ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 144
Yazar: Mehmet Metiner
HAMAS’ı Gazze’ye gömme zirvesi… İhanetin diğer adı…

HAMAS’ı Gazze’ye gömme zirvesi… İhanetin diğer adı…Önümde duran bildiriyi okuyorum. Bir umutla. Riyad’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Ortak Zirvesi’nin sonuç bildirisi bu. Acaba işgalci ve soykırımcı İsrail terör devletine yönelik ne tür somut adımlar atılması kararı alındı diye. Ne gezer! Tekraren okuyorum. Yok işte! İsrail’e yönelik bir tek somut adım yok.

Hakkını yemeyelim. Güzel kınama cümleleri var ama. Retorik olarak fena sayılmaz. Türkiye’nin ısrarıyla eklendiği aşikâr olan yeni öneriler kâğıt üstünde anlamlı duruyor. Hepsi bu. Kâğıt üstündeki o yeni tanımlamalar ve öneriler ise göreceksiniz uygulanmayacak. Nisyana terkedilecek.

Gözüm ısrarla ambargo cümlelerini arıyor. Askeri yardım veya ortak ordu kurarak gerekirse karşılık verileceği gibi meydan okuyucu cümlelerden çoktan vazgeçtik. Ama petrol veya doğalgaz ambargosuna dair bir ima dahi olmaz mı? Yok işte! Ekonomik ve siyasi ambargoya dair bir tek ibare yok. İsrail uçaklarına kendi hava sahalarının kapatıldığına dair bir tek cümle yok. İsrail’e ABD’den taşınan askeri mühimmatın kendi semalarından geçişine asla izin verilmeyeceğine dair bir ibare yok. İsrail terör devletine açıkça destek çıkan ABD-Batı blokuna dair ne kayda değer bir hesaplaşma ne de yaptırım tehdidi… Yok işte! Hiçbiri yok!

Ama ABD-İsrail planı doğrultusunda HAMAS’ı Gazze’ye gömme kararlılığı, diğer bir tabirle, ihanetin daniskası var.

ABD-İsrail işbirlikçisi Mahmut Abbas yönetimindeki FKÖ üzerinden HAMAS’ı gömme planı var.

ABD-İsrail HAMAS’ın adını dahi duymak istemiyor.

Bildiride o yüzden HAMAS’ın adı bile yok.

Belli ki ABD üzerinden geleceği telkin edilen iki devletli çözüm önerisine umut bağlanmış. O yüzden HAMAS’ın adı bile anılmamış.

O bir avuç mücahidin şanlı direnişi ve pak kanı diplomasi masalarında kurban edilmiş.

ABD’nin desteklediği acımasız İsrail terör makinesi HAMAS’ı Gazze’ye gömmek isterken Arap ligi ülkeleri de Riyad’da bunun zeminini oluşturmak için toplanmışlar meğer.

Blinken diplomasisi belli ki başarılı olmuş.

Evet, işin özü bu!

Bu işin kökeni var.

9-10 Eylül’de ABD öncülüğünde Hindistan’da toplanan, içinde malum Arap ülkelerinin de olduğu kimi ülkeler Bombay’da başlayıp Hayfa’da bitecek yeni bir ticaret yolunun yapılması konusunda anlaşmışlar. HAMAS’ın yönetimindeki Gazze bunun için en büyük engel. O yüzden HAMAS’sız bir Gazze ve Filistin olsun isteniyor.

Bu ihanet planıyla Türkiye ve İran da baypass ediliyor.

İhanet var ihanet içinde.

O yüzden ısrarla ve önemle 27. maddeye dikkat çekiyorum. Çünkü o maddeyi o bildiriye derceden Arap ülkeleri Bombay-Hayfa hattındaki ticaret yolunun işbirlikçisi ülkeler.

***

Bildirinin 27. maddesi ABD-İsrail planı doğrultusunda HAMAS’ı Gazze’ye gömme iradesi ve isteğinin açık bir biçimde ilanı hükmündedir. Yani bir tür ihanet fermanı…

Ne mi deniyor o maddede?

Açıp okuyun lütfen. ABD planına uygun bir hattın nasıl inşa edilmek istendiğini görürsünüz.

Orada açık bir dille şu deniliyor: “Filistin halkının tek meşru temsilcisi FKÖ’dür. Filistinli tüm grupları FKÖ çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.”

