ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 1930
Yazar:
AYASOFYA'NIN CAMİ YAPILMASINI İSTEYENLER RUH HASTASIYMIŞ!

AYASOFYA'NIN CAMİ YAPILMASINI İSTEYENLER RUH HASTASIYMIŞ!

Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkan ve imza kampanyası başlatan azgın gruptan Fatih Sultan Mehmet’e hakaret. İmza kampanyasında başrol oynayan Murat Belge "Ayasofya'yı cami yapmak hastalıklı ruh halidir" diyerek Fatih Sultan Mehmet’e saldırdı.

Ayasofya’nın ibadete açılacak olmasından rahatsızlık duyan azgın bir grup ağzını bozdu. Taraf gazetesinin öncülüğünde hareket eden Bizans hayranı sözkonusu gruptan Murat Belge, "Ayasofya'yı cami yapmak hastalıklı ruh halidir" şeklinde rezil bir beyanda bulundu.

Son zamanlarda gündemde olan Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması Bizans hayranlarını rahatsız ediyor. "Ayasofya cami olmalıdır" diyenlere karşı müze olarak kalmasını savunanlar hatta kiliseye çevrilmesini isteyenler dahi çıktı. Daha ileri giden söz konusu grup "Ayasofya müze olarak kalmalıdır" diyerek imza kampanyası başlattı.

Taraf yazarı  Murat Belge'nin önderliğinde düzenlenen kampanyada Belge'nin, "Ayasofya'yı cami yapmak hastalıklı ruh halidir" beyanı ise yeni tartışmalara yol açtı.

İMZA KAMPANYASI DÜZENLENDİ

Tarih Vakfı'nın öncülüğünde oluşturulan Kültürel Mirası İzleme Platformu, sözde aydınlar önderliğinde Ayasofya Müzesi'nin ibadete açılması tartışmaları üzerine başlattığı 'Ayasofya müze olarak kalmalıdır' imza kampanyasını tanıtmak için bir basın toplantısı ve panel düzenledi.

"HASTALIKLI RUH HALİDİR"

Ayasofya'nın cami olmasından rahatsız olan isimler arasında yer alan Murat Belge basın toplantısında yaptığı konuşmasında, "Ayasofya, her daim birilerinin gönlünde yatan aslan olarak bir yerlerde durmuş ve zaman zaman alevlenmiştir. 'Biz vaktiyle dünyaya egemendik, bizi ne hale getirdiler, Ayasofya'yı da elimizden aldılar' gibi kompleksli söylemlerle beslenen hatalı, hastalıklı ve zararlı bir ruh hali hala devam etmektedir" dedi.

"Ayasofya'nın neden cami olmaması gerektiğine dair bir sürü gerekçe sayabilirim" diyen Murat Belge, "burada en önemli sorun, 2014'te hala kiliseleri cami yaparak dünyaya kafa tutma mantığının sürmesidir" dedi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
29-05-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
AYASOFYA'NIN CAMİ YAPILMASINI İSTEYENLER RUH HASTASIYMIŞ!
Online Kişi: 25
Bu Gün: 448 || Bu Ay: 5.874 || Toplam Ziyaretçi: 2.236.563 || Toplam Tıklanma: 52.305.738