ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 116
Yazar: Mustafa Uzun
Yahudilerin Gemilere Binme Zamanı: Tarihsel ve Günümüz İzdüşümleri

Yahudilerin Gemilere Binme Zamanı: Tarihsel ve Günümüz İzdüşümleriKudüs, tarih boyunca pek çok savaşın, anlaşmanın ve çatışmanın merkezi olmuş nadir coğrafyalardan biridir. Bölgede çeşitli zulümlerle tutunmaya çalışan Haçlılar, nihayetinde Selahattin Eyyubi ile yapılan anlaşma sonucunda Batılıların gönderdiği gemilere binerek çekip gitmişlerdi.

 

Benzer bir olay, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında da kendini gösterir. Yunanlılar, işgal ettikleri topraklardan geri çekilirken Batılıların gönderdiği gemilerle yurdumuzu terk etmek zorunda kaldılar. Yunanlılar, İzmir sahillerine gelen Batılıların gemilere binip defolup gittiler.

gemi1.jpg

Şimdi, yakın tarihimizde yaşadığımız olaylara gelirsek, İsrail, Orta Doğu'daki yıkıcı politikaları ve bölgedeki zulümleri nedeniyle çok daha iyi imkanlara sahip olmasına rağmen Haçlılar kadar dahi dayanamayacak bölgede. Yaşanan süreci bir metaforla değerlendirecek olursak, gemilere binip gitme fikri oldukça çarpıcıdır. Gemiler geliyor, İsrail er veya geç bölgeyi gemilerle terk edecektir.

 

***

 

Siyonizme Karşı Boykot

 

Filistin halkı, onuru ve özgürlüğü için Siyonist barbarlığa karşı topyekûn bir direniş sergilemektedir. Bu direniş, yalnızca Filistinlilerin değil, bütün insanlığın mücadelesidir.

 

Siyonist rejim, Filistin topraklarında işlediği insanlık suçlarından dolayı hesap vermelidir. Bu suçların failleri, uluslararası hukuk çerçevesinde yargılanmazsa, insanlığın geleceği tehlikeye girecektir.

 

Filistin halkının direnişine destek vermek, tüm insanlığın görevidir. Bu desteğin en etkili yolu ise Siyonist rejimi boykot etmektir.

 

Siyonizmle suç ortaklığı, Filistin halkına uygulanan tüm hak ihlallerinin bir parçasıdır. Bu suç ortaklığına son vermek için, İsrail'i her alanda boykot etmek gerekir.

 

İsrail'i boykot etmek, yalnızca İsrail ekonomisini zayıflatmakla kalmayacaktır. Aynı zamanda, Siyonist rejiminin meşruiyetini de sarsacaktır.

 

İşte İsrail'i boykot etmek için yapabileceğimiz bazı şeyler:

 

İsrail ürünlerini ve hizmetlerini satın almaktan kaçınalım.

İsrail'e yatırım yapan şirketleri boykot edelim.

İsrail'le bilimsel ve akademik ilişkileri keselim.

İsrail kültür ürünlerini boykot edelim.

Son olarak en önemlisi, dünya genelindeki bütün İslam ülkeleri ve cemaatleri, yapıları, partileri içine katarak ifade ediyorum ki, İsrail’e ve zulümlerine ses çıkartamayan siyasilere ve somut adım atmayan idarecilere destek vermeyelim.

 

Siyonizme karşı boykot, Filistin halkının haklı mücadelesine destek olmak için atabileceğimiz en önemli adımdır. Bu adım, Filistin halkının özgürlüğü için bir umut ışığı olacaktır.

 

Gazze ablukasının kaldırılması, İsrail ırkçılığının durdurulması, Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönmesi, Batı Şeria ve Gazze'nin işgalinin sona ermesi, İsrail vatandaşı Filistinlilere uygulanan apartheidin sona ermesi ve Filistin halkının kendi kaderini tayini için İsrail'le tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik ve kültürel ilişkilere son verilmelidir.

 

Bu amaçla, İsrail'i boykot etmek, tüm insanlığın önündeki en önemli görevdir.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Uzun
26-10-23
E mail: yenisoz.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Yahudilerin Gemilere Binme Zamanı: Tarihsel ve Günümüz İzdüşümleri
Online Kişi: 14
Bu Gün: 329 || Bu Ay: 10.225 || Toplam Ziyaretçi: 2.223.285 || Toplam Tıklanma: 52.190.698