ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : TÂRİH / DÜNDEN BUGÜNE
Okunma Sayısı: 3308
Yazar: Lütfü Oflaz
KEMALİZM, KİMSESİZLER MEZARLIĞINA YOLLANDI

- Lütfü Bey; 14 Aralık 2008 tarihinde yayınlanan sohbetimizde “Kemalizm’i kaybettik; sevenlerinin başı sağolsun” demiştiniz. Sizin dün söyledikleriniz bugün birer birer doğrulanıyor. Nitekim Kemalizm’in koruyup kollayıcısı CHP’nin yöneticileri ile Cumhuriyet gazetesinin Ali Sirmen gibi yazarları bugün “Artık Kemalist ilkeler savunulamaz, uygulanamaz” diye konuşup yazıyor. Dahası, önceki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da birkaç gün önce yaptığı konuşmada, “Artık ordu hiçbir görüşün savunucusu olmamalıdır” dedi. Üstadım, ne olacak bu Kemalizm’in hali?

- Kemalizm, İslamcıların, sosyalistlerin, Kürtlerin gözünde zaten ölmüştü. Çünkü Kemalistler tek parti döneminde pek çok İslamcı, sosyalist, Kürt önderi, aydını acımasızca öldürmüştü. Öldürmediklerini de hapishanelerde çürütmüştü. Tek parti döneminde Kemalistlerin dışında kalan kesimler için Kemalizm’in anlamı zulümdü, ölümdü. Çok parti döneminde ise Kemalistler her on yılda bir “Kemalizm’i koruyup kollamak” adına yaptıkları askeri darbeler sonucunda Adnan Menderes gibi politikacıları, Deniz Gezmiş gibi sosyalist gençlik önderlerini idam sehpasına göndermişlerdi. Kemalistler, bu dönemlerde muhafazakâr, sosyalist, Kürt, kısacası kendilerinden saymadıklarına akıl almaz ölçüde zulmetmişler; onları katletmişlerdi. Kemalistler, kendileri dışında hiçbir görüşe ve onların öncülerine hayat hakkı tanımak istememişlerdi. Elbette bu durumda İslamcıların, sosyalistlerin, Kürtlerin ve benzeri kesimlerin gönlünde Kemalizm’in yaşaması mümkün değildi. Kemalizm’i yaşatan, onu koruyup kollamayı vazife edinen CHP ile ordu idi. Ancak bakın şimdi CHP’nin yeni yöneticileri de Kemalizm’i koruyup kollamaktan vazgeçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası boyunca Kemalist ilkelerden, Atatürkçülükten bir kez bile söz etmedi. Dahası, sizin de sorunuzda belirttiğiniz gibi bazı CHP Genel Başkan Yardımcıları, “Artık Kemalist ilkeler savunulamaz, uygulanamaz” diyerek Kemalizm’in ölümünü kabullendi. Önceki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un geçenlerde, “Artık ordu hiçbir görüşün savunucusu olmamalıdır” demesi de Kemalizm’in ölüm fermanını ilan etmekti.

Sonuçta kendisini koruyup kollayan, yaşatan CHP ile ordunun da kaderine terk ettiği Kemalizm kimsesiz kaldı. Kemalizm, Kimsesizler Mezarlığı’na yollandı!

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Lütfü Oflaz
25-06-11
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KEMALİZM, KİMSESİZLER MEZARLIĞINA YOLLANDI
Online Kişi: 7
Bu Gün: 116 || Bu Ay: 9.778 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.150 || Toplam Tıklanma: 52.173.050