ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / ÇARPIK VAZİYETLER
Okunma Sayısı: 1988
Yazar:
CHP'NİN ALKOL SEVDASI

Her yasaya itiraz etmeyi alışkanlık haline getiren CHP’nin, toplum yararına yapılan ve alkol satışına sınırlama getiren düzenlemenin iptali için de ‘gizlice’ Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu ortaya çıktı.

Her çıkan yasaya itiraz eden CHP alkol düzenlemesinin de iptalini istedi. CHP’nin, grup başkanvekilleri ve 124 milletvekilinin imzasıyla, alkollü içecek satışına sınırlama getiren yasal düzenlemenin bazı maddelerinin iptali amacıyla “gizli” olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptığı ortaya çıktı. CHP’nin bu itirazına AK Partili vekiller çok sert çıktı.

Akit’e konuşan AK Parti milletvekilleri CHP’nin bu itirazının bir paradoks olduğunu söyleyerek, Anayasa’ya uygun olarak çıkarılmış olan alkol düzenlemesine itiraz etmenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirttiler.

“CHP NE YAPTIĞINI BİLMİYOR”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, düzenlemeyi iptal ettirmek isteyen vekillerin Avrupa’dan haberdar olmadıklarını söyledi. “CHP ne yaptığını bilmiyor şuursuzca hareket ediyorlar” diyen Metiner, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasında egale edilemeyecek bir rekora imza attığını da dile getirdi. Halkın sağlığı ve gelecek nesiller için büyük önem arz eden düzenlemenin ülkenin hayrına olduğunu aktaran Metiner, “CHP için halkın bir önemi yok, halk sağlığının bir önemi yok, başarısız oldukları için sandığı da dikkate almıyorlar artık” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN PARTİDE GÖREVİ NE?

CHP’nin başvurusundan Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olmadığı iddialarına da değinen Metiner, “Kılıçdaroğlu’nun partide görevinin ne olduğunu” sordu. Metiner şöyle konuştu: “Şimdi alkol düzenlemesine itiraz eden CHP’lilerin bu davranıştan Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olmaması çok manidar. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan mı, lider mi ben bilmiyorum? Bana göre Kılıçdaroğlu partinin müfettişi, ben öyle görüyorum, umum müfettişi yani. Kılıçdaroğlu CHP’ye hâkim birisi değil. Zaten yerel seçimlerden sonra ona yol görünüyor.” Metiner, alkol düzenlemesiyle toplumda bir rahatlama olacağını da aktararak, “Bu yasa alkol içilmesini yasaklamıyor. İçenler yine içecekler. Ancak toplumda bir rahatlama olacak. Vatandaşlarımız geceleri sokaklarda daha rahat dolaşabilecekler” dedi.

“YASANIN İPTALİNİ İSTEMEK ANAYASA’YA AYKIRI”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise, CHP’nin particiliğinin sorgulanması gerektiğini söyledi. “Asıl itiraz edilmesi gereken düzenlemenin Anayasa Mahkemesine başvurarak iptal edilmek istenmesi” diyen Eronat, “Anayasaya uygun bir yasa çıkmış, CHP bunun iptalini istiyor. Ben bunu anlayamıyorum. CHP şaşırtmaya devam ediyor. CHP bir paradoks yaşıyor. Hayır, kendilerini yaktıkları gibi halkı da yakmak istiyorlar” ifadelerini kullandı. Getirilen alkol düzenlemesinin birileri tarafından alkol yasağı olarak lanse edilmeye çalışıldığına da dikkat çeken Eronat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devletin öncelikli görevlerinden birisidir gençleri alkol ve zararlı alışkanlıklardan korumak. Alkol düzenlemesi alkol yasağı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Hâlbuki bu düzenlemede alkolün içilmesi yasaklanmıyor. İsteyen 24 saat içebilir. Sadece perakende satış yasaklanıyor, o da saat gece 10’dan sonra. Bu tür yasalar ABD ve Avrupa’da çok daha şiddetli olarak uygulanıyor.”

YENİ AKİT

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
15-09-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CHP'NİN ALKOL SEVDASI
Online Kişi: 16
Bu Gün: 83 || Bu Ay: 7.126 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.869 || Toplam Tıklanma: 52.330.136