ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 4370
Yazar: Mustafa Özcan
SELAHADDİN EYYÛBÎ'NİN RÛHU DİRİLİYOR

SELAHADDİN EYYÛBÎ'NİN RÛHU DİRİLİYORSün­ni dün­ya­da Sa­la­had­di­n’­in ru­hu esi­yor, di­ri­li­yor. Bu­nun iki aya­ğı var:

Bi­rin­ci­si o gün Fa­ti­mi­le­r’­e kar­şı es­ti­ği gi­bi bu­gün de çağ­daş İra­n’­a ve ek­se­ni­ne kar­şı es­mek­te­dir.

Di­ğer aya­ğı da Haç­lı­la­rın de­va­mı olan Si­yo­niz­me kar­şı­dır. 

Sa­la­had­di­n’­in ru­hu Sa­fe­vi-Si­yo­nizm or­tak­lı­ğı­na kar­şı Ye­me­n’­de ye­ni­den ha­re­ke­te geç­miş­tir. İra­n’­ın bek­le­me­di­ği bir şey ol­du. Sün­ni dev­let­le­rin üze­ri­ne ölü top­ra­ğı ser­pil­di­ği­ni zan­ne­di­yor ve Arap Do­ğu­su­nu ka­sıp ka­vu­ru­yor­du. Bu­nun­la bir­lik­te Ye­me­n’­de bek­le­me­di­ği bir atak­la kar­şı kar­şı­ya kal­dı ve oyu­nu bo­zul­du. Şaş­kın ve tit­rek bir va­zi­ye­te düş­tü. Sün­ni dün­ya­da çağ­daş Fa­ti­mi-Sa­fe­vi kır­ma­sı­na kar­şı ini­si­ya­ti­fin ele ge­çi­ril­me­si­ne hiz­met et­ti. Sün­ni li­der­ler Ye­me­n’­de­ki ope­ras­yon sa­ye­sin­de Sa­la­had­di­n’­in ru­hu­nun di­ril­di­ği­ni dü­şü­nü­yor­lar. Sin­miş­lik ha­li­ni üzer­le­rin­den atı­yor­lar. Bu hu­sus­ta iki önem­li işa­ret ta­şı­na te­mas et­mek is­ti­yo­rum. Ye­me­n’­de­ki Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı ha­re­ke­ti Sün­ni dün­ya­da ka­rar­lı­lık rüz­gar­la­rı­nın es­me­si­ne ne­den ol­du.  Şi­i tan­ta­na­sı ile IŞİD tan­ta­na­sı göl­ge­de kal­dı.  İra­n’­da ezi­len Sün­ni kit­le­ler­den olan Be­lu­ci­ler Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı ope­ras­yo­nun­dan son­ra umu­da ka­pıl­dı­lar. Bu umu­du yük­sek ses­le di­le ge­ti­ren­ler­den bi­ri­si İran­lı mu­ha­lif ve ba­riz Sün­ni alim Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­ci ol­muş­tur.  Su­ud Kra­lı Sel­ma­n’­ın Ye­me­n’­e kar­şı baş­lat­tı­ğı ope­ras­yo­nun Sa­la­had­di­n’­in ru­hu­nu di­rilt­ti­ği­ni ifa­de et­mek­te­dir. El hak doğ­ru­dur.   

