ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / ÎMAN VE İSLÂM
Okunma Sayısı: 3714
Yazar:
BU YILBAŞI KİMİN?

31 Aralık Cuma gününü, 1 Ocak Cumartesi gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir. Yılbaşı kutlamaları denilince de eski yılın sona erip yeni yıla geçildiği 31 Aralık/1 Ocak gecesi yapılan eğlence ve faaliyetler anlaşılır

Ancak yılbaşı eğlenceleri, ilk bakışta yeni yıla girişin kutlamaları gibi gözükmekle birlikte bunun Hıristiyan batının noel bayramıyla da yakın ilgisi bulunmaktadır.

Hıristiyan ülkelerdeki dinden kaynaklanan bu eğlenceler, 31 Aralık günü en yüksek seviyeye ulaşır. İnsanlar adeta çılgınlaşarak kendilerinden geçerler. Kumar, içki, dans partileri düzenlerler.

Kökeni itibarı ile dinsel bir tören olan noel, Yunanistan ve özellikle Hıristiyan ülkelerinde şenlikler ile kutlanırken maalesef yurdumuzda da büyük meydanlarda şenliklere dönüştürülüyor.

Halbuki, bu günde yapılan içkili, kumarlı eğlencelerin gerçek Hıristiyanlıkla hiçbir alakası yoktur. Beşeriyetin ıslahı için ALLAH Teâlâ tarafından gönderilmiş ilahi bir din, tebliğcisi olan Peygamberin doğum yıldönümünün bu şekilde kutlanmasına müsaade eder mi? İçkili, kumarlı ve insanı küçük düşüren zevklerin terennüm edildiği kutlama törenleri, İlahi bir dinin esaslarıyla bağdaşabilir mi? Kaldı ki bağdaşmış olsa dahi son hak din olan İslam dininin mensuplarını nasıl ilgilendirebilir?

Kıymetli kardeşlerim işte bunun içindir ki Cenab-ı Hak bir çok ayeti celilede, Rasûl-İ zişan efendimiz Hazretleri de birçok hadis-i şerifinde biz mü'minleri Yahud, Nasara ve bütün batılın inanç, itikat, örf ve anenelerine benzemekten ve taklitten men etmişlerdir...

Cenab-ı Hak Kur'an-ı Keriminde şöyle buyurur: "Ey iman edenler! Yahud ile Nasarayı yar tutmayın. Onlar ancak birbirlerinin yaranıdırlar ve siz müminlerden her kim, onları yar tanır, veli tutarsa, şübhe yokki o da onlardandır. Onlara temessül etmiş, onların huyunu kapmıştır. O artık hakka değil onlara ve hevasına hizmet eder. Netice itibariyle onlardan sayılır. Ahirette onlarla beraber haşrolunur.”(2)

Peygamber Efendimiz (S.A.V) de ehl-i küfre teşebbühten tahzir için: "Kim bir kavme benzemeye azmederse, o ondandır.” (3) Yine, "Bir kişi diğer bir kişinin ameline,  yoluna ve âdetine razı olursa, muhakkak ki o onlardandır.” (4) buyurmuşlardır.

Ehl-i sünnet vel-cemaat yoluna sımsıkı bağlanarak, hayatı boyunca bunun mücadelesini vermiş olan İmam-ı Rabbani hazretleri, bu tür merasimleri icra ile ehl-i küfre benzeyenlerin acıklı sonunu şu ifadeleriyle haber verirler:

"Bir defasında, bir hasta şahsın ziyaretine gittim. Ölümü yaklaşmıştı. Haline teveccüh ettiğim zaman gördüm ki: Kalbi, şiddetli zulmetler içinde. Her ne kadar bu zulmetin kalkması için teveccüh ettiysem de hiç kalkmadı. Çokça teveccühten sonra bilindi ki, bu zulmetler, kendisinde saklı duran küfürden naşidir. Bu sıkıntıların menşei dahi, küfür ehli ile dost geçinip durmasıdır.

