalı.

 
Ne fark eder
Avrupaya teşekkür
Tarih : 08-11-13

Avrupa, hey esiri aşıkı olduğumuz Avrupa duy sesimizi.senin seviyene ulaşmak için her şeyimizi feda ettik Hatta son olarakta Hz.Allahın yasak ettiği zinayı sen istiyorsun diye muhafazakar demokrat bir iktidar eliyle serbeset bıraktık, bıraktık ki sen memnun olasın . Bak, gençlerimiz karma yaşadıkları evlerde senin muasır medeniyet seviyene ulaşma yolunda nasıl gayret ediyorlar. Bazı doğu ülkeleri saatlik nikah yaparken biz sırf sana tabi olmak için (sağ olasın avrupa zinayı suç olmaktan çıkarttırdın da)saatlik otel sistemi icad ettik. Artık yeter bizi içine al alki şu gericilerin çağın gerisinde kalan ahlak anlayışının tasallutundan azade olalım.

 
MADDÎ 'ÇÖP EVLER'E NASIL İZİN VERİLMİYORSA...
Online Kişi: 22
Bu Gün: 52 || Bu Ay: 7.864 || Toplam Ziyaretçi: 2.240.347 || Toplam Tıklanma: 52.355.105