Peki, ne hakla? Kim verdi size bu yetkiyi?

Bilerek kendi ihanetlerini örtbas etmek için şöyle bir algı oluşturmak istiyorlar: “Filistin devleti kurulacak ama HAMAS bunun önünde engel! Bu engel kalkarsa, yani Mahmut Abbas yönetimindeki FKÖ etrafında bir birlik sağlanırsa başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulacak!”

Bak hele!

Nasıl bir tuzak kuruyorlar!

Bir yanda direniş ruhunu yok etmek istiyorlar bir yanda da HAMAS’ı gömmek istiyorlar!

Bu maddenin içerdiği asıl çağrı şudur: “Ey Gazze halkı, HAMAS’a itibar etmeyin, HAMAS’ın peşinden gitmeyin, silahlarınızı bırakın, direnişi sonlandırın, ateşkesle birlikte bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için zemin hazır. HAMAS’ı bırakıp FKÖ’nün çatısı altında toplanırsanız bu sorun çözülür.”

Abarttığımı sananların tarih bilincine de, siyasi aklına da şaşarım.

Bu sözlerime dudak bükenlerin en azından Osmanlı topraklarının nasıl pay edildiğini, bugünkü Arap ülkelerinin hangi amaçla nasıl kurulduklarını okumalarını salık veririm. Bu konuda esaslı bir kitap olan David Fromkın’nin BARIŞA SON VEREN BARIŞ adlı kitabını okurlarsa modern Ortadoğu’nun oluşturulma sürecinde ne tür oyunların ve ihanetlerin sergilendiğini anlarlar. Orada adı İngilizler tarafından Filistin olarak belirlenmiş coğrafyanın kaderinin nasıl şekillendirildiğini de öğrenmiş olurlar. O süreçteki işbirlikçi Arap emirlerinin ve şeyhlerinin tutumlarını da… Tarih hiç değişmiyor, aktörler veya figüranlar değişiyor sadece.

***

Çok merak ediyorum: İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ülkeleri Filistin halkı için tek meşru temsilci belirleme hakkını nerden alıyorlar? Hangi hak ve yetkiyle Filistin halkına dışarıdan böyle bir dayatmada bulunuyorlar?

ABD-İsrail işbirlikçisi Mahmut Abbas yönetiminin de en az ABD kadar Gazze’deki katliamın sorumlusu olduğu bilindiği halde nasıl olur da Gazze halkının iradesini temsil makamında olan ve direnişin de öncü gücü olan HAMAS’ın tasfiyesi bu pervasızlıkla dile getirilebiliyor? ABD-İsrail ile açıktan işbirliği içinde olan, HAMAS liderliğinin tasfiyesi için İsrail’e istihbarat desteği sağlayarak Gazze katliamına ortak olma suçunu işleyen Mahmut Abbas yönetimindeki FKÖ nasıl olur da Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak ilan edilebiliyor?

Düşününüz ki birileri de oturdukları yerde Türkiye’deki Kürt halkının tek meşru temsilcisinin PKK olduğunu ve bütün Kürtlerin de PKK çatısı altında toplanması gerektiğini deklare ediyor.

Bu kabul edilebilir bir durum olur mu?

Tarih bu ihanetinizi asla affetmeyecektir.

Geçmişteki ihanetinizin benzerini bugün de sürdürüyorsunuz.

HAMAS manen de gömülmek isteniyor görmüyor musunuz?

Sanki bağımsız bir Filistin devleti kurulacak da HAMAS kendi siyasi ve örgütsel varlığını bu davanın üstünde görerek engel oluşturuyormuş algısı üzerinden HAMAS fiziki tasfiyenin yanı sıra manen de infaz edilmek isteniyor.

O yüzden herkesten önce ve herkesten çok HAMAS’ı mücahitler topluluğu olarak selamlayan Reis’e “One Minute” diyerek bu oyunu bozmak yakışır!

Bu ihanet oyunu karşısında susan diller lâl olsun diyorum!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mehmet Metiner
14-11-23
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
HAMAS’ı Gazze’ye gömme zirvesi… İhanetin diğer adı…
Online Kişi: 9
Bu Gün: 111 || Bu Ay: 9.773 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.138 || Toplam Tıklanma: 52.172.977