ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : TÂRİH / DÜNDEN BUGÜNE
Okunma Sayısı: 2898
Yazar: M. Şevket Eygi
ERMENİLERİN ÖLÜMCÜL HATÂSI

Yakın tarihte Ermenilerin başına gelen felaketler, içlerindeki bazı beyinsizlerin vahim, büyük, ölümcül hataları yüzünden meydana gelmiştir.

Ermeniler Türkiye'den tazminat talep ediyor.  Tazminat istenecek ülkelerin başında Rusya, Fransa, İngiltere gelir. Çünkü onların ajanları, misyonerleri kışkırttı bir kısım Ermenileri.

Ermeniler kumar oynadılar kaybettiler.

Ermeniler yanlış ata oynadılar, kaybettiler.

Ermeni cemaati Osmanlı devletine sadık kalsaydı, bugün ülkemizde belki de beş milyon Ermeni yaşayacaktı.

Onların bir Antranik Paşa'ları vardır.  Türkiye'ye karşı çarpışmış, Türkleri ve Müslümanları öldürmüştür. Bu adam, Türkiye'ye dost olsaydı, Osmanlı devleti için çalışsaydı, Ermenilerin başına o büyük felaketler gelmezdi.

Bir kısım Ermeniler hangi konularda yanıldılar?

1.  Türkiye'ye düşmanlık ettiler. Hâlbuki Ermenilerin varlığı Türklerle, Müslümanlarla, Osmanlı devleti ile iyi geçinmeye bağlıydı.

2. Bir kısım Ermeniler paylaşımı kabul etmediler. Trabzon'dan Adana'ya kadar doğu Anadolu 'da büyük bir Ermenistan kurmak istediler. Hâlbuki bu bölgede onlar çoğunlukta değildi. Müslümanlar, Türkler, Kürtler vardı.  Paylaşmaya razı olsalardı, Müslümanlarla (eskiden olduğu gibi) barış ve mutabakat içinde yaşamış olsalardı,  kıyımlar ve felaketler olmayacaktı.

Bir kısım Ermeniler diyorum... Hepsi de Osmanlı karşıtı değildi ama Osmanlı düşmanı terörist Ermeniler ağır bastılar, Devlet'e sadık Ermenileri sindirdiler, bazen öldürdüler.

Ruslar, İngilizler, Fransızlar Ermenileri kışkırttılar, uyruğu oldukları Osmanlıya karşı isyan ettirdiler; sonra da onları iyot gibi açıkta bıraktılar.

Evet, Ermeniler öncelikle bu üç emperyalist ve kolonyalist devletten hesap sormalı ve tazminat istemelidir.

Bugün Türkiye'de bir buçuk milyon Kripto Ermeni yaşamaktadır.

Bir kısmı entegre olmuştur.

Bir kısmı ise eski kimliklerini unutmamıştır ve sinsice militanlık yapmaktadır.

PKK bir Ermeni hareketidir.

Türkiye devletine baş kaldıran Türkiye Ermenilerinin en büyük cahilliği, bu dünyanın Allah'ın mülkü olduğu, Onun mülkünü dilediğine verdiği, dilediğinin elinden aldığı konusundaki evrensensel gerçeği ve hikmeti kabul etmemeleridir.

1969'da Beyrut'ta ev tutmuş, birkaç ay oturmuştum. Yayınladığım Bugün gazetesine mektup göndermiş olan İstanbullu Ermeni doktor Keşişyan beyi ziyaret etmiştim. Kendisi 1902'de Galatasaray Sultanîsinden mezun olmuş bir Osmanlı münevveriydi.  Bir kısım Ermenileri devlete karşı kışkırtan sömürgecileri lanetliyordu.   Sohbetimiz esnasında, Şehzâde Ömer Faruk Efendinin hususî doktorluğunu yaptığını söylemişti.

Ermenistan devletinin yapması gereken, Türkiye ile barış içinde olmak, Türkiye'den toprak talebinde bulunmamak,  sınırların açılmasını, Gürcistan ile olduğu gibi pasaportsuz ve vizesiz gidip gelmeyi sağlamaktır.

Bir Ermenistan'da yaşayan Ermenilerin durumuna bakalım, bir de Türkiye'de yaşayan tek kimlikli veya iki kimlikli Kripto Ermenilerin durumuna; hangilerinin durumu daha iyidir?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
24-12-11
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERMENİLERİN ÖLÜMCÜL HATÂSI
Online Kişi: 8
Bu Gün: 434 || Bu Ay: 10.681 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.255 || Toplam Tıklanma: 52.198.032