ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / EDEBİYAT
Okunma Sayısı: 13025
Yazar: Ahmet Ar
BİR KARDEŞ KİTAP: SEVGİ ÜLKESİNE YOLCULUK

Süleyman Yılmaz Türkçe öğretmeni. Îman ve irfan köklerimizden beslenmiş, öylesi ocaklarda pişmiş bir kardeş...

Sevgi Ülkesi'ne Yolculuk onun ilk eseri, ilk göz ağrısı... Sokak Kitapları Yayınları'ndan çıkmış. Bir alegorik roman. Okuyucuyu kuş kanatlarında kendi îman ve kültür coğrafyamızda bir "rüya seyahat"e çıkarıyor; çıkmak istemez misiniz? Kitap, arka kapak yazısında kendini şöyle tanıtıyor:

"Semerkant, Buhara ve Hacı Leylek sizi Afrika'dan Anadolu'ya yaptıkları yolculuğa davet ediyor. Onlarla birlikte üzülecek, onlarla birlikte sevineceksiniz. Günümüz Afrika'sının sorunlarına bambaşka bir gözle bakacaksınız. Hz. Yusuf'u, Semud Kavmini, Ashab-ı Kehf'i okurken Kuran-ı Kerim'in mânâlar âlemine uzanacaksınız. Kayıp uygarlık Atlantis, Semud Kavminin şehri Petra, Ortadoğunun ticaret merkezi Byblos, yeryüzünün en büyük açıkhava cezaevi Gazze, farklı diyar Amman, cami ve medreseler şehri Şam, yok olmak ve var olmak arasında gidip gelen Lazkiye, sevgi ve hoşgörü şehri Antakya, Ashab-ı Kehf'e ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olan Tarsus, Sultan Alâeddinin şehri Alanya, Hadimî Hazretlerinin eğitim yuvası Hadim, Mevlana Hazretlerinin gözbebeği ve Selçukluların başkenti Konya ve Anadolunun cennet köşesi Beyşehir'le farklı mekânlara uzanacaksınız. Muhteşem Endülüs uygarlığının yok oluşuna ve Moğol istilasına üzüleceksiniz. Uygarlığa yön veren eserlerin Timbuktu'da, Kazan'da, Konya'da, Sydney'de, Meksika'da koruma altında olduğuna sevineceksiniz. Semerkant, Buhara ve Hacı Leylek umuda yol alırken, siz de kendi içsel yolculuğunuza çıkacaksınız."

Süleyman Yılmaz, 22. 09. 1975'te Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Korualan kasabasında doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi kasabasında tamamladı. Liseden sonra çeşitli mesleklerde çalıştı. Başka bölümlerde okumak istedi ama 2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Gümüşhane/Şiran Atatürk İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmenliğine başladı. Şiran'da başka okullarda da vazifeler yaptı. 2008 yılında Antalya'nın Kumluca ilçesine tayin olundu. 2010 yılında ise Antalya'nın Gazipaşa ilçesine... Halen Gazipaşa Kâhyalar Burhan İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmenidir. Yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yazar kardeşimize çıktığı yolda muvaffakiyetler diliyor, çizgisini unutmamasını temenni ediyoruz.

Sokak Kitapları, Tel: 0216 405 10 88

www.sokakkitaplariyayincilik.com

Yazar: Ahmet Ar
19-05-12
E mail: ahmet_ar@dogrulus.com
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 43
Furkan
Herkes Okumalı
Tarih : 26-07-13

Sevgi, merhamet, istemek... Kitap insanın isteyince neleri başarabileceğini göstermektedir. Bu kadar farklı yerler kitapta güzel bir şekilde bir araya getirilmiş. Benim dikkatimi çeken yer ise Atlantis. Gerçekten böyle bir yer var mı? Her öğrencinin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

 
Nurseval
Gazipaşa
Tarih : 18-06-13

Kitabı bir solukta okumama rağmen bir şey dikkatimi çekti. Süleyman Hoca Gazipaşa'da yaşamasına rağmen Gazipaşa'ya çok az(Sadece bir kelime) yer vermiş. Gazipaşa'ya daha çok yer vermeliydi diye düşünüyorum. Kitap herkesin anlayabileceği bir şekilde yazılmış. İlginç yerler anlatılıyor. Herkese okuması için tavsiye edebilirim.

