ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 132
Yazar: Ramazan Yaşar
FİLİSTİN KİMİN DAVASIDIR?

FİLİSTİN KİMİN DAVASIDIR?Filistin davası sadece İslam ülkeleri ve Müslüman halkların mı davasıdır? 7 Ekim 2023 tarihine kadar öyleydi. 

7 Ekim, dünya tarihine Filistin davasının “insanlığın” davasına dönüştüğü tarih olarak yazılacaktır. 

Artık bu davanın sahibi ve tarafları dünyanın dört bir yanındaki “vicdanlı” Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve inançsız insanlardır! 

İsrail’in yaptığı soykırıma en güçlü tepki Türkiye’den geldi. 57 İslam ülkesinin çoğu İsrail’i kınamaktan bile acizler. 

Sisi’nin endişesi, Filistinlilerin Mısır’a sürülmesi; yoksa İsrail’in yaptığı soykırımdan duyulan bir rahatsızlık görülmüyor. Körfez ülkelerinin (Katar hariç) korkusu da Filistin direnişinin kendi halkları üzerinde bir uyanışa vesile olması… 

Yani İslam ülkelerinde Filistin davasına sahip çıkan ülke de (Türkiye ve Katar hariç) lider de (Erdoğan ve Temim hariç) yok. İslam ülkeleri, bize dokunmayan yılan (İsrail) Filistin’de istediğini yapabilir kıvamında. 

Peki Filistin davası sahipsiz mi kaldı? 

İslam ülkelerinin ve yönetimlerinin sahip çıkmadığı Filistin davasına şimdi kimler sahip çıkıyor? 

Müslüman ülke sokaklarının sahip çıkmadığı Filistin davası Batılı ülkelerin sokaklarına mı kaldı? 

Evet Filistin davasının artık yeni sahipleri var. Bu utanç da İslam ülkelerinin ve yöneticilerinin olsun. 

FİLİSTİN DAVASI DÜNYA SOSYALİSTLERİNİN DAVASI MI? 

Batılı ülkelerin korkak liderleri siyonist İsrail’e tam destek verirken halkları Filistin davasının tarafı olarak İsrail’in yaptığı soykırıma tepki gösteriyorlar. 

Batı sokaklarının artık Filistin diye bir davası var… 

Brezilya, Bolivya, Ekvador, Şili, Güney Afrika, Honduras ve İrlanda; Filistin davasından yana siyonist İsrail’e karşı Gazze direnişinin yanında duruyorlar. 

Burada iki ülke ve liderine özellikle dikkati çekmek istiyorum. İsrail katliamı başlar başlamaz ilk ve en sert tepkiyi gösteren Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Filistin davasına isimlerini altın harflerle yazdırdılar.  

Siyonist İsrail’in yaptığı soykırıma karşı çıkan ülkeleri yöneten liderlerin sol/sosyalist/işçi parti liderleri olması dikkatimi çekti! 

Bu ülkelerin liderlerinin İsrail saldırılarına karşı kurduğu cesur cümleleri, İslam ülkelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkası kurmadı. 

“Gazze’de gördüklerimiz bir savaş değil, bir soykırım. Bunun soykırım olmadığını söylüyorlar. Batı, bundan hoşlanmasa da binlerce çocuğun öldürülmesi Nazi eylemidir. Tekrar ediyorum NAZİLER! İsrail savaş suçu işliyor.” 

Solcu/sosyalist liderlerin bu cümlelerini çok değerli görüyorum. Siyonizme boyun eğmeyen bu ülke ve liderleri sadece Gazzeli çocukları değil, Batı’da can çekişen insanlığı yaşatmaya çalışıyorlar.  

Bizdeki parti liderlerinin durumu ise içler acısı. İşgal edilmiş topraklarını siyonist İsrail’den kurtarmak isteyen Hamas’a “terör örgütü” diyen zavallı Akşener, Ümit Özdağ ve Özgür Özel kendilerine yakışanı yaptı. 

Kurt maskesi takıp “Türk’üm, Filistin davam değildir” diyen siyonist çakal sürüsünün insanlıktan nasipsiz olduklarını biliyoruz. 

Evde kendisini bekleyen köpeğini merak eden “sözde” sanatçı müsveddelerinin Gazze’de katledilen binlerce kadın ve çocuğun “insanlık” direnişi ve Filistin davasıyla ilgisi olamaz. 

Filistin davası, “insan” olanların davasıdır!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız. 

Yazar: Ramazan Yaşar
07-12-23
E mail: dirilispostasi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FİLİSTİN KİMİN DAVASIDIR?
Online Kişi: 8
Bu Gün: 445 || Bu Ay: 10.692 || Toplam Ziyaretçi: 2.224.268 || Toplam Tıklanma: 52.198.130