ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 3862
Yazar: M. Şevket Eygi
CEMAATLERE SIZAN HAŞERAT

BİR tarikat, bir cemaat güçlenince, büyüyünce, zenginleşince içine samimiyetsiz hergeleler sızmak ister. Tarikata veya cemaate inandıklarından değil, onun gölgesinde maddî menfaat ve şahsî prestij sağlamak için. Güçlü, imkanlı dinî cemaatlerin içine yerli ve yabancı şer kuvvetleri casuslar, ajanlar, provokatörler, yönlendiriciler, istihbaratçılar sokar. Bunlar kraldan daha fazla kralcı görünür, aşırı kralcılık yapar.

Bir tarikat veya cemaat için en büyük tehlike, birtakım müridlerin sekter zihniyete sahip olması, holiganlık, militanlık, fanatizm sergilemesi, robot ve zombi haline gelmesidir.

İslam dini ibadetlerin, hizmetlerin, hayırlı faaliyetlerin ihlasla, sırf Allahın rızasını kazanmak niyetiyle yapılmasını ister.

İbadetlerde, hizmetlerde, cihatta, hayır hasenatta ihlas giderse bereket olmaz.
İhlasın olmadığı yerde hizmet değil, hezimet olur.

Sahih=doğru inanca sahip olmayan, Allaha karşı vazifelerini ihlasla yapmayan, hizmetleri Kur’ana Sünnete fıkha Şeriata uygun olmayan, vahim bid’atlara batmış bulunan kimseler ve kurumlar, istedikleri kadar hizmet ve kendilerinden menkul keramet edebiyatı yapsınlar, onların hizmetleri başarı ve keramet değil, istidractır.

Soruyorum: Tevhid inancına aykırı itikatla hizmet olur mu?

Hem Tevhid doğrudur, hem de Teslis doğrudur mealinde laflar edecek ve sonra islamî hizmet yapacak. Böyle bir şey mümkün müdür?

"Tevhide, Kur’an'a, İslama, Resulallaha iman etmeyenler de ehl-i necat ve ehl-i Cennettir" diyecek ve hizmet edecek… Böyle çelişki olur mu?

Mardin Kasımiye medresesinde çanlar çalınacak, ezanlar okunacak, çeşitli kiliselere mensup papazlar ve bir de müftü, havuzun üzerine kurulmuş sözde Sırat köprüsünden cüppelerini savura savura geçerek Diyalog yapacak ve buna hizmet denecek. Bir Müslüman buna hizmet diyebilir mi?

İslamda elbette din dünya ayırımı yoktur ama din hiçbir zaman louche politikaya alet edilemez. Edilecekse politika dine alet edilir.

Dünya işleri konusunda İslamın temel prensibi şudur: “Siz ne halde iseniz öyle idare olunursunuz.” (Hadîs)

Müslüman bir toplum kendisine ıslah etmeden iyi ve sâlih bir idareye kavuşmaz.

Bin kere yazsam azdır. Yine uçaktaki kavga meselesini yazacağım:

Büyük bir uçakta, başpilotu ve ekibini devirmek için bir kavga, bir savaş çıkınca ne yapmak gerekir?.. Uçağın selameti için derhal kavgayı, savaşı durdurmak gerekir. Uçağın şirketinde yolsuzluk olduğu iddiaları, ancak ve ancak uçak hava meydanına selametle indikten sonra adalet, usul, erkân dairesinde, vazifeli ve salahiyetli şahıs ve kurumlar tarafından incelenir ve karara bağlanır.

Uçakta kavga etmek intihardır.

Uçakta kavga, savaş, darbe olmasını istemeyenlere “Siz yolsuzluklardan yana mısınız?” demek insafla bağdaşmaz.

Öncelik uçak içindeki savaşı ve darbe teşebbüsünü önlemek, uçağın selametini güven altına almaktır.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
02-01-14
E mail: milligazete.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
CEMAATLERE SIZAN HAŞERAT
Online Kişi: 16
Bu Gün: 141 || Bu Ay: 7.652 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.935 || Toplam Tıklanma: 52.348.864