 
Ersan
Umut Hep Vardır
Tarih : 09-04-13

Yazar kitabında birçok güzel mesaj vermiş.Ben kitaptan umudun daima varolduğunu bir kez daha öğrendim. Kimse olumsuzlukları kaderi olarak benimsememeli ve daima yeni çareler aramalıdır.Ayrıca Atlantis, Petra gibi yerler çok ilginç bir şekilde anlatılmış.

 
Songül
Kitap
Tarih : 04-03-13

Bir kitabın içeriği ancak bu kadar dolu olabilir. Kuşlar o kadar farklı yerlere gidiyorlar ki şaşırıyorsunuz. Gerçek ve hayal bir arada çok güzel verilmiş. Bir bakıyorsunuz Atlantistesiniz. bir bakıyorsunuz Konyada yer altında kütüphanedesiniz. Bu günlerde haberlerde Timbuktu kentinin yağmalandığını anlatıyorlar.Bu nedenle kuş kütüphanelerinin gerçek olasını ne kadar çok istedim.

 
Çiğdem ÖZDEMİR
Roman
Tarih : 20-02-13

Tarihi, kültürel ve dini değerlerimizi en güzel ve herkesin anlayabileceği şekilde anlatan bir roman olmuş. Bu kitabı okuyan büyükler, yaşanmış ve halen yaşanmakta olan sıkıntılara duyarlılık göstererek, tarihi yeniden yaşayacaklardır. Küçükler ise eğitici yönüyle kendilerini geliştireceklerdir. Yüreğinize ve ellerinize sağlık Hocam...

 
K.AKGÜL
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 18-02-13

Kitabın başlangıcı çok etkileyici. İnsan üzülmeden edemiyor. Güvercinlerin sonunda çocuklarına kavuşmuş olmaları ise başlangıçtaki üzüntüyü alıp gidiyor. Dünyada bu kadar farklı yerlerin bir kitapta toplanabilmesi kitabın önemini artırıyor.

 
H.Ahmet SAYLAR
AFRİKA
Tarih : 12-02-13

AFRİKADAKİ KİSİLERİN AÇLIĞINI ANLADIM

 
Nesibe
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 12-02-13

Yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kalanları anlatan güzel bir kitap bu. Bütün öğrenci arkadaşlarıma okumalarını tavsiye ediyorum.Kitap sayesinde değişik yerleri(Yucatan Yarımadası, Timbuktu, Sydney gibi) öğrendim.Güvercinler sürekli bir minareden başka bir minareye değil de daha değişik yerlere gitselerdi çok daha ilginç olabilirdi.

 
Hacı Ahmet SAYLAR
Aile
Tarih : 23-01-13

Aile olmanın önemi çok güzel bir şekilde anlatılmış. Kuşlar aile olabilmek için büyük bir yolculuğa çıkıyorlar.. Biz ise ailelerimize doğuştan sahip olduğumuz için şanslıyız. Ailelerimizin kıymetini bilmeliyiz.

 
Hüseyin Hüsnü GÜR
Afrika ve Biz
Tarih : 10-01-13

Kitabı okuduktan sonra Afrikanın açlığını, perişanlığı gördüm ve ne kadar şanslı olduğumuzu anladım.

 
Halil KAYA
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 04-01-13

Okurken çok zevk aldım. Sanki yolculuğu ben yapıyormuşum gibi hissettim. Kitap hem meraklandırıyor, hem de hayatın zorluklarını gösteriyor. Kesinlikle sıkmıyor.

 
Büşra Meryem
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 28-12-12

Kitaptaki sözler çok hoşuma gitti. Anlatılanlar çok ilginçti. Hayatımızda örnek olabilecek birçok şey var. Kendine güven duygusunu pekiştiriyor.

 
Gülcan
kitap
Tarih : 25-12-12

Bence güzel ve eğitici bir kitap Bu kitabı herkez okumalı

 
ayşegül
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 18-12-12

Kitabı çok beğendim.Güvercinlerin isimleri çok güzel olmuş. Bazı yerlerde yaım hataları var fakat bunlar kitabın güzelliğini gölgeleyemiyor. İnsan sevgisi çok iyi yansıtılmış.

