ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 1961
Yazar: Mürsel Gündoğdu
KAHRAMANIMIZ KİM?

Modelimiz kim?

“Hepimizde bir miktar da olsa, çocukken kendimize model olarak aldığımız karakterlerin izleri vardır.”

Diye bir cümle kursam, herhalde fazla abartmış sayılmam. Zira çocukluk çağındaki rol-modellerin insan karakteri üzerinde inkâr edilemeyecek etkileri vardır.

 Millet olarak tarih sahnesine çıktığımız günden itibaren dünyaya emsalsiz rol  modeller armağan eden bir milletiz.

Sözgelimi, “bu da olur mu canım” denen birçok işi gerçekleştiren de biz olmuşuz, herkesin hayal ürünü dediği işleri başarıp hayal ötesine yeni ufuklar açan da biz olmuşuz.

Ama gelin görün ki çocuklarımıza bu modellerimizi tanıtma noktasında çok büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Günümüzde çocuklarımızın örnek aldığı rol modellerin hemen tamamı yabancı kültürlerin ürünü.

Tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren Türk cihan hâkimiyeti mefkûresini her dem canlı tutmuş olan bizlerin çocuklarını şimdilerde ne tür mefkûrelerin çevrelediğini ve bu durumun acilen masaya yatırılması gereken bir durum olduğunu her dem tazelemekte fayda var diye düşünüyorum.

Bu cümleden olarak “Milli Kahramanlarımız Bizim Sınıfta” ve benzeri projelerin acilen yaygınlaştırılmasına ve rol model olacak önemli şahsiyetlerimizin çocuklarımıza günün şartlarında tanıtılması için çok büyük bir iradenin ve bütçenin ayrılmasına acil ihtiyacımız vardır.

Bu acil ihtiyacı derinden hissetmiş olacak ki geçtiğimiz günlerde Kocaeli- Kartepe Kaymakamlığı, milli kahramanımız ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde çok güzel bir projeye imza atmanın haklı gururuyla bir ödül töreni tertip etti.

2011 yılı içerisinde bütün ilçeyi içine alacak şekilde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine kendi seviyelerine uygun olarak belirlenen dört adet kitap ve görsel materyal aracılığıyla bütün öğrencilerin her yönüyle Mehmet Akif Ersoy’u tanımasını ve anlamasını sağlayan bu projeye Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de destek verdi.

 “Akif Dedem Kartepe’de” adı verilen proje sayesinde Kartepe’deki bütün öğrenciler, ilçelerine misafir ettikleri Akif Dede’yi en iyi şekilde karşılamış, ağırlamış ve onunla kitaplar aracılığıyla doyumsuz sohbetler gerçekleştirmiş oldular. Bu talihli öğrenciler, daha sonra öğrendikleri bu bilgilerden sınava tabi tutularak çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Proje çerçevesinde Çanakkale şehitlerimizin ve Mehmet Akif Ersoy’un mezarları da ziyaret edildi. Ayrıca İstanbul Boğazında bir yat gezisi de tertip edilerek dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere moral de aşılandı.

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılan ödül töreninde bireysel, sınıf ve okul bazında dereceye giren öğrenciler ile bu öğrencilerin sınıf rehber öğretmenleri ve Türkçe- Edebiyat öğretmenleri yanında başarılı olan okul müdürlerine de çeşitli hediyeler verildi.

Bütün ilçelere ve illere örnek olacak olan bu proje sayesinde okunan on binlerce sayfa kitabın yanı sıra öğrencilerin, Mehmet Akif Ersoy gibi karakter abidesi olan ve vatanını milletini en üst perdeden seven bir kahramanımızı tanımalarının doyumsuz zevkine de erişilmiş oldu.

Ne diyelim darısı; bu ve benzeri etkinliklerle bütün kahramanlarımızı aramıza getirip bizimle aynı yerde aynı havayı teneffüs ettiğini çocuklarımıza hissettirecek nice yeni projelerin başına.

Bunun yegâne yolu ise tarihimize, milletimize ve çocuklarımızın geleceğine duyarlı olmaktan geçiyor.

Ne yapıp ederek bu boşluğu acilen doldurmamız gerekiyor.

Yarın öbür gün çocuklarımıza; “Yavrum, niçin bu saçma sapan kahramanları kendine örnek alıyorsun?” diye sorduğumuzda onlardan; “Siz daha iyisini öğrettiniz de biz örnek almadık mı?” diye bir cevap alırsak üzülmeyelim.

Zira kahramanımız pek çok, ama biz onları bir kere gönüllerimize hapsetmişiz yazık ki.

2012 yılının hepimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisiyle…

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mürsel Gündoğdu
02-01-12
E mail: rotahaber.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KAHRAMANIMIZ KİM?
Online Kişi: 21
Bu Gün: 191 || Bu Ay: 649 || Toplam Ziyaretçi: 2.226.099 || Toplam Tıklanma: 52.215.420