ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 437
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
Milli Eğitim Bakanı inançlı bilim adamlarına kulak vermeli MEB’deki CHP iktidarı son bulmalı

Milli Eğitim Bakanı inançlı bilim adamlarına kulak vermeli MEB’deki CHP iktidarı son bulmalıİlim adamları, özellikle fen bilimleri ile uğraşanlar, kâinatta ince ayarlı, hassas bir düzen olduğunu tespit ediyor, evrendeki bu muhteşem sistemi kuran Yaratıcıya inanıyorlar. Bilimin ateistlerin eseri olduğunu söyleyenler gerçeği söylemiyor.

Geçen hafta Van Yüzüncü Yüz Yıl Üniversitesinde, BİLİMLER IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ’nin altıncısı düzenledi. On ülkeden 120 bilim insanı tebliğ sundu. Hepsi de inançlı insanlar. 

Batı’da bilimin kilometre taşlarını döşeyen bilginlerin inançlı kimseler olduğunu anlatan bir tebliğ sundum. MEB’in fen bilimleri kitaplarını ateist bakış açısıyla yazdırmasının büyük bir haksızlık olduğunu anlattım.

Özellikle kuantum fizikçileri inançlı kişiler. Ateist anlayış kâinattaki düzeni ve hayatın anlamını açıklayamıyor.  Kuantum fiziğinin öncüsü olan ve dalga mekaniğini geliştiren Prof. Erwin Schrödinger, kuantum hipotezini ilk ortaya koyan Prof. Max Planck, kuantum formülünü tamamlayan Paul Dirac, Nobel ödülü alan Prof. Aziz Sancar, DNA’nın şifrelerini çözen ve “DNA’da Tanrı’yı gördüm” diyen Prof. Francis Collins, kuantum bilinci kâşifi Prof. Stuat Hameroff, ateizmi kıyasıya eleştiriyorlar ve Allah’a inanıyorlar

Bilimi ateistlerin ürünüymüş gibi sunmak bir aldatmaca ve kesinlikle yalan. 

1948-1950 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı yapan Prof. Tahsin Banguoğlu, Kendimize Geleceğiz isimli eserinde; Batı’nın teknolojik üstünlüğü karşısında aşağılık kompleksine kapılan Batı taklitçisi aydınların “materyalist eğitimi” benimsediğini söyler. (Kendimize Geleceğiz, s.60)

CHP iktidarı zamanında belirlenen bu politika, maalesef 20 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde değiştirilemedi. Ak Parti fen bilimleri müfredatı yazdırma iktidarı gösteremedi.

Seçim sürecine girdik. Sivil toplum örgütleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’den MEB’deki CHP iktidarına son verilmesini istemeli. 

Toplumda % 1’lik bir dilimi bile bulmayan ateistlerin bakış açısıyla fen bilimleri ders kitapları yazdırmak, Müslüman milletimize ve inançlı bilim adamlarına büyük haksızlık. 

Ateizm hayatı anlamsızlaştırır, ateist bakış açısıyla sunulan bilim, Prof. Erwin Schrödinger’in ifade ettiği gibi evreni, hayatı, güzeli, iyiyi, manayı, ruhu, Yaratıcı’yı anlatamaz. 

Kuantum öncüsü ve dalga mekaniğini geliştiren bilim adamı Prof. Schrödinger pozitivist bilimi kıyasıya eleştirir:

Etrafımızdaki dünyanın bilimsel resmi oldukça eksiktir. Bu resim bana bol miktarda gerçekçi bilgi sunmakta, bütün deneyimlerimizi muazzam derecede uyumlu bir düzen içerisinde bir araya getirmekte fakat kalbimize gerçekten de yakın olan bizi gerçekten ilgilendiren şeyler konusunda pek bir şey anlatmamaktadır.

Kırmızı ile mavi, acı ile tatlının meydana getirdiği hisler, neşe ve keder duyguları hakkında tek bir kelime söylemez. Güzel ile çirkin, iyi ile kötü, Tanrı ile sonsuzluk hakkında hiçbir şey bilmez. 

Bilim bazen bu alanlardaki soruları cevaplıyormuş gibi yapar fakat verdiği cevaplar çoğunlukla o kadar saçmadır ki bunları genellikle ciddiye almayız.

Bilim, bizlerin de bir şekilde bir parçasını oluşturduğumuz, ait olduğumuz “Büyük Birlik” söz konusu olduğunda da sessiz kalır. Bu “Büyük Birlik” için günümüzde en yaygın biçimde kullanılan isim baş harfi büyük yazılan Allah kelimesidir. 

Bilime genellikle ateistlik damgası vurulur. Söylediğimiz o kadar şeyden sonra bu hiç de şaşırtıcı olmasa gerek. Eğer bilimin dünyaya dair çizdiği resim güzelliği, neşeyi, kederi kapsamıyorsa bu resmin kendisini insan aklına sunan “en yüce fikri” kapsaması nasıl beklenir ki!..” (Yanılmışım Tanrı Varmış, Prof. Antony Flew, s.102)

Elektronun dalga fonksiyonu için göreli bir hareket denklemi olan “Dirac Denklemi”ni oluşturan Prof. Paul Dirac, elektronun antiparçacığı olan pozitronun varlığını öngördü. Kuantum elektrodinamiği terimini ilk kez kullanan bilim adamı Kuantum Mekaniğinin İlkeleri (The Principles of Quantum Mechanics) isimli eserini (1930) yayınladı.

Prof. Paul Dirac inançlı bir bilim adamı der ki:

Tanrı üst düzey bir matematikçidir ve evreni yaratırken ileri düzeyde matematik kullanmıştır.”  (Yanılmışım Tanrı Varmış, s.103) 

1900’da kuantum mekaniğini keşfeden, Aralık 1900’de Berlin’deki Fizikçiler Derneği’nde (Physikalische Gesellschaft) kuantum fiziği ile teorik açıklamalarda bulunan Prof. Max Planck der ki:

Din ile bilim arasında asla gerçek anlamda bir zıtlık olamaz çünkü biri diğerinin tamamlayıcısıdır. Din ile doğal bilim birlikte şüpheciliğe, dogmacılığa, inançsızlığa ve batıl inanca karşı Tanrı uğruna amansız bir savaş vermektedir.” (Yanılmışım Tanrı Varmış, s.103)

MEB inançlı bilim adamlarına kulak vermeli.  

MEB’deki CHP iktidarı son bulmalı. 

Yavrularımıza ateizm ve deizmi telkin eden bakış açısı sona ermeli.  

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Erkan Kavaklı
27-10-22
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Milli Eğitim Bakanı inançlı bilim adamlarına kulak vermeli MEB’deki CHP iktidarı son bulmalı
Online Kişi: 25
Bu Gün: 399 || Bu Ay: 8.935 || Toplam Ziyaretçi: 2.220.270 || Toplam Tıklanma: 52.159.178