ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2044
Yazar:
ÇAPULCU BANKADAN MEB'E BAYPAS!

Garanti Bankası’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile olan işbirliği protokolü 20 Haziran’da sona ermesine rağmen, MEB’i baypas ederek faaliyetlerini aynen sürdürdüğü ortaya çıktı.

Gezi eylemcilerine destek vererek “Ben de çapulcuyum” diyen Ergun Özen yönetimindeki Garanti Bankası’nın, MEB ile 5 yıldır sürdürdüğü “işbirliği protokolü” ile devletin sırtından hem reklam yaptığı hem de çok büyük rakamlarda vergi indirimi kazandığı ortaya çıkmıştı. MEB ile Garanti Bankası arasında 20 Haziran 2008’de 5 yıllık bir işbirliği protokolü imzalanmış, banka bu işbirliğinin “yürütücüsü” olarak, kurduğu ÖRAV adlı vakfı tayin etmişti.

5 yıllık bu protokol kapsamında onbinlerce MEB personeline eğitim kursu verilirken, Garanti Bankası’nın masrafları Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında vergiden düşüldü. Garanti’ye vergi indirimin yanı sıra reklam yapma ve müşteri kazanma imkanı sunan protokolün süresi 20 Haziran 2013’te doldu.

ÇAPULCU OYUNUNU AKİT BOZMUŞTU

ÖRAV’ın 20 Haziran’da sona eren protokolü ilerleyen tarihlerde yeni seminerler programlayarak uzatmaya çalıştığını Akit ortaya çıkarmış, bunun üzerine Bakanlık sözleşmenin 20 Haziran’da sona ereceğini ve uzatılmayacağını açıklamıştı. Nitekim öyle de oldu, sözleşme uzatılmadı.

ÖRAV’DAN MEB’İ BAYPAS

Buna rağmen Vakfın, protokol çerçevesinde yürüttüğü faaliyetlere, bugün hiçbir yasal dayanağı olmadığı halde kaldığı yerden devam ettiği ortaya çıktı.

İŞTE BELGESİ

Protokol sona erdiği için Bakanlıktan faaliyetlerine izin çıkmayacağını bilen Vakıf, MEB’i baypas edip, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle temasa geçiyor. Protokolün sona erdiğinden haberdar olmayan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de Vakfın faaliyetlerine yardımcı oluyorlar. Örneğin ÖRAV, bugün Trabzon’da MEB okulunda, bir kısım idareci ve öğretmenlere dönük bir seminer düzenliyor.

BAKANLIĞIN NE BİLGİSİ NE DE İZNİ VAR

Yarın da devam edecek olan seminer için Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni olmadığı gibi, Bakanlık öğretmenlerine yönelik böyle bir seminer düzenleneceğinden haberdar da değil. Protokol yürürlükte iken ÖRAV, bu faaliyetlerini önceden Bakanlığa bildirip, MEB’in olurunu alıyordu.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
16-11-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ÇAPULCU BANKADAN MEB'E BAYPAS!
Online Kişi: 28
Bu Gün: 382 || Bu Ay: 6.938 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.531 || Toplam Tıklanma: 52.325.544