ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : DÜNYADA NELER OLUYOR / İSLÂM ÂLEMİ
Okunma Sayısı: 2091
Yazar: M. Şevket Eygi
BİN LADİN'İN ARDINDAN

BENDENİZ, bir Ehl-i Sünnet Müslümanı olarak Bin Ladin'in baskına uğrayıp öldürülmesi karşısında nasıl bir tepki verir, ne gibi duygulara kapılırım?.. Öncelikle şunu söyleyeyim: Bir Müslüman olarak onun cesedinin (iddia doğruysa) denize atılmış olmasını kınıyorum. Evrensel etik kuralları ve hukuk böyle bir şeye izin vermez. Bin Ladin Müslümandı ve cesedinin dini kurallara göre toprağa gömülmesi gerekirdi. Amerikalılar maalesef kural mural dinlemiyor.

New York'taki İkiz kulelerin yıkılması hadisesinden sonra Bin Ladin'in uzun yıllar yakalanamamış olması ABD için büyük bir başarısızlıktır.

Bin Ladin ABD'ye karşı başarılı olmuş mudur? Olmuştur. Dünyanın en güçlü devletini korku içinde titretmiş, belini kırmıştır.

Onun öldürülmesinden sonra terör bitecek midir? Kesinlikle bitmeyeceği kanaatindeyim. Daha da artarak devam edecektir.

Bin Ladin'in intikamını almak isteyecekler midir? Bunda da şüphe yoktur.

Bin Ladin Pakistan topraklarında ABD güçleri tarafından öldürüldü. Bu ne demektir? Pakistan'ın bir tür işgal altında olduğu demek değil midir?

Bin Ladin'e sempatim var mı?.. Olduğunu söyleyemem. Çünkü ben teröre karşı olan Sünni bir Müslümanım. Cihada evet, teröre hayır.

Bin Ladin tarihe geçmiştir.

Bin Ladin'in İkiz Kuleler vak'asından sonra on yıldan fazla yaşaması neyi gösteriyor?.. Dünya semasındaki casus uydulara, korkunç istihbarat ağına rağmen herkesin yakalanamayacağını gösteriyor.

ABD dünya hakimiyetini devam ettirebilir mi? Ettiremez... 2016 yılında iktisat ve finans üstünlüğünü Çin'e kaptıracağı söyleniyor.

ABD yıkılmaya mahkum mudur?.. Müslümanlara zulm etmeye, adaletten sapmaya, İsrail'i ve Siyonizmi kayıtsız şartsız desteklemeye devam ettiği takdirde kesinlikle yıkılacaktır.

Nasıl ve ne zaman yıkılacaktır?.. Bu hususta bir şey söyleyemem, gaybı bilemem.

Sovyetler Birliği nasıl yıkıldı ve dağıldı ise ABD de şu veya bu şekilde yıkılacaktır.

Yıkılmaktan kurtulamaz mı?.. Kurtulabilir, daha fazla yaşayabilir ama bunun için adaletle hükm etmesi, Müslümanlara zulm ve düşmanlık etmemesi gerekir.

ABD'nin zulm ettiğini nereden çıkartıyorsun?.. Bu soru doğrusu çok safça ve gülünç. Guantanamo'daki Müslüman tutsaklara bakınız yeter.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: M. Şevket Eygi
10-05-11
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
BİN LADİN'İN ARDINDAN
Online Kişi: 19
Bu Gün: 209 || Bu Ay: 6.765 || Toplam Ziyaretçi: 2.238.195 || Toplam Tıklanma: 52.321.919