ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 8266
Yazar: Sıdıka Dağlı
İLGİNÇ BİR EĞİTİM USÛLÜ: EV GRUP OKUMALARI

Kültür ve Medeniyet Derneği anne ve babaların eğitimleri yanında çocuklar için de eğitim çalışmaları düzenliyor. "Çocuklara Yerinde Eğitim Rehberliği" başlığı altında "Ev Grup Okumaları" düzenleyen dernekte proje sorumlusu Meryem Yılmaz'dan çalışmaları hakkında bilgi aldık.

İlköğretim öğrencilerine yönelik yapılan çalışma 8 kişilik gruplar halinde yapılıyor. Hafta sonları cumartesi günleri yapılan çalışmalarda çocukların manevi gelişimleri göz önüne alınıyor. Dönem başı başvurular değerlendirilerek yapılan çalışmada öğreticiler yeterlilik sınavlarından geçiriliyor ve belirli formasyonlar veriliyor.  

Dernek merkezleri çevresinde hizmet veren dernek çalışmaları ile ilgili 212 475 96 25 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

Meryem Yılmaz "Ev Grup Okumaları" hakkında şunları söyledi:

Çocuklarımıza kendi arkadaş grubu içerisinde ve ev ortamında, kendisini rahat ifade edebileceği, yeteneklerinin farkına varabileceği, ahlaki değerleri ve toplumsal davranış kalıplarını öğrenip pekiştirebileceği ve faydalı oyunlar oynayıp mutlu olabileceği bir ortam sunmak bu programın öncelikli hedeflerinden.

Bu programdan faydalanmak isteyen veli, çocuğunun yakın arkadaş çevresinden aynı yaş grubunda 7-8 kişilik bir grup oluşturup vakıftan "Gönüllü Eğitim Rehberi Ağabey veya Abla" talep eder. Vakıf tarafından titiz bir çalışmayla seçilip hizmet içi eğitimden geçirildikten sonra görevlendirilen bu rehber ağabey veya abla, çocuklarla ev ortamında bir araya gelir.

Gönüllü rehberimiz; misafirlik kuralları ve sohbet sıcaklığı içerisinde uyguladığı, metin okuma, güzel konuşma, güzel davranış kuralları, tarih bilinci, ahlak değerlerimiz, verimli ders çalışma teknikleri, faydalı oyunlar, zekâ bulmacaları gibi etkinliklerle çocuklarımızın kendi potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olur, onlara adeta bir 'hayat koçluğu' yapar. Bu ev programına ilave olarak şehir-kültür-tarih gezileri, sanat etkinlikleri, spor karşılaşmaları, doğa gezileri ve piknik gibi ev dışı faaliyetlerle grup içerisinde sevgi, saygı, nezaket, güler yüzlülük, sabır, paylaşma ve fedakârlık gibi hasletlere dayalı güçlü bir arkadaşlık ortamının oluşmasına gayret eder. Sürekli olarak çocukların motivasyonlarını, yaşama sevinçlerini ve arkadaşlık duygularını diri tutmaya çalışır. Onların kendi başlarına sorumluluk alıp yerine getirmelerine, şahsiyetlerini güçlendirmelerine yardımcı olur.

"GÖNÜLLÜ EĞİTİM REHBERLERİ"

"Ev Grup Okumaları" çalışmasının uygulayıcısı, "Gönüllü Eğitim Rehberi" ağabey ve ablalardır. Bu kardeşlerimiz, birikim sahibi ve hayatı tanıyan eğitimli gençlerdir. Çocuk psikolojisinden anlayan, onun dünyasına girebilen, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen, okuyan, araştıran, sürekli kendini geliştirme gayretinde olan gönüllü insanlardır. Titiz bir çalışmayla seçilirler, daha sonra hizmet içi eğitim seminerleri ile eğitimlerine destek verilir.

 

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Sıdıka Dağlı
14-08-11
E mail: dünyabülteni.net
 
 
Yorumlar: 1
h huseyin
daha mükemmel
Tarih : 15-08-11

Her yönden verimliliği olan mükemmel bir metod. MEB 'de program değişikliklerinde tanıtım yapılırken, en güzeli bu program denir, defter kapatılır, daha sonra yeniden program yapılır, eskisi çöpe atılır, Arkadaşlar kalite arayışının, hizmet arayışının, hizmet verimliliğinin sonu yok.

 
İLGİNÇ BİR EĞİTİM USÛLÜ: EV GRUP OKUMALARI
Online Kişi: 9
Bu Gün: 35 || Bu Ay: 3.485 || Toplam Ziyaretçi: 2.232.811 || Toplam Tıklanma: 52.275.574