
| Kategori : ÝKTÝBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazýlar | Okunma Says: 4632 |
Atasoy Müftüolu 3Nokta! Dergisi'nin gerçekletirdii programda yine cemaatleri eletirdi!
3Nokta! Dergisi, Türkiye genelindeki üniversitelerde yapaca Konferanslar dizisine ilk olarak Eskiehir’de, Atasoy Müftüolu ile balad. Birlik Vakf’nda yaplan “SLAM DÜNYASI VE ÜNVERSTE GENÇL” isimli konferansa gençlerden youn ilgi vard. Atasoy Müftüolu yaklak iki saat süren konumasnda slam Dünyas’nn sorunlar ve Müslüman gençlerin bu anlamdaki sorumluluklarna dikkat çekti. 3Nokta! Dergisi’nin editörlerinden Yusuf Ykmaz’n konumasnn ardndan Atasoy Müftüolu konumasna u sözlerle balad: ‘’Bize gelmeyin, kendinize gelin, kendiniz olun, kendi yolunuzu kendiniz çizin, genç olun, kimseyi tekrar etmeyin, kendiniz olduktan sonra konuabilirsiniz...’’
Türkiye’deki cemaatlerin slam adna yaptklarnn niteliinden çok nicelikle açklanyor olmasna vurgu yapan Müftüolu, bugünün asl probleminin; gerçei gerei gibi konumamamz ve düün dünyalarnn slam gerçekliinden çok cemaat liderlerinin bak açlarna göre ekillendiriliyor olduunu dile getirdi. Tarihimizi yenilemeyip, dünyay cemaat liderlerinden ibaret görmenin zihinsel tara da yaanldnn göstergesi olduunun altn çizen Müftüolu gençlere; “dünyay doru kavrayp, meselelere farkl açlardan bakabilmek, ksacas sorgulama kültürüne sahip olmak adna, yabanc dillerini gelitirme ve tek akla mahkum olmamak için de örnek alnan ahsiyetlerin arttrlmas gerektiini” belirtti.
Ayrca Müftüolu, ibadetlerin özelletirilmeyip toplumsallamad, yüzeysellik ve ayrntlarla uraldn ve slam’n hayatn merkezine oturtulamadn, bunun yannda 21. Yüzyln gerçeklerinin, entelektüel bak açs ile slamiyet arasnda zihinsel sömürge ve modern zamana yönelik bir yorum üretme çabas olmadndan, büyük bir uçurum olduunu da belirtti. Son olarak ise ilgilenmemiz gereken asl sorularn: ‘’slami zihin bamszlmz nasl kazanabiliriz? Nasl bilinç ve içerik üretebiliriz?’’ olduuna dikkat çekti.
Yazar: Rümeysa Betül Doðan |
05-12-11 |
||
| E mail: haberkültür.net | Tweet | ||