ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3609
Yazar: İsmail Kılıçarslan
ELİMDE DEĞİL, MERAK EDİYORUM ARKADAŞ!

ELİMDE DEĞİL, MERAK EDİYORUM ARKADAŞ!Komplo muymuş?

...

Tabii, bir de son zamanlarda olup bitenleri 'büyük okumalar' ile okumaya kalkıştığınızda karşılaştığınız bir cümle var: 'Bırak bu komplo teorilerini!'

Hay hay. Zaten komplo teorisi denilen meseleyi sevmem. Ancak, komplo teorisini sevmiyorum diye Türkiye'ye yönelmiş bazı komploların olduğunu da görmezden gelecek değilim. Yani bu parlak zekaların 'bunu boş ver' dediği bazı hususların aslında meselenin kalbi olduğunu görmezden gelecek değilim.

En basitinden Almanya'nın ve Alman basınının niçin PKK'ya ve HDP'ye sonsuz bir hoşgörü ile yaklaştığını merak eden adamım ben. Bunu merak ettiğim gibi, PKK'nın yollara döşediği mayınların pek çoğunun niçin Alman yapımı olduğunu da merak ederim.

En basitinden HDP'li bir takım sosyal medya hesaplarının niçin paralel bir takım sosyal medya hesaplarıyla aynı panelden yönetildiğini merak eden adamım ben. Şam'da, Gazze'de, Halep'te çekilmiş bir takım fotoğrafların niçin Türkiye'ye mal edilerek dünya medyasına servis edilmeye çalışıldığını da merak ederim.

En basitinden terörün niçin İsrail basınında dile getirilen 'Musul ve Kerkük'ü Türkiye'ye vererek Ortadoğu sorununu çözmek istiyorlar' tezinden hemen sonra başladığını merak eden adamım ben. 'Halep, bir plebisitle Türkiye'ye bağlanabilir' cümlesinin niçin dile getirildiğini ve bu cümlenin hemen ardından niçin terörün başladığını da merak ederim.

En basitinden Gezi ile Mısır'a, 17-25 Aralık darbe girişimiyle Yunanistan'a benzetilmeye çalışılan Türkiye'nin, bütün bunlar olmayınca niçin Suriye modeline benzer bir yere iteklenmeye çalışıldığını merak eden adamım ben. Oligarşik sermayenin, paralellerin, PKK'nın, eski rejim artıklarının niçin topyekun bir işbirliği içerisinde olduğunu da merak ederim.

Bütün bunları merak etmek komplo teorisi üretmek ise sanırım halihazırda Türkiye'nin en önemli komplo teoricilerinden biriyim. Fakat üzgünüm. Merak ettiğim şeylerin komplo teorileri ile değil de Türkiye'ye karşı kurulan komplonun bizatihi kendisi ile ilgisi olduğunu düşünüyorum.

Bakın şunu anlarım. PKK, topyekun bir devrimci halk hareketi başlatabilir. Sonuçları PKK ve Türkiye açısından oldukça ağır olacak bu hareketin bedeli taraflarca ödenebilir. Sonuçta 'yazık oldu' derim, ancak bu bile PKK'nın bir alçaklık ihalesine girip başta haklarını savunduğunu iddia ettiği halkı olmak üzere herkesi mağdur etmesinden iyidir.

Düşmanın düşman olduğu, dostun dost olduğu bir savaş; düşmanın kahpe, dostun hain olduğu bir savaştan evladır çünkü...

Ne diyordu Murakami: 'Şimdi bak hacım. Seni komplo teorisi yapmakla suçlayanlar iş 400 vekil meselesine gelince komplonun feriştahını yapma hakkını da ellerinde bulunduranlar aynı zamanda. Devreler orda yanıyor.'

Yazının tamamı için tıklayınız.

Yazar: İsmail Kılıçarslan
15-09-15
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 1
İhsan Efendioğlu
Almanya ve Yahudiler
Tarih : 16-09-15

Hitler sayesinde Almanya, Yahudilerin kucağına oturmuştur/oturtulmuştur. Almanya tamamen Yahudilere teslim olmuş durumda. Almanya'nın paralel devleti kim? Türkiye de bu kıskaca alınmıştı. Şimdi ise bu kıskaçtan kurtulmak arayışı içinde.

 
ELİMDE DEĞİL, MERAK EDİYORUM ARKADAŞ!
Online Kişi: 30
Bu Gün: 332 || Bu Ay: 6.888 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.416 || Toplam Tıklanma: 52.324.734