ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / PORTRELER
Okunma Sayısı: 121
Yazar: İbrahim Halil Çelik
FANİ DÜNYADAN ALEV ALATLI DA GEÇTİ
FANİ DÜNYADAN ALEV ALATLI DA GEÇTİAlev Alatlı hanım ile hukukum iyi idi. Beni severdi. Ben de onu hem sever , hem de sayardım. O gençken , kim bilir kaç gencin kalbini tutuşturmuştu?
        Ama orta yaşlardayken Alev hanım , kitaplarıyla benim hem beynimi , hem de kalbimi tutuşturdu! Alev hanımın  eserleri beyni ve kalbi olanlara birer ilaçtı. O ,  bir beyin ve kalb  doktoru edasıyla yazdığı  şaheser kitaplarıyla bizere hep ışık saçtı. 
        O, beyin ve kalbler de  fırtınalar  estiren bir yazardı.  Kitapları kadar yaptığı sohbetlerle de insanlarımızın gönlüne su serperdi .  Duyunca onun vefat haberini çok üzüldüm . Bu acıyı kelimelere dökmete aciz kaldım. Gönlüm birden hüzünlendi. Ölüm , insanları biribirinden ayıran hicrandır. İnancımızda bu hicranın sonu  firak değil, cinana vuslattır. Bu vuslat da  inananlar için  bir halvettir. Ne mutlu bu yolda ruhunu Yaradanına teslim edene. Beden topraktan olup, yeniden toprak olacaktır . Ancak ölümsüzlük yurdu  ervah aleminden gelen ruhlar yeniden ervah alemine dönecektir . 
     Bu hafta çok değerli yazarlarımızı peş peşe ahirette gönderdik.  Önce Türk Edebiyatının iyi  bir romancısı olan  Mario Levi’yi,  şimdi de Alev Alatlı ve Orhan Türkdoğan hocayı yoluluyoruz  öte aleme. Orhan Türkdoğan hoca;  hocaların hocası idi.  İyi bir sosyolog idi. Sosyolojik hadiseleri yazmak için yazacağı o yörede  bizzat  yaşayarak yazardı kitabını. Köy Sosyolojisinde olduğu gibi . 
     Alev  Alatlı hanım tam bir Filistin aşığı idi. O mazlumların dostu ve kan emici siyonistlerle  sömürgeci müstevlilerinin de can düşmanı idi. O,  hanım aydınlarımız içinde bizim yüz akımızdı. İyi bir düşünür ve iyi bir yazardı.  Onun kalemi hakkı yazmaya adanmış bir kalemdı. 
       Onun yazdığı her kitab bizim için bir hazine idi.  Bu hazineleri  de insanlarımıza ulaştıran değerli kardeşim,  Mehmet Faruk Bayrak’ın yanında vicahen tanımıştım onu. Onun bir kültür hazinesi , sevecen müşfik bir anne, sizi sarmalayan bir abla ve konuşurken de ağzından dökülen kelimelerin birer mücevher olduğu dikkatımı çekmişti. Bayılmıştım bu sohbette.   Onunla  kültür deryasında  kulaç attığımız bu sohbette  beni hayran bırakmıştı kendine. O günden bugüne  dostluğumuz devam etti onunla. 
          Anadolu Aydınlarının başı sağ olsun. Düşünce ve edebiyat dünyamızda kalem oynatan , fikir serdeden  ve yazı alemimizden çok kıymetli yıldızlar birer birer kayıyor bu alemden. Bizlere bıraktıkları o unutulmaz eserleri onları yad edecektir yüreklerimizde senelerce . Dünyada insanlara  ışık ve rehber olan yazarları  eksildikçe o milletlerin kederleri de artar.  Bu kederlere ilaç ; o aydınlarımızın  bıraktığı eserlerdir. 
      O,münevver bir yazardı. O, benim hem beynimi , hem de kalbimi kitaplarıyla çalandı. Kendi gitti kitapları kaldı yadigar. Unutma seni sevenlerin kalplerinde her dem yerin var. 
           Yazdığın kitaplar  sana   rahmet okutturacaktır. Senin bu dünyada bize   bıraktığın  ölümsüz onlarca  eserlerin var.  Ne mutlu önden gidip,  ardından da  bıraktığı  nice kitaplarıyla yüreklere ışık saçan kalem güzeli insanlarımıza. 
          Adı Alev idi, ama o tam bir gönül  meltemi idi. O, Anadolu erenlerine hayrandı. Meşru ile yasalı biri birinden hakkıyla  ayırandı. Helalın önemini, yasal olandan önce  geldiğini halka her fırsatta anlatandı  Batıya ve Doğuya yön veren değerleri  Türkiye de en iyi bilenlerdendi. O, Çağlayan bir kültür nehri idi. Onun kitapları bu nehrin sularını gönül bahçelerimize taşıyan sakalardı. Susuz gönüllere birer ab -ı hayat gibi onun kitapları. Aydın Despotizmini yazarken  hakkını vermişti . 
     Seni tanımaktan keyif almıştım. Alev hanım iyi ki seni yakından tanımış ve kitaplarını  doyumsuzca okumuşum .  Bu dönülmez aleme gidişin de beni çok üzmüştür bilesin. Her canlı bu şerbeti tadacaktır. Bizim içinde o gün mukadderdir.  Bu fani dünyadan baki aleme kanatlandınız. Yolunuz açık olsun. Kabriniz nurlarla dolsun. 
         Başta kederli evladına, seni seven edebiyat camiasına  ve tüm aydın  dostlarına Yüce Rabbim’den  sabırlar diliyorum.
         İnna lillahi ve inna ileyhi raciün
 
 
 
Yazar: İbrahim Halil Çelik
05-02-24
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FANİ DÜNYADAN ALEV ALATLI DA GEÇTİ
Online Kişi: 18
Bu Gün: 66 || Bu Ay: 10.313 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.538 || Toplam Tıklanma: 52.194.321