ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 2594
Yazar: Vehbi Vakkasoğlu
GİREMEDİĞİNİZ GÖNÜL SİZİN DEĞİLDİR

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri'nde her ay düzenlenen toplantılarda yapılan çalışmalar değerlendiriliyor. Sefaköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının bu ayki konuğu hayatını öğrencilerine adayan, eğitimde sınır tanımayan emekli öğretmen Vehbi Vakkasoğlu oldu. Vakkasoğlu, meslektaşlarına deneyimlerini anlattı.

İLK ŞART SEVGİDİR

Uzun yıllar Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli okullarda öğretmenlik yapan Vehbi Vakkasoğlu, emekli olsa da yazdığı kitaplarla gençlere ışık tutmaya devam ediyor. Öğretmenliğin ancak sevgiyle yapılabileceğini söyleyen Vakkasoğlu, mesleğin koşullarını sıraladı. Vakkasoğlu; “Bu meslek maddi itibara bakılarak yapılacak bir iş değildir. Yüreğinizde sevgi varsa bu işi yapın. Öğretmenliğin ilk şartı sevgidir” diye konuştu. Emekli öğretmen, Yunus Emre ve Mevlana’dan da örnekler verdi.

SOKAKTAN İNCİ TOPLUYORSUNUZ

“Örneksiz eğitim olmaz” diyerek öğretmenliğin ikinci şartını sıralayan Vehbi Vakkasoğlu, bir eğitimcinin yaptığı her şeyle öğrencisine örnek olması gerektiğini vurguladı ve Bilgi Evi öğretmenlerine seslendi: “Sizler sokaktan inci topluyorsunuz. Ayak altında kalıp kırılacak değerli taşları işliyorsunuz. Derler ki elmas kömürden oluşur. Sizlerde kömürden elmas yapıyorsunuz. Eğer bir ülkede sokak çocukları varsa bu ailelerin ve biz eğitimcilerin suçudur. O yüzden siz çok önemli bir iş yapıyorsunuz.”

Öğretmenliğin kutsal bir iş olduğuna da değinen Vakkasoğlu: “Öğretmenlerin işi Çanakkale Savaşı’nda mücadele edenlerden daha vahimdir. Görünen düşmanla mücadele etmek kolaydır. Ancak görünmez düşmanla savaşmak hepsinden zordur” diyerek eğitimsizliğin getireceği kötülüklere değindi.

ASIL OLAN GERİYE KALANDIR

Eğitimciliğin ruha işlemesi gerektiğine inanan deneyimli öğretmen: “Bu iş bir sevdadır. Sadece bilgiyle eğitim olmaz. Asıl olan geriye kalandır. Eğer sizde sevda varsa onda zaten kalır. Sizler de öğrencilerinize şefkatle bağlanın. Gönlüne giremediğiniz öğrencinin kafasına giremezsiniz. Öğretmenliğin bir şartı da aile olmaktır” dedi. Türkiye’de binlerce sevgi açlığı çeken insan olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, bu eksikliği ancak öğretmenlerin doldurabileceğini ifade etti.

Eğitimciliği ve eserleriyle bugünkü gençlere büyük hizmetler sunan Vehbi Vakkasoğlu, bugüne kadar 40 esere imza attı. Hayatını eğitime adayan Vakkasoğlu: “Bugün sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Umarım bende bir eğitimci olarak sizde izler bırakabilirim. Küçükçekmece Belediyesi’ne ve sizlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi. Vehbi Vakkasoğlu söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı. Öğretmenler de düzenlenen kokteylle etkinliğe devam etti.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Vehbi Vakkasoğlu
30-01-11
E mail: haberkültür.net
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
GİREMEDİĞİNİZ GÖNÜL SİZİN DEĞİLDİR
Online Kişi: 23
Bu Gün: 328 || Bu Ay: 6.345 || Toplam Ziyaretçi: 2.237.398 || Toplam Tıklanma: 52.313.624