*

Sün­nil­ler­de Sa­la­had­din ru­hu ye­ni­den di­ril­mek­te­dir.  Fevr­şe­bab ad­lı uy­du ka­na­lın­da Hi­rak prog­ra­mın­da ko­nu­şan Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi ha­re­ke­te geç­mek için 100 bin ka­dar pür si­lah­lı Be­lu­ci gen­cin Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın işa­re­ti­ni bek­le­di­ği­ni ifa­de et­miş­tir.  Pür si­lah­lı genç­le­rin Suu­di Ara­bis­ta­n’­ın Ye­me­n’­de baş­lat­mış ol­du­ğu Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nu­nun İra­n’­ın kur­tu­lu­şu­na gi­den yol­da ilk ba­sa­ma­ğı teş­kil ede­ce­ği­ne inan­dık­la­rı­nı di­le ge­tir­miş­tir.   Hu­mey­ni ve mol­la­la­rı her ne ka­dar Sa­fe­vi­le­ri ve on­dan öte Sa­sa­ni­le­ri de mo­del ol­mak­la bir­lik­te Fa­ti­mi­le­re ben­ze­yen yön­le­re de sa­hip­tir­ler. Bu ne­den­le çağ­daş Sa­fe­vi­le­re kar­şı  Sa­la­had­di­n’­in Fa­ti­mi­le­re kar­şı mo­de­li esas alın­ma­lı­dır.  Me­se­le ya­rım bı­ra­kıl­ma­ma­lı şer cep­he­si sö­kül­me­li­dir.  Os­man­lı mo­de­li de­ğil Sel­çuk­lu mo­de­li ve­ya Sa­la­had­din mo­de­li Fa­ti­mi­le­ri kö­kün­den sök­me­ğe ve İs­lam ale­mi­ni İran pen­çe­sin­den kur­tar­ma­ğa ama­de­dir.    Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi İra­n’­da­ki Sün­ni azın­lık­la­rın teş­ki­lat­lan­mak ve si­lah­lan­mak için mad­di des­te­ğe ih­ti­yaç duy­du­ğu­nu ve ön­ce­li­ğin bu­na ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni ifa­de et­mek­te­dir.  Sün­ni kit­le­ler­le bir­lik­te Ah­va­z’­da­ki Arap­lar ve onun öte­sin­de Aze­ri­ler de kol­lan­ma­lı, yü­rek­len­di­ril­me­li ve des­tek­len­me­li­dir.  İran ken­di­si­ni ve İs­lam dün­ya­sı­nı çık­ma­za sok­muş­tur. İs­lam ale­mi açı­sın­dan ma­ne­vi bir ve­ba­yı tem­sil eder ha­le gel­miş­tir.

*

Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi ay­rı­ca Sün­ni genç­le­rin eği­ti­me ih­ti­yaç duy­duk­la­rı­nı ve on­la­ra Suu­di Ara­bis­tan ve İs­lam ale­mi­nin üni­ver­si­te­le­rin­de yük­sek eği­tim ve di­ni eği­tim im­ka­nı ve­ril­me­si­ni ta­lep et­mek­te­dir. El Be­lu­ci, İran top­lu­mu­nun dev­ri­min kas­ma­sı ile pat­la­ma nok­ta­sı­na gel­di­ği­ni ifa­de et­miş­tir. Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nu böl­ge­de­ki den­ge­le­ri ve ruh ik­li­mi­ni de­ğiş­tir­miş­tir. İni­si­ya­tif Şi­i ek­sen­den Sün­ni ek­se­ne geç­miş­tir. Söz­ge­li­mi Ye­me­n’­den son­ra kur­tu­luş sı­ra­sı Su­ri­ye­’ye gel­miş­tir. Üm­me­tin or­tak ru­hu şah­lan­ma­ya baş­la­mış­tır. Bu­nun kar­şı­lı­ğın­da İra­n’­ın im­pa­ra­tor­luk ha­yal­le­ri ye­le ve­ril­miş, ku­ma gö­mül­müş­tür.