 
Sevda GÖKMEN
Kitap
Tarih : 13-12-12

Dünyada bilmediğim ne çok yer varmış. Hem birçok yeri öğrendim, hem de yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Diğer kitaplardan çok farklı bir kitap.

 
Murat
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 12-12-12

"Kamil odur ki koya her yerde bir eser; eseri olmayanın yerinde yeller eser." Kitap Hz Hadiminin bu güzel sözüyle başlıyor. İçeriği dopdolu bir kitap.

 
funda
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 28-11-12

Kitabın bana öğrettiği en önemli şey:"Hayatta yaşadığımız acılara sabredersek sonunda mutlu olabiliriz." Anne güvercinin yaşadığı evlat acısını günümüz dünyasında birçok kadın yaşıyor. Şehit anneleri, Gazzeli anneler vb. Kitabı okurken haritayı mutlaka yanınıza almalısınız.Buhara, Semerkant, Kazan, Timbuktu, İskenderiye, Alanya, Hadim ve daha birçok yeri keşfediyorsunuz.

 
Beyzanur
Kitap
Tarih : 09-11-12

Çok eğitici bir kitaptır. Dünyanın birçok farklı yerini öğrendim. Bazı kelimeler yanlış yazılmış. Herkese tavsiye edebileceğim bir kitaptır. Kitap sayesinde öğrendiğim Atlantis'i çok merak ettim.

 
Beytullah
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 06-11-12

Kitap başlangıçta bana hiç heyecanlı gelmedi. Sayfalar ilerledikçe heyecan duymaya başladım. Çok farklı yerleri öğrenmiş oldum.. Bence öğrenciler için çok eğitici öğretici bir kitap.

 
bilal şen
sevgi ülkesine yolculuk
Tarih : 04-11-12

sevgili hocamız kuşların(hacı leylek,semerkant ve buhara) kanatlarında yerelden ulusala (Hadim'den Anadolu'ya)ulusaldan evrensele, dünden bu güne gelip bu günden yarına giderek tam anlamıyla alegorik bir hava içersinde okurlarını seyehate çıkarıyor. Hedef sevgi ülkesi.... yolunuz açık gelsin sevgi ülkesinin yolcuları. hocam yüreğine sağlık, kalemine kuvvet temennilerimle teşekkürler yolculuk için. inşaallah yeni çalışmalarınızı heyecan ve merakla bekliyoruz

 
Emine ÖZGÜN
Sevgi Ülkesine Yolculuk
Tarih : 22-10-12

Bana göre bu kitap çok eğitici bir kitaptır. Fakat sürekli birbirine benzer yerlerde konaklıyorlar. Kahramanlar daha değişik yerlerde konaklasalardı daha ilginç olabilirdi.

 
MUSTAFA YÜKSEL
SEVGİ ÜLKESİNE YOLCULUK
Tarih : 22-10-12

Kitabı okurken çok etkilendim. Çünkü kitap çok güzeldi. Sanki bir yolculuk yapar gibi oldum.

 
FATMA
SEVGİ ÜLKESİNE YOLCULUK
Tarih : 04-09-12

İnsana tatlı bir serüven yaşatan, güzel bir kitap. özellikle küçük gençlerimize:) tavsiye ediyorum. Tabii anne babalara da ... Çünkü çocuklarına hediye edebilecekleri ender kitaplardan. Selam ve dua ile

 
Ayşe Sümeyye
SEVGİ ÜLKESİNE YOLCULUK
Tarih : 01-08-12

kitap tavsiye edilesi,özellikle 10-15 yaşın bu serüveni okurken çok meraklanacağını ve bilgileneceğini düşünüyorum...

 
ali
kitap
Tarih : 01-07-12

Çok farklı bir kitap olmuş. Bu kadar farklı şehirleri böyle bir kurguyla vermesini çok beğendim. Okurken haritayı yanınıza almayı unutmayın...

 
gülcihan
kitap
Tarih : 06-06-12

Kitaptaki kuşlar için