ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 2952
Yazar:
AHMET TURAN ALKAN LÂİK OLMUŞ!

Radikal'dan Ezgi Başaran A. Turan Alkan'la bir mülâkât yapmış. Hayret! Ahmet Turan Alkan lâik olmuş. Tam da sakal bırakmışken oldu mu bu? (Doğruluş)

Alâkalı kısım:

Yasal ve sosyal meselelerin, düzenlemelerin daha sık İslami referanslarla gündeme getirilmesi de aynı sebeple herhalde?

Öyle tabii. Tüm dindarlar adına konuşamam ama ben bir köprünün açılışını yaparken bile dini göndermeler yapılmasından rahatsızlık duyarım. Çünkü İslam zaten hizmet etmeyi öğütler, bu hizmetin o biçimde dile getirilmesi iyi değildir. Laikliğin Türkiye için mutlaka uygulanması gerektiğine inananlardanım. Yani ben laiklikten yanayım çünkü Cenabı Hak da öyle isterdi. Dini bir referansla açıkladım ama gerekiyordu. Eğer Allah isteseydi hepimizi tek bir millet tek bir ümmet yapardı. Onun yerine bize muhtelif dinler, kültürler, karakterler verdi. Bu yüzden bir kimseye din dayatmak bana göre zulümdür. Laiklik bizim için bir iç barış aracıdır. Ben bunu 28 Şubat’ta da yazdım, öfkelenmemiz gereken şey laiklik değildir diye.
...

Yazının devamı için tıklayınız.

Yazar:
19-11-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
Emine Hayat
Maya
Tarih : 20-11-13

Sütün kalitesi tabi ki önemli. Bu yazıyı okuyunca mayanın da sütün kalitesi kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyor insan. "Eğer Allah isteseydi hepimizi tek bir millet tek bir ümmetyapardı." sözü, ancak irade-i cüziyeye inanmayan bir insan tarafından söylenebilir. Allah, ıslah eylesin.

 
AHMET TURAN ALKAN LÂİK OLMUŞ!
Online Kişi: 13
Bu Gün: 27 || Bu Ay: 7.839 || Toplam Ziyaretçi: 2.240.302 || Toplam Tıklanma: 52.354.061