ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / AKTÜALİTE
Okunma Sayısı: 1983
Yazar: Meryem Aybike Sinan
SİVRİLTTİĞİMİZ KAZIKLAR, DÖNER BİZİ KAZIKLAR! (Gezi aktörlerine)

“Bu yazımızda eğri oturup doğru konuşmak” tabirinden öte “doğru oturup, doğru konuşmak derdindeyim. Nitekim son birkaç yazımızda çuvalı hep birilerine batırdığımızı ancak asıl büyük suçun kendimizde olduğu meselesini yazmayı özellikle tehir ettim.

Son “ gezi” olayları bize birçok şeyi öğretti öğretmesine ancak bazı hususların özellikle konuşulmasında ve tartışılmasında yarar görüyorum. Bu olayların başında ve merkezinde görülen güya “sanatçı-yazar- gazeteci” kesimlerinin zamanında maddi ve manevi desteklerle nasıl şımartılarak semiz kılındığının ve şişirildiğinin altını çizmek istiyorum.

Lübnanlı Halil Cibran, “Dünyanın her neresinde bir olumsuz şey vuku buluyorsa bil ki o senin suçundur” der! Bu kimselerin meydana çıkışı da, böyle başımıza hain kesilmeleri de gerçekten de “bizim, sizin, hepimizin” suçudur!

Bu suçlarımızı burada alenen yazmak ve ifşa etmek artık boynumuzun borcudur!

Çok uzak değil, yaklaşık bir bir buçuk ay önce Kocaeli Kitap Fuarında yaşadığımız bir şey vardı. Bu “gezide” ne kadar öne çıkan isyancı yazar- çizer varsa bu fuarda da öne çıkarılmış, resimleri şehrin her yanına ısrarla, defaeten asılmış ve isimlerinin altı hususan çizilmişti sanırdınız! Bu tabloya baktığınızda Ece Temekuran, İhsan Eliaçık, Ayşe Kulin, Canan Tan ve daha niceleri Türkiye'nin biricik yazarları olarak lanse edilmişti!

Bunun yanlış olduğunu geçen yıl Sinan Yağmur basın toplantısı yaparak ifade etmiş, akabinde bizler de ilgili bürokratları ısrarla uyardığımızda da hiçbir sonuç alamadık! Mantalite meseleyi bir türlü kavrayamadı!

TRT hususu… Yine bu olaylarda TRT'ye programlar çeken ve belgeselleriyle öne çıkan bir şahıs da bu olayların baş aktörlerinden birisiydi. Hem yalan beyanlarda bulunuyor, hem de fiilen işin içindeydi! TRT programlarının da kimlere teslim edildiği ve kimlerin ısrarla oralarda tutulduğu iyice araştırılmalıdır artık!

MEB… Bu gezi hadisesinden az önce Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir organizasyonunda konser verecekler listesindeydi. Ancak olay patlak verip de bu kadın ifşa olunca Başkan Gökçek'ın ferasetiyle konseri iptal edildi. Mamafih aynı kadının MEB'in bir birimiyle anlaşmalı olup bir takım programlarda “Dinçer zamanı” özellikle öne çıkarıldığını da hatırlıyorum bu “böyük” sanatçının!

Buna benzer yüzlerce yüzlerce örnek verebilirim…

Muhafazakâr kesimin yazar ve çizerlerini, sanatçılarını sürekli olarak ikinci tercih olarak gören bu zihniyetin bizlere neler kaybettirdiği ortadır! Bu alanda ne zaman muktedir olacağız? Bu kompleksi ne zaman terk edeceğiz?

Kulakları çınlasın Yavuz Bahadıroğlu bu hazin tablo için “Komşu kızı sümüklü olur” tabirini kullanır ki gerçekten de bu meseleye bizim bürokratların da aynen böyle yaklaştığını düşünüyorum artık!

Yani biz böyle kompleksli ve gözü sürekli dışarıda olan böyle bürokratları da  iyice gözden geçirmemiz elzem olmuştur! Devlete karşı, millete karşı, en ufak bir zaafı olmayan böyle kimseleri şah şöhret ve paraya boğan ve asla hak etmedikleri iltifatlarla şımartan, bunu da  devletin parasıyla yapan böyle adamları da artık görmek zorundayız!!!

Kendi ellerimizle kendimize düşman üretiyoruz!

Özellikle TRT kadrolarının yeni baştan gözden geçirilmesi elzemdir! Devletin kurumunda yuvalanan ve yeri geldi mi devlete sırtını dönen ve elinden geleni yapan insanların yeri TRT değildir, olmamalıdır!

Hele bizden görünüp bu dönemde “yan çizen!” bir grup vardır ki hayal kırıklığımızın tamirini bile imkânsız kılmışlardır! Müslüman kişi net olur, doğrudan, huzurdan ve güvenden yana olur. Menfaatine göre duruş belirleyen insanın “riya” ile beslenen insanın artık hayrından da, şerrinden de uzak durmalıyız…

Hasil-ı kelam kendimize bir dokunduk, bin ah işittik en derininden!

Şeyh Edebali'nin deyişiyle “İşlerini ehil kişilere danışarak tutasın, danışırsan yol alırsın, danışmasan yolda takılıp kalırsın oğul.” Bizim asıl büyük meselemiz ehil insanların hak ettikleri yerde durup durmamaları meselesidir zira.

Biz ne zaman kültürde, sanatta, medyada öne çıkarsak asıl başarıyı o zaman yakalama şansını bulacağız! Çünkü kalıcı zaferlerin kendini gösterdiği alanlar bunlardır…

“Sivrilttiğimiz kazıklar, gelir bizi kazıklar” diye özetleyelim meramımızı!

Muhabbetle kalınız.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Meryem Aybike Sinan
21-06-13
E mail: haber7.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
SİVRİLTTİĞİMİZ KAZIKLAR, DÖNER BİZİ KAZIKLAR! (Gezi aktörlerine)
Online Kişi: 14
Bu Gün: 90 || Bu Ay: 7.601 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.831 || Toplam Tıklanma: 52.345.133