ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 3487
Yazar:
BUNLAR İNSAN OLAMAZ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikan askerlerinin Afganistan'da "ölüye saygısızlık" ettikleri iddia edildi.


İnternette yayımlanan kısa bir video kaydında, Amerikan askeri olduğu belirtilen dört kişilik üniformalı bir grubun, Taliban oldukları belirtilen, kanlar içerisindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığı görülüyor.

İŞTE O SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Amerikan donanması konuyla ilgili soruşturma başlatırken, görüntünün kaynağının ve gerçek olup olmadığının henüz belirlenemediğini kaydetti. Yapılan açıklamada, ancak bu tarz hareketlerin donanmanın temel değerleriyle bağdaşmadığı vurgulandı.

-"Canavarca"

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı görüntüye tepki gösterdi. Bakanlık sözcüsü John Kirby, görüntünün "midesini bulandırdığını" söyledi.

Kirby, görüntüdekiler kim olursa olsun, hangi koşullarda bu görüntü çekilmiş olursa olsun, hareketin "canavarca, itici ve kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Afganistan'da, çoğu Kandahar ve Helmand vilayetinde olmak üzere yaklaşık 20 bin donanma askeri görev yapıyor.

Afganistan'da Taliban örgütü, Amerikan askeri olduğu belirtilen dört kişilik üniformalı bir grubun, kanlar içindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığına ilişkin video görüntülerinin "barbarca" olduğunu bildirdi.

Taliban: Barbarca

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, görüntüleri kınadıklarını belirtti.

Sözcü, "10 yıldır oraya çıkmayan buna benzer yüzlerce eylem olduğunu" söyledi.

İnternette yayımlanan kısa video kaydında grubun, Taliban oldukları belirtilen, kanlar içerisindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığı görülüyor.

Amerikan donanması konuyla ilgili soruşturma başlatırken, görüntünün kaynağının ve gerçek olup olmadığının henüz belirlenemediğini açıklamıştı.

Karzai: "İnsanlık dışı"

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Amerikan askeri olduğu belirtilen dört kişilik üniformalı bir grubun, kanlar içindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığına ilişkin videodan "son derece rahatsız olduğunu" söyledi.

Karzai yaptığı açıklamada, bunun mümkün olan en sert şekilde kınanması gereken bir eylem olduğunu belirtti.

Sorumlulara en ağır cezanın verilmesini isteyen Karzai, görüntüleri "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

İnternette yayımlanan kısa video kaydında grubun, Taliban oldukları belirtilen, kanlar içerisindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığı görülüyor.

Amerikan donanması konuyla ilgili soruşturma başlatırken, görüntünün kaynağının ve gerçek olup olmadığının henüz belirlenemediğini açıklamıştı.

ISAF'tan sert tepki

Afganistan'da görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF), Amerikan askerlerinin Taliban militanlarının cesetlerine saygısızlık etmesini sert dille kınadı.

ISAF'tan yapılan açıklamada, "Bu saygısız davranış açıklanamaz ve koalisyon güçlerinden beklediğimiz yüksek ahlaki ölçütlerle örtüşmemektedir" denildi.

"Videodaki olay, muhtemelen artık Afganistan'da görev yapmayan, küçük bir grup Amerikalı birey tarafından yapılmış gibi görünüyor" ifadesi kullanılan açıklamada, "olayın doğrulanması halinde, bu eyleme iştirak ettiği kanıtlanan her kişiden sonuna kadar hesap sorulacağı" kaydedildi.

-CAIR'den kınama

Bu arada Amerikalı Müslümanların en büyük insan hakları örgütlerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Avad da olayı kınadı.

Avad, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'ya yazdığı ve twitter'da yayımlanan mektupta, videonun gerçek olduğunun teyit edilmesi halinde bu durumun, Amerikan ordu mensupları için kesinlikle alışılmamış bir davranışa işaret edeceğini, ayrıca hem askerleri hem de sivilleri tehlikeye atacağını belirtti.

Avad, olaya karışan ve suçlu olanların tümünün, askeri yargı ve Amerikan yasalarına göre cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

İlk kez 2009 yılında internette paylaşılan, ancak yeni dikkati çeken video kaydında, Amerikan askeri olduğu belirtilen dört kişilik üniformalı bir grubun, Taliban oldukları sanılan, kanlar içerisindeki üç Afgan'ın cesedinin üzerine idrarını yaptığı görülüyor. Videonun gerçek olduğu henüz resmi kaynaklarca teyit edilmedi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
12-01-12
E mail: rotahaber.com
 
 
Yorumlar: 1
uğurlu
alçaklığın göstergesi
Tarih : 13-01-12

son yüzyıl içersinde insanlığa iki dünya harbi yaşatan ve hala bir çok bölgede kan ocaklarının yangınının sönmemesi için bütün cinliklerini ve hinliklerini ortaya koyan batı medeniyetinin organizetörleri ve sirkatleri . insanın cenazesine de saygıları yok hatta insani bütün değerlere saygı yok yokluk içindeki bu batı medeniyetinden var olur mu

 
BUNLAR İNSAN OLAMAZ!
Online Kişi: 15
Bu Gün: 2 || Bu Ay: 10.249 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.351 || Toplam Tıklanma: 52.192.552