ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 2087
Yazar:
TÜRKİYE DÜŞMANLARININ RAPOR İŞBİRLİĞİ

ABD’nin özelde AK Parti Hükümeti genelde ise Türkiye’ye yönelik psikolojik harekatı sürüyor.

O RAPORUN ALTINDA İMZASI OLAN BÜYÜKELÇİYİ TANIYALIM

ABD’de basında çıkan ve MİT’i karalamaya dönük yazıların ardından şimdi de Siyonist isimlerce hazırlanmış bir “rapor”la AK Parti ve lideri Erdoğan hedef alındı.  Obama yönetimine sunulan “Retorikten Gerçeğe: ABD’nin Türkiye Politikasını Yeniden Düzenlemek” başlıkla raporda, AK Parti içeride ve dışarıda “mezhepçi politikalar izlemekle” ve “uzlaşma ve işbirliği yerine otoriterleşmekle” suçlandı.  

ABD'nin 1989–1991 yıllarındaki Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz ile 2003–2005 yıllarındaki Büyükelçisi Eric Edelman'ın eş başkanlığında hazırlanan raporda Türkiye'nin önümüzdeki 18 ay içinde yapacağı üç seçime dikkat çekilerek Başbakan Erdoğan’ın büyük zorluklarla karşılacağı ifade ediliyor. Türkiye’nin Suriye politikası eleştirilen raporda, "Yerel, başkanlık ve parlamento seçimleriyle, önümüzdeki 18 ay içinde üç seçimin yaklaşmasıyla, Suriye iç savaşıyla kötü etkilenen azınlıklar ve içeride tökezleyen ekonomi ile Türkiye yükselen bir siyasi karışılıkla karşı karşıya. Ancak, hükümetin tartışmalara cevabı ikna edici değil. AKP yetkilileri her fırsatta, işbirliği ve uzlaşma yerine otoriterliği ve sert tutumu seçti. Kısacası, tam ABD'nin güçlü ve işbirlikçi bir Türkiye'den faydalanabileceği sırada, Türkiye'nin o koltuğu doldurma yetisi azalmıştır” deniliyor.  

İKİSİ DE YAHUDİ ASILLI  

Sözkonusu raporun altında imzası bulunan eski ABD Ankara büyükelçileri Morton Abramowitz ile Eric Edelman’ın ortak özelliği Yahudi asıllı olmaları. Özellikle Edelman, 2005’te Büyükelçilikteki son günlerinde Türkiye ve Türk halkını küstahça sözlerle hedef alan açıklamalarıyla hafızalardaki yerini koruyor. O dönem Edelman “istenmeyen adam” ilan edilerek, Türkiye’yi terk etmesi için internette kampanyalar düzenlenmişti.  

ÇANDAR VE AYDINLIKÇILARA MALZEME ÇIKTI

Siyonist isimlerce hazırlanmış ve Türkiye’yi hedef alan rapor Türkiye’deki AK Parti karşıtlarını hayli sevindirdi. Cengiz Çandar, önceki gün rapor üzerinden AK Parti’ye olan kinini kustu.

Terör örgütü PKK’nın paravan kuruluşu olan DPI toplantılarına katılmasıyla bilinen Radikal Gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Cuma günkü yazısında raporu yere göğe sığdıramazken, ABD’ye övgüler yağdırarak hükümeti eleştirdi. Çeşitli iddialar ortaya atan Çandar, Ak Parti’nin iktidarını sürdürebilmesi için ABD’nin raporlarını dikkate alması gerektiğini belirtti. Çandar yazısında hükümete ve Erdoğan’a adeta aba altından sopa gösterdi, “Eğer, iktidara gelmelerini ve iktidarlarını sürdürmelerini sadece Türkiye’deki ‘sandık’ zannediyorlar ve Washington’daki ‘Beyaz Saray unsuru’nu dışlıyorlarsa somut ve kronolojik olarak kendilerine hatırlatacağımız şeyler olur. Umarız, böyle anlamsız bir polemiğe girişmezler” dedi.

AYDINLIK: “AKP ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI”

Çandar’ın ardından dün de Ergenekoncu İP’in yayın organı Aydınlık, “raporda uzun uzun AKP Hükümeti'nin işleri eline yüzüne bulaştırdığı saptaması yapılıyor” diye yazdı. Aydınlık raporla ilgili ayrıca “ABD'nin bu soruna çözüm olarak ‘daha fazla iç politikaya müdahil olmayı’ önerdi” yorumunda bulundu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
27-10-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
AHMET
TAM TERSİ OLUR
Tarih : 27-10-13

Bu türlü raporlar Ak Parti oylarını artırır, mevcut oylarını da pekiştirir. ABD ve Yahûdîler ne yapmak istiyor? Şaşkın ördek yürüyüşü mü acaba? Nitekim ABD kendi içinden karışıyor. Gücün düşüşünü mü seyrediyoruz yoksa...

 
TÜRKİYE DÜŞMANLARININ RAPOR İŞBİRLİĞİ
Online Kişi: 18
Bu Gün: 340 || Bu Ay: 4.148 || Toplam Ziyaretçi: 2.233.926 || Toplam Tıklanma: 52.283.281