Ebu Mun­ta­sır el Be­lu­şi­’ye mu­ka­bil,  Su­ri­ye cep­he­sin­de bir ben­ze­ri ru­hu bi­ze ak­ta­ran da Su­ri­ye­li ga­ze­te­ci Ah­met Ka­mi­l’­dir. O da böl­ge­de Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nuy­la bir­lik­te si­ya­si ve ma­ne­vi at­mos­fe­rin de­ğiş­ti­ği­ni ve Sün­ni ru­hun, Sa­la­had­din ru­hu­nun aya­ğa kalk­tı­ğı­nı ifa­de et­mek­te­dir. Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı sek­te­rizm ve kal­leş­lik­le­re kar­şı bir öf­ke pat­la­ma­sı­dır. Böy­le­ce Su­ri­ye dev­ri­mi de pa­ti­naj dev­re­sin­den son­ra Ka­rar­lı­lık Fır­tı­na­sı Ope­ras­yo­nuy­la bir­lik­te rüz­ga­rı ar­ka­sı­na al­mış­tır. Ye­me­n’­den son­ra sı­ra Su­ri­ye, Irak der­ken so­nun­da İra­n’­a da ge­le­cek­tir. Gel­mek zo­run­da­dır. Fit­ne­yi son­su­za dek böğ­rü­müz­de ba­rın­dı­ra­ma­yız. Ye­me­n’­de esen Sa­la­had­di­n’­in fır­tı­na­sı­dır. Ka­sır­ga­ya dö­nü­şe­rek çağ­daş Fa­ti­mi­le­ri sö­ke­cek, yer­le bir ede­cek­tir. Ar­dın­dan İran gi­bi süt­re­ler ve İs­ra­il’­i kol­la­yan  gar­gad ağaç­la­rı dev­ril­dik­ten son­ra sı­ra biz­zat İs­ra­il’­in ken­di­si­ne ge­le­cek­tir. Sa­la­had­din Fa­ti­mi­le­ri yık­ma­say­dı sı­ra Haç­lı­la­ra gel­me­ye­cek­ti. Bu ne­den­le İran İs­ra­il’­in çe­lik zır­hı ve Su­ri­ye cep­he­si üze­rin­den kal­ka­nı ve ha­mi­si­dir. Dış ka­le­yi yık­ma­dan sı­ra iç ka­le­ye gel­me­ye­cek­tir.  Şii­ler­den de dün­ya ve ah­ret­ten kam ve mu­rat al­mak is­te­yen­ler var­sa der­hal Sa­la­had­din cep­he­si­ni seç­sin­ler, ka­tıl­sın­lar. Kur­tu­luş cep­he­si ve re­çe­te­si ora­da­dır.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Özcan
18-04-15
E mail: gazetevahdet.com
 
 
Yorumlar: 1
Selman Vahabzade
ESİP GÜRLEMEK
Tarih : 19-04-15

Sünnîlerin serdarı biz değilsek yapılan tüm mücadelelere şüpheyle bakarım. Kararlılık fırtınası gibi hadiselere Mustafa Özcan bey gibi müsbet bakamıyorum. Şu görüşlere ise kesinlikle katılıyorum. " Sün­ni kit­le­ler­le bir­lik­te Ah­va­z’­da­ki Arap­lar ve onun öte­sin­de Aze­ri­ler de kol­lan­ma­lı, yü­rek­len­di­ril­me­li ve des­tek­len­me­li­dir." Kimse bana başkalarının içişlerine karışmamalıyız dememeli. Büyük devlet olacaksan karışacaksın. Osmanlı, kuruluşundan itibaren bu siyaseti gütmüştür. Ayakta kalabilmek için tekfurların arasını bozmuştur. Son demde Abdülhamid hân balkan halklarının birleşip saldırmalarına engel olmak için ince bir kilise siyaseti güderek bu halkları birbirleriyle uğraştırmıştır. Neticede malum iyiliksever Halk Parti önderleri (İttihad ve Terakkî) Abdülhamid Hân'ın beceremediğini becerip balkan meselesini çözüvermişlerdir(!) Düsturumuz en iyi savunma hücumdur, olmalıdır. Herkes bizim içişlerimize karışırken bizim kabuğumuza çekilmemiz doğru değildir. Şiî İran'dan tarihin hiç bir safhasında dost olmadık. Şimdi de olacağımızı sanmıyorum. Kimse Şiîlik ile Sünnîliğin üzerine İslam çatısı kondurmasın. Bu çatı tutmaz. Çünkü Ehl-i Şia, Ehl-i İslam değildir.

 
SELAHADDİN EYYÛBÎ'NİN RÛHU DİRİLİYOR
Online Kişi: 24
Bu Gün: 47 || Bu Ay: 9.305 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.926 || Toplam Tıklanma: 52.163.372