ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 1958
Yazar:
ONLAR DA DERSHÂNESİZ ŞAMPİYONLAR

Kitapları olmadan, hatta açık liseyi tarlada çalışırken bitirip sınavda birinci olan şampiyonun tek önerisi: Çalışmak...

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Üniversite ve liseye giriş sınavlarında hiç dershaneye gitmeden şampiyonluğa ulaşan öğrenciler, 'Kurs görmeden okul kazanılmaz' diyenlere en iyi cevabı veriyor.

2011 yılında LYS'de Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay bu isimlerden yalnızca biri. Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde olanaksızlıklar içinde büyük başarıya imza atarak LYS Türkçe-Sözel-2'de 579.815 puanla Türkiye birinciliğini kazanan Okyay, hiç dershaneye gitmediği gibi, sınava hazırlık kitaplarını da zar zor edindiğini belirtiyor. Okyay, 'Dershanelere boşuna para akıtılıyor. Eğer biraz çaba gösterir ve okul eğitiminin üzerine koyarsanız, bu, sınavda başarı için yeterlidir' diyor.

ZORU BAŞARDI

Aydın'ın Germencik ilçesinde halı dokuyarak ve incir fabrikasında çalışarak ailesine katkıda bulunan 21 yaşındaki Emine Bulu da Azmiyle köyünün gururu oldu. Liseyi dışarıdan bitirip üniversite sınavına giren Bulu, 2009 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ni kazandı. Genç kız, başarıya 'dershanesiz' ve 'özel derssiz' ulaştı.

Liseliler de mecbur değil

Yalnızca üniversiteye giriş sınavında değil, liseye giriş sınavlarında da pek çok dershanesiz şampiyon var. Hekimhan'da 8. Sınıf öğrencisi Mücahit Yazgan, SBS'de 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan aldı. İznik'te ise dershaneye gitmeden SBS'ye giren Mert Akel de 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Yazgan ve Akel, bu başarılara dershaneye gitmeden, özel ders de almadan ulaştı.

Tezgahtar Ömer Ordu birincisi

ÖSS sayısalda 372 puan alarak Ordu ili birincisi olan Ömer Faruk Erdem (18), hiç özel ders almadan ve dershaneye gitmeden başarıya imza atanlardan. Ordu'nun Medreseönü beldesinde babasının işlettiği bakkal dükkanında tezgahtarlık yapan ve bir yandan da okuma mücadelesi veren Erdem, iki yıl üst üste sınavlarda başarı göstererek parmak ısırttı. Erdem 2006'da Tıp fakültesini kazandı, 2007'de ise Ordu birincisi oldu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
23-11-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ONLAR DA DERSHÂNESİZ ŞAMPİYONLAR
Online Kişi: 26
Bu Gün: 192 || Bu Ay: 1.832 || Toplam Ziyaretçi: 2.229.208 || Toplam Tıklanma: 52.243.726