ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 820
Yazar: Yaşar Baş
YENİ TOPLUMSAL SÖZLEŞME VE CEMAATLER

TEOG İYİ Kİ KALKTI, YENİ SİSTEM İŞİNİ DE BOŞ VERİNPennsylvania’lı şeytanın örgütü bütün kavramları kirletti ama en çok kirlettiği kavram cemaat kavramı oldu.

Milli kültürümüzün esasını oluşturan birçok kavramı kullanılamaz hale getirdiler.

Bugün himmet kavramını, imam kavramını ve daha birçok kavramı kullanırken cümle içine yerleştirilmesine özen göstermek zorunda hissediyoruz kendimizi.

Son dönemde tartışmalar, cemaat kavramı ekseninde büyümeye başladı.

Türkiye’nin cemaat gerçeğini Fetö ve Adnan Oktar gibi suç örgütlerinden ibaret sayanların salladığı parmak üzerinden yürütülen cemaat tartışmasının ne kadar sığ kaldığını ayrıca anlatmaya gerek yok.

İrfan geleneğimizi büyük bir ihaneti fırsat bilerek, sanık sandalyesine itekleme hevesinde olanların niyetinin iyi olabilmesi mümkün değil

Bugün Anadolu’yu yurt edindiysek, bunu önce Allah’a sonra Horasan Erlerine, Ahmet Yesevi’nin adı sanı bilinmeyen tebliğci dervişlerine yani tarikatlara, cemaatlere borçluyuz.

Tarikat, cemaat yasaklansın diyenler fedakarlık nedir bilmeyen ve mücahede ve mücadele kültürümüzden bihaber zavallılardır. Bunların Türkiye’nin cemaatlerinin geleceği konusundaki sözlerinin hiçbir değeri yok.

Ruhsuz, inançsız azimsiz içi boş devlet bağlılığı olmaz. Devlet ancak Anadolu’nun ruhu ve gururlu geçmişi ile bağlılık tesis etmelidir. 15 Temmuz’da ele geçirilen devleti geri alan bu ruh, bu inançtı.

Non Gouvernemental Organizations

(NGO) olarak tanımlanan cemaat tipi örgütlerin kendi aralarında ya da başkaları üzerinde bir iktidar oluşturma arayışında bulunmamaları gerekir. Ütopyacı gelecek vaadi, yarı tanrısallaştırılmış tek lider, kuşatıcı bir teşkilat, fiziksel veya psikolojik terör, ekonomik sistemin tek merkezden kontrol edilmesi, asimetrik propagandalar ve algı operasyonları ile şekillenen bazı örgütlenmelerin bizim irfan geleneğimiz olan cemaatlerimiz ile aynı kategoride görülmemesi gerekir.

Bu topraklardan doğmuş, bu topraklarda beslenmiş bin yıldan daha derin irfan geleneğinin varisi olan cemaatler ile yeni nesil cemaat görünümündeki suç örgütlerini arasındaki farkı ayırd edebilmemiz lazım.

Türkiye’nin cemaatleri zaten Pennsylvania’lı şeytanın örgütünün hedefinde yaşama savaşı veriyordu. Hatta birçoğu da son nefesini vermek üzereydi.

Türkiye’de tehlike cemaatlerin varlığı değil, cemaat çeşitliliğin ortadan kaldırılmasıdır. Şunu da gördük ki, bu kadar zayıflatılmalarına rağmen Türkiye’nin dini grupları istikrarın ve devlet düzeninin teminatı olmuştur.

Dini gruplara yönelik düşmanca söylemler bu bakımdan büyük bir yanlıştır.

Adına ne dersek diyelim yeni toplumsal sözleşme döneminde, her birimiz kalıcı ortak hayatın kurulması konusunda yapılması gereken fedakarlık neyse onu yapmak zorundayız.

Şeytanın örgütünün zaten hedefinde olan ve en ağır bedelleri ödemiş olan cemaat ve sivil toplum kuruluşlarını, bu ihanet nedeniyle tasfiye etme fikri hiçbir şekilde kabul edilemez.

Ancak kabul edelim ki, Türkiye’nin örgüt ve cemaatleri de hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Veya şeytanın örgütünün boşalttığı alanda, yedek bir paralel devlet inşa etme hevesi ile hareket edemez

Örgüt ve cemaatlerin, kamu kurumları ve partiler içinde paralel örgüt yapıları inşa etme amacından vazgeçmeleri gerekir.

Bence meşruiyet sınırı burasıdır…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yaşar Baş
24-07-18
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
YENİ TOPLUMSAL SÖZLEŞME VE CEMAATLER
Online Kişi: 14
Bu Gün: 290 || Bu Ay: 6.307 || Toplam Ziyaretçi: 2.237.333 || Toplam Tıklanma: 52.312.918