ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 4027
Yazar: Yusuf Kaplan
Sünnî-Alevî çatışmasının fitili ateşleniyor! Aman dikkat!

Sünnî-Alevî çatışmasının fitili ateşleniyor! Aman dikkat!Gezi olaylarının yıldönümü geliyor.

Buradan etkili ve yetkili çevrelere sesleniyorum:

'GEZİ' VE ALEVÎ SORUNUNUN FİTİLİ

Gezi'nin yıldönümü, yüzyıllık çileli ve zorlu bir mücadele sonrasında geldiğimiz yeri, dişimizle tırnağımızla elde ettiğimiz her şeyi bir anda yok edebilecek tehlikeli bir sürecin fitilini ateşlemek için kullanılabilir, -iç ve dış şer şebekeleri tarafından!

Gezi'nin yıldönümü, yüzyıllık tarihimizin -kabaca- ilk 50 yılında tohumları ekilen, son 50 yılında ise, adım adım beslenen, büyütülen ve Türkiye'nin yürüyüşünün engellenmesi için ilk fırsatta harekete geçirilecek büyük bir tehlikenin ayak seslerine dönüştürülebilir!

KÜRT MESELESİ VE İNSANIMIZIN FERASETİ

Kürt sorunu, Cumhuriyet tarihi boyunca, karşı karşıya kaldığımız en büyük sorundu. Kürt kardeşlerimizin ve temsilcilerinin duyarlı davranışlarının da katkısıyla bu sorunu aşabilecek ilk önemli adımları attık.

Attığımız en önemli adımlardan biri, Kürt kartını, Batılıların ellerinden almamız oldu.

Nihayetinde, ülkemizin Türk-Kürt bütün insanlarının basiretli ve ferasetli, irfan yüklü ve bilgece tavırları nedeniyle, Kürt sorunu konusunda tarihî bir noktaya ulaşmayı başardık -hamdolsun.

Ayrıca bu sonucun alınmasında MHP lideri Devlet Bahçeli de, -'gaz alarak' ve 'gaz vererek'- bilgece ve belirleyici bir rol oynadı.

Geldiğimiz nokta, Türkiye'yi karıştırmak için fırsat kollayan iç ve dış şer odaklarını çıldırtıyor!

SÜNNÎ-ALEVÎ ÇATIŞMASININ TOHUMLARI EKİLİYOR!

Şimdi, alttan alta beslenen, büyütülen ve patlamaya hazır bir bomba hâline getirilen, Kürt sorununa rahmet okutacak ölçekte tehlikeler barındıran Alevî sorununun, dahası Sünnî-Alevî çatışmasının eşiğine sürükleniyor Türkiye adım adım! 'Aman dikkat!' diyorum.

Hükümet, bir kaç yıl öncesine kadar, Alevîlerin sorunları konusunda önemli adımlar atmıştı. Yeterli olmasa da ve Alevî kardeşlerimizin taleplerini yeterince karşılamasa da, önceki hükümetler döneminde düşünülmeyen adımlardı bunlar.

Ama sonra, ne olduysa oldu, her şey durdu.

ALEVÎ ÇOCUKLARI VURULUYOR! SESSİZ KALAMAYIZ!

Şimdi Alevî çocukları vuruyorlar! Alevî çocukların vurulması, Türkiye'nin büyük bir kaosun ve kardeş çatışmasının eşiğine yuvarlanmasının provası mı yoksa?

Başta hükümet olmak üzere, bütün toplum kesimleri olarak, bu duruma aslâ sessiz kalmamalı, provokasyonlara karşı dikkatli olmalı ve Alevî kardeşlerimizin sorunlarına sahip çıkmalıyız.

TÜRKİYE'NİN SİNİR UÇLARI VE TAYYİP BEY'İN SİNİRLERİ...

