ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 3816
Yazar: M. Şevket Eygi
KÜÇÜK KIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞLARINI ÖRTME MESELESİ

Birinci gerçek: Türkiye halkının çoğunluğu Sünnî Müslümandır.

İkinci gerçek: Türkiye Sünnîlerinin, uluslararası insan hakları beyannameleri ve sözleşmelerinde belirtilmiş olan din ve inanç ile ilgili hakları ve hürriyetleri, ülkedeki rejim (düzen, sistem) tarafından vahim şekilde kısıtlanmış bulunmaktadır.

Üçüncü gerçek: Bu haklardan biri, "Anne ve babanın reşid olmayan çocuklarına istediği dinî eğitimi verme hakkıdır."

Dördüncü gerçek: Türkiye Sünnîlerine, on beş yaşından küçük çocukları için özel öğretmenler tutarak din ve Kur'ân dersi verdirmeleri kanunen yasaktır.

Beşinci gerçek: Büluğa eren kız çocuklarının tesettüre girmesi Sünnî İslâmlıkta farz-ı ayndır, yani kesin bir emirdir. Kur'âna ve Sünnete dayanan bu emrin okullarda yerine getirilmesine Türkiye devleti izin vermemek suretiyle Sünnî Müslümanların temel haklarından ve hürriyetlerinden birini çiğnemiş olmaktadır.

Altıncı gerçek: Okullardaki başörtüsü yasağı eşitlik temel prensibine ve adalete aykırıdır.

Yedinci gerçek: "Reşid (ergin) olmayan çocuk başını örtmez, öyleyse okullardaki başörtüsü yasağı doğrudur" sözü ve iddiası temelsizdir. Çünkü, ebeveyninin çocuklarına istediği dinî eğitim ve terbiyeyi vermek hak ve hürriyetine aykırıdır.

Sekizinci gerçek: Türkiye okullarında, Sünnî Müslümanlıkla bağdaşmayan ve uyuşmayan, Atatürk'ün ölümünden sonra ortaya çıkartılmış Kemalizm resmî ideolojisinin Sünnî çocuklarına zorla bir din gibi benimsetilmeye çalışılması, din hürriyetine ve insan haklarına aykırıdır.

Dokuzuncu gerçek: Demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğü prensibinin anavatanı olan İngiltere'de yaşayan dindar Sünnî Müslümanlar, ilkokulun birinci sınıfından itibaren kız çocuklarını okullara başları örtülü olarak göndermek hak ve hürriyetine sahiptir. TC de bu âdil, insaflı, hikmetli uygulamayı taklit etmelidir.

Onuncu gerçek: Türkiye'de okullarındaki mecburî din derslerinde okutulan bilgilerin bir kısmı Sünnî Müslümanlıkla bağdaşmamaktadır. Bu dersler, Sünnî Müslüman çocuklarının beyinlerini yıkamaya, onlara resmî ideolojiyi paralel bir din gibi kabul ettirmeye yöneliktir ve bu yüzden insan haklarına, hukuka, adalete aykırıdır. Sünnîlerin çocuklarına, resmî din derslerinde aykırı bilgiler öğretilmemelidir.

Onbirinci madde: Bizde de isteyen dindar ana babalara (veya velilere) reşid olmayan kız çocuklarını, İngiltere'de ve nice medenî Batı ülkesinde olduğu gibi, okullara başları örtülü olarak göndermek hakkı tanınmalıdır.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
15-12-10
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KÜÇÜK KIZ ÖĞRENCİLERİN BAŞLARINI ÖRTME MESELESİ
Online Kişi: 22
Bu Gün: 257 || Bu Ay: 10.949 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.700 || Toplam Tıklanma: 52.202.933