ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 530
Yazar: Hüseyin Öztürk
ŞU EĞİTİMİ İNKILAP KURBANLIĞINDAN KURTARAMIYORUZ!

ŞU EĞİTİMİ İNKILAP KURBANLIĞINDAN KURTARAMIYORUZ!İnkılapların baskı ve şiddetle uygulanmaya başladığı 1930’lardan bu yana, nice nesillerimiz eğitim zayiatı olarak yaşadı ve göçtü.

Bir önceki ve bizim nesil de bu zayiatın en büyüğünü yaşadı. Şimdiki neslin çektiği ise bu nesilden kalanların ürünleri olarak eğitim zayiatı olmaya devam etmekte.

İşte son örneğini ÖSYM’de gördük. Keşke ellerinde, on öğrenciden birisinin sınavdaki sorulardan ve sürelerden şikâyetçi olmadığını gösteren şahitleri olsa! Mümkün değil.

Evlatları üniversite imtihanına girmeyenler için söylenenler bir şey ifade etmeyebilir ama yıllarca üniversite imtihanına girmek için emek harcayan öğrenciler ve veliler açısından mesele sıradanmış gibi kabul edilir değil.

Salı günkü; “Sayın ÖSYM’ciler Başka Soru Kalmadı mı”? Başlıklı yazıdan sonra tanıdık, tanımadık nice anne-babalardan; “çıkmayan sesimiz oldunuz, duyulmayan sözümüz oldunuz, inşallah duyarlar” diye mesajlar geldi.

Bütün dünya devletleri ve milletleri kendi değerlerini koruyarak değişime ayak uydururken, bizim eğitim sistemimiz hâlâ 1930’ların zihin yapısıyla hareket etmektedir.

Eğer muhtevayı dağıtmış olmasam veya dağıtsam da mazur göreceğiniz bir anekdotu anlatarak meramımı ifade etmeye çalışayım.

İkinci MC hükümeti koalisyon görüşmeleri sırasındaydı. Henüz çiçeği burnunda bir muhabirdim ve MSP genel merkezinden koalisyon görüşmelerini takip ediyor, toplantılar sonunda yapılan istişareleri de izliyordum.

Allah rahmet eylesin MSP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan çok değil, dört bakanlık istiyordu.

Bakanlıkların başında Milli Eğitim Bakanlığı geliyordu. Sonrasında Kültür, İçişleri ve Adalet Bakanlığını istiyordu.

Uzatmayalım. Koalisyonun başı Süleyman Demirel’in bu istek karşısında Erbakan hocaya şöyle söylediği aktarılmıştı:

“-Hoca sen istediğini biliyor musun? Hükümeti kurmadan darbe mi olsun istiyorsun. Sadece Milli Eğitim Bakanlığını bile size vermemiz darbe sebebidir”.

Evet, ne yazık ki Milli Eğitim doksan yıldır bir türlü ne millete ne milli eğitime şöyle eli ayağı düzgün şekilde layık olacak hale gelememiştir.

Hele hele dilimiz konusunda bırakın yerli ve milli olmayı, gittikçe daha da bozulmaktadır.

Mesela Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı ve üyelerinden rica edelim ve ÖSYM’de sorulan Türkçe/dilbilgisi sorularını okusunlar ve sonra:

- “Evet, bu sorular dilimize çok uygundur hemen her lise talebesi bunları bilir ve yapar” desinler, gönderecekleri açıklamayı 365 gün köşemin bir yerinde yayınlayacağım.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere aklıselim sahibi devlet erkânı, yaptıkları konuşmalarında, yerli ve milli kalkınmadan, kültürden söz ederken, tam aksine işlerin yapılmasını anlamak gerçekten çok güç.

Ezcümle Nuri Pakdil’den:

“1923 devriminden beri, boynumuz ağrıdı Batı’ya bakmaktan. Çağ bizi, birlik olmaya çağırıyor. Çağ kültür girişimleri yapmaya, tarihsel çizgide kişiliğimizi bulmaya bizi zorluyor”.

Gelin şu büyük ustayı anlayalım.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hüseyin Öztürk
02-07-20
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 1
Hasan Hüseyi̇n Uysal
Ne Diyelim
Tarih : 02-07-20

Maalesef çarpıklıklar bir türlü düzelemiyor.Alanya Belediyesi şehrin tüm noktalarından görülen bir noktaya I LOVE ALANYA(LOVE kelimesinin yerinde kırmızı kalp resmi var)Bunu eleştirdik. Şimdi tam bu yazının göründüğü noktaya Karamanoğlu Mehmet Bey'in heykeli ve üzerinde Türkçeden başka dil kullanılmayacak yazısı bulunmaktadır. Geçen yıl üniversite kapasının girişinde Start yok, başlıyoruz yazılı, okulda performens ödevi veriyoruz. Nereden ele alacağız. Süleyman Özışık tavır koyun sözünü anlatıyor, ne yapayım diyor.Şimdi ben de diyorum.Ne yapalım bu eğitim sistemini, ne diyelim

 
ŞU EĞİTİMİ İNKILAP KURBANLIĞINDAN KURTARAMIYORUZ!
Online Kişi: 16
Bu Gün: 336 || Bu Ay: 9.592 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.491 || Toplam Tıklanma: 52.167.111