ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 208
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
“Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak”

“Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak”CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Batı taklitçiliğine nokta koydu. Ulus’taki Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında medeniyet değerlerimizin altını çizdi, köklerimize dönme mesajı verdi:

Ruhunu kaybetmiş millet cesetten ibaret kalır. Medeniyetimizin, kültürümüzün, köklerine inmeyi gaye edinen her çabayı desteklemek boynumuzun borcu… Çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden hatta cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını mutlaka boşa çıkaracağız.

Milletini imanına, kutsalına düşmanlığı, aydınlanma kılıfı altında topluma dayatanların borusu, hamdolsun, artık eskisi kadar rahat ötmüyor.”

EKOSİSTEMLERİN DİLİNDEN YARATILIŞ isimli eserin yazarı Prof. Kazım Uysal, fen bilimlerinin tevhid dili ile yazılmasıyla bir çağın kapanacağını söyledi.

Eğitime Gönül Verenler grubunda “Yaratılış Felsefesi ve Tevhit Dili ile Fen Kitaplarının Yazılması” konusunu ele alan Prof. Uysal; “Evren, güneş, dünya, hücre ve bütün varlıklar tevhit diliyle anlatıldığı zaman, materyalist çağ kapanacak ve insanlık manayı yeniden bulacaktır” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Prof. Yusuf Tekin’in talimatıyla inancımıza ve medeniyet değerlerimize uygun müfredatlar hazırlıyor. 

Ateist ve materyalist anlayış hem bilime aykırı hem mantıksız” diyor Prof. Uysal.

Kitap var, yazarı yok; saray var, mimarı yok; resim var, ressamı yok demek ne derece mantıksız ise evrendeki düzeni kuran yaratıcıyı inkâr etmek o derece mantıksızdır. 

Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış eserinde Prof. Kazım Uysal şu gerçeği anlatıyor: 

Varlık âleminde kozmolojik, ince ayarlı bir düzen var. Sistemi meydana getiren bütün elemanlar, hayatı netice verecek şekilde yaratılmış. Böyle bir düzenin kendiliğinden meydana gelmesi sonsuz ihtimali gerektirir ve imkânsızdır. Okuma yazma bilmeyen, bilgisiz, akılsız maddelerin böyle bir düzeni kuracağını kabul etmek mantıksızdır. 

Su molekülünün meydana gelebilmesi için iki hidrojen bir oksijen lazım. Su harikulade bir tasarım. Suyun meydana gelişiyle ilgili kuralı koymak oksijen ve hidrojenin işi değildir. 

Eser, sanatkârı gerektirir. Kitap yazarsız olmaz.

Kâinat son derece sanatlı, muhteşem bir saray gibi gözümüzün önünde duruyor. Durmadan inceliyoruz. Astronomi galaksileri, coğrafya güneş sistemini ve dünyayı, biyoloji canlıları, kimya elementler dünyasını, fizik kâinata hükmeden kanunlar dizisini inceliyor. 

Böylesine muhteşem bir eser sanatkârsız olamaz. 

Materyalizm bilime ve akla aykırıdır. Materyalist evrimci madde ve evrenin ezeli olduğunu iddia eder. Entropi yasası, evrimci felsefenin iflas etmesine yol açmıştır. Entropi yasasının ileri sürdüğü neticelerin hepsi yaratılış mantığına uygundur. Yaratılış felsefesine göre başlangıcı olan madde ve evrenin var olması için lüzumlu olan kendi dışındaki sebep YARATICIDIR. 

Materyalistler tabiatı İLAH kabul eder. Canlı gibi harika tasarımları tabiata verir. Kâinatın başının ve sonunun olması; tabiatın yaratıcı olmadığını gösterir. 

Kâinatın büyük bir patlama ile yoktan var olması ve mevcut şeklini alması, ayrıca entropi yasasına rağmen milyarlarca yıldır intizamını ve düzenini muhafaza etmesi, yaratıcının varlığını ve devamlı sisteme müdahale ettiğini gösterir. 

Kâinat ve madde düzensizliğe doğru giderken akılsız ve şuursuz madde ve sebeplerden sanat harikası canlıların yapılması ve hayatın devam için besin üretilmesi yaratıcının varlığını ve sisteme her an müdahil olduğunu gösterir. 

Entropi yasasına göre cansız maddelerin kendi başına organize olarak canlı meydana getirmesi imkânsız; tek hücreli bir canlının kendi başına mükemmele gitmesi de imkânsız. Cansız veya canlı bir varlık, düşük organizasyonlu seviyeden yüksek organizasyonlu seviyeye terakki etmiş ise bu işte, mutlaka ilim, kudret ve irade sahibi birisi olmalıdır. İnsan yapımı her şey bu kaideye dahildir.”  (Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış, s.42) 

Üniversitelerimiz her yıl BİLİMLERİN DİLİNDEN YARATILIŞ KONGRESİ organize ediyor; bilim adamları tevhid diliyle bilimleri anlatıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan biyoloji müfredatıyaratılış felsefesini” esas alıyor. 

Gel gör ki müfredatın dilinde bir tuhaflık var. Yaratılış gerçeği; YARATICI, TANRI, ALLAH anılmadan anlatılıyor. 

Anlatılıyor mu?

Evrimci – materyalist düşünceli bürokratlar, materyalist üslûbu mu dayatıyor?

Kıymetli Bakanım Prof. Yusuf Tekin’in dikkatine arz ediyorum. 

Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın iradesine rağmen inancımıza, kültürümüze, medeniyet değerlerimize aykırı ateist anlatım dayatılmamalı.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Erkan Kavaklı
14-03-24
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
“Tevhit diliyle fen bilimlerini anlatmak insanlığı kurtaracak, bir çağ kapanacak”
Online Kişi: 18
Bu Gün: 78 || Bu Ay: 9.740 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.053 || Toplam Tıklanma: 52.172.197