Bu arada, Tayyip Bey, sinirlerine hâkim olmalı! Hem Türkiye'nin sinir uçlarıyla, hem de Tayyip Bey'in sinirleriyle oynuyorlar çünkü!

Yarın, gözlerini kırpmadan Türkiye'nin sinir uçlarını patlatacak adamlar, Tayyip Bey'in sinirlerine de kurşun sıkacaklar!

Önce Gezi'nin yıldönümünde, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ve genel seçimlere giden süreçte, Türkiye'nin sinir uçlarını patlatmak için her yolu deneyecekler!

Tayyip Bey, kendisinden beklediğimiz, herkese güven veren ve kol kanat geren kimliğini öne çıkarmalı ve Alevî sorununun patlatılmasının önüne geçmenin yollarını bulmalı.

Burada, bu bağlamda, hayatî bir kaç önerim olacak:

KUTUPLAŞMA DEĞİL, KUCAKLAŞMA

1-Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, behemehal ve âcilen kucaklaşmaya ihtiyacı var.

GÜNDEMLERE TESLİM OLMAMALI, GÜNDEM OLUŞTURMALI

2-Erdoğan'ın medyadaki kışkırtmalara ve yalakalara aslâ itibar etmemesi, atılan 'yemlere' (ve icat edilen gündemlere) malzeme olmaması, Türkiye için kendi gündemini oluşturması şart.

Berkin Elvan olayında böyle bir yanlış yapıldı çünkü.

TÜRKİYE, BÜYÜK YANLIŞLIK YAPMAMALI

3-Türkiye, işine bakmalı; yürüyüşünü yarıda bırakacak büyük yanlışlıklar yapmaktan özenle kaçınmalı.

BATI İTTİFAKIYLA İPLER KOPARILMAMALI!

4-Şu aşamada yapılabilecek en büyük yanlışlık, Türkiye'nin Batı ittifakını karşısına alması olur. Türkiye, Batı ittifakıyla ipleri koparmadan, önce dalga kırma'ya, sonra da dalga kurma'ya dönük kendi medeniyet yürüyüşünün yapı taşlarını döşemeli -Osmanlı sükûneti, zekâsı ve metanetiyle! Türkiye'nin Osmanlı öfkesini kuşanacağı günler -biz istesek de istemesek de- gelecek zaten!

TÜRKİYE, ALEVÎ KARTINI BATILILARIN ELLERİNDEN ALMALI!

5-Türkiye, Alevî kartını Batılıların (özellikle de Almanların) ellerinden almanın yollarını bulmalı. Kürt kartını Batılıların elinden alan Türkiye, Alevî kartını da Batılıların elinden almayı başaracaktır. Yeter ki bu soruna, sükûnetle, bilgece ve kardeşâne bir dille ve çözüm arayıcı bir üslupla yaklaşmasını bilelim.

ÖNÜMÜZÜ AÇACAK İNSANLAR: 'YALNIZ ADAMLAR'

6-Türkiye, yalaka'cı ve falaka'cı gazetecilerle, konjonktürlerin adamları stratejistlerle, laf ebesi entelektüellerle, tuzu kuru ve ruhsuz akademisyenlerle bir yere gidemez.

Türkiye'nin önünü açacak insanlar, 'yalnız adamlar'dır: Bu dünya için ve kendileri için yaşamayan; ilkeleri için, ilkelerinin ülkülere dönüşmesi için ve ülkü'lerinin ülke'sini kurması için yaşayan; insanlığın yükünü omuzlarında taşıyan; ilim, irfan ve hikmetle donanan; hakikatin izini sürmeye çalışan; konjonktürlerin, iktidarların ve güç odaklarının 'fahişesi' olmayan bilge insanlar...

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yusuf Kaplan
25-05-14
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Sünnî-Alevî çatışmasının fitili ateşleniyor! Aman dikkat!
Online Kişi: 12
Bu Gün: 0 || Bu Ay: 10.247 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.346 || Toplam Tıklanma: 52.192.353