Bundan sonra belli oldu ki bu zulmetlerin def'i için teveccüh yerinde bir iş değil. Zira onun bu zulmetlerden temizlenmesi cehennem azabına kalmıştır. Ki küfrün cezası da odur.”(Mektubat-ı Şerif)

Muhterem Müminler!

Fahr-i Kainat efendimiz, bütün âlemlere peygamber olarak gönderilmiştir.

Tebliğ vazifesinin sınırları bütün alemi içine alır. Hiçbir topluluk bu çemberin haricinde değildir. İnsanlığı İslam'da kardeş olmaya davet etmişler, hiçbir toplulukta bulunmayan düşünce, hareket ve yaşayışı tesis etme gayretinde olup, taklitten uzak, Allah'ın emirleriyle sünnet-i seniyyeyi mezcederek yepyeni bir yaşayış tesis etmişlerdir.

"Kim bir kavmi severse Hazreti Allah, o kimseyi onlarla beraber haşreder" (Hadis) buyurarak, ümmetini ehl-i küfre benzemek ve onlara sevgi beslemekten sakındırmışlar; sünnet-i seniyyeleriyle de bunu fiilen tatbik etmişlerdir. Onlar saçlarını uzatırlarsa, o kısaltıyor, onlar yatarlarsa o uyanık duruyor, onlar bir gün oruç tutarlarsa, o iki gün tutuyor ve onlara muhalefeti ve sünnet-i seniyyeye sarılmayı emrediyordu.

Ayet-i celilede "Şanım hakkı için muhakkak ki size Rasülüllahda pek güzel bir numune vardır.” (Ayet) buyrulduğu üzere taklid edilecek, sadece O ve varisleridir.

Kıymetli kardeşlerim işte onun içindir ki biz Allah'ın inanan kulları için yeni yıl duvardaki eski takvimi duvardan kaldırıp yeni yılın takvimini asmaktan ibarettir.

Rasülullah efendimizin de yaptığı gibi bizler de bu alışılmış ve âdet haline getirilmiş bâtılın yaptıklarını bunca ikaz ve tavsiyeye rağmen yapanlara muhalefet olarak yılbaşı gecelerini bir önceki günden farksız icra edersek ümit olunur ki Himmet, Hikmet ve Şefeate nail oluruz.

Yazar:
31-12-10
E mail: Mail Adresi Yok
 
 
Yorumlar: 2
ARİF NİHAT
yılbaşı ve noel baba nedir?
Tarih : 31-12-10

O Haçlı Seferlerinden kalma bir kılınç artığıdır. O zaman silahla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor. O evimize girerken eşeğini kapımızın halkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir... Kardeşlerini Mukaddes savaşa hazırlamaktan geliyor. O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki, şu memlekette ocağına incir dikildikten sonra, kılığını değiştirmiş... ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan; çocuklarımızdan başlamıştır. Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedakarlığının sebebini düşünmediniz mi? Bırakın onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz... sakalı elimde kaldı ve altından Lüsifer çıktı. Bilirsiniz ki casuslar da kıyafetlerini ekseriya böyle değiştirirler. Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin, yahut bırakın: Haç'ında çarmıha gereyim onu. Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak bir şeyimizi çalmıştır

 
osman alihan
küffara benzemekten sakınmak lazım
Tarih : 31-12-10

yılbaşı kutlaması, noel yortusu paskalya eğlencesi bir müslümanın hayatında olmayan ve olmaması icap eden ecnebi âdetleri. Büyük islam âlimlerinin fetvalarına göre küfrü icap ettirir. Şiddetle sakınmak lazım.

 
BU YILBAŞI KİMİN?
Online Kişi: 30
Bu Gün: 136 || Bu Ay: 1.084 || Toplam Ziyaretçi: 2.227.233 || Toplam Tıklanma: 52.225.163