ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 3213
Yazar: Rahim Er
FRANSA HAÇLI SEFERİNİ KUTLUYOR

Bir tv programına katılan Fransa içişleri bakanı Claude Gueant, ‘bu bir Haçlı Seferidir. Bu sefere önderlik yapan Başkanımız Sarkozy’yi kutlamak gerekir. Şayet, Haçlı Seferini başlatmasaydık Kaddafi halkı kesecekti’ dedi.

Böylece Haçlı Seferine dair iki tesbit ve bir de itiraf ve iftihar doğmuş oldu. İlk Haçlı Seferi tesbitini Muammer Kaddafi yaptı. İkinci tesbit Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin’den geldi. Üçüncüsü ise bir tesbitten de öte itiraf, ondan da öte iftihar. Eğer, Bakan Gueant’ın Başkan’a mültefitlik gibi bir görevi de yoksa bu sözlerden şu anlaşılıyor ki en azından bir kısım Fransızıların gözünde Sarkozy daha şimdiden Libya fatihidir. Kaçıncı Napolyon olarak ilan ederler bilinmez. Bilinen bir şey var ki Nicolas Sarkozy yönetimindeki Fransa, bu operasyonda dünyaya karşı dürüst davranmamıştır. El çabukluğu marifet göz açıklığındaki Sarkozy, ilgili ilgisiz bir çok devleti bir emri vaki ile yanına alarak Libya’ya saldırdı. Tekrar edelim ki ona bu fırsatı veren soğuk savaş dönemi Güvenlik Konseyidir. Orada olayın sıcaklığından istifadeyle çıkartılan her yana çekilmesi mümkün bir kararla işe başlamış ve saldırıyı sürüklemiştir. Dünya şimdi bir deli ile bir kurnazın seyir defterine tabi. Oysa GK kararına göre Libya’da sadece hava keşfi yapılabilecek, uçuş engellenecekti. Kimse Fransa’yla çıkar ortaklarına bombalama yetkisi vermedi. Ama harekata katılan uçaklar, çok sayıda sivili katletmiş bulunuyorlar.

Bunu da şimdi Haçlı Seferi diye itiraf, ikrar ve ilan etmekteler.

Sarkozy, bir Yahudi kurnazlığıyla ‘bu bir NATO operasyonu değildir, onun için Komuta Merkezi olarak ilgili devletler ve Arap Birliği dışişleri bakanlarından bir siyasi danışma heyeti kurulsun’ demekte. Onları kendi güdümüne alarak istediğini yapacak.

Sudan’ı bölerek zengin Güney Sudan’da sözde müstakil, esasta ise batı uydusu bir devlet meydana getirdiler. Şimdi sırada Libya mı var? Kaddafi bahane mi? Libya’yı da Batı Libya ve Doğu Libya diye ikiye mi bölecekler? Önce böler, sonra da yine sözde dost ilan ederler.

Soru şudur:

Bu bir haçlı Seferi mi?

Diğer ülkeleri bekleyeceğiz. Fransız milletini de. Fakat şu anki resmi Fransız politikası için haçlı seferi. Bakanları, böyle ilan ederken aksini savunmak mümkün mü? Fransız Haçlı Orduları, vaktiyle Akdeniz’in Asya kıyılarına çıktığı için Fransa bugün de Lübnan’la meşgul. I. Dünya Harbinde Adana-Urfa-Şam ve çevresindeki geniş bölgeyi işgalleri de ondan. Napolyon da Mısır’ı işgal etmiş, fakat Akka’da Cezzar Ahmet Paşa tarafından hezimete uğratılmıştı.

Sömürgecilik hevesi, iç politikadaki oy kaybı, Türkiye’nin bölgede yükselen yıldızı ve uydu ihalesini kendisine vermemesi Sarkozy’de öfke ve işgal duygularını kabartmıştır. Madde bir, bu duygular aklı örter. Madde iki, el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış. Bugün, Türkiye’nin resmi tezi ‘Libya, Libya halkınındır!’ Eğer birileri, ‘hayır Haçlı Seferi yaptık, kan döktük, Libya bizimdir!’ derse tarihi tekekrüre zorlarlar.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Rahim Er
24-03-11
E mail: turkiyegazetesi.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
FRANSA HAÇLI SEFERİNİ KUTLUYOR
Online Kişi: 30
Bu Gün: 21 || Bu Ay: 6.038 || Toplam Ziyaretçi: 2.236.834 || Toplam Tıklanma: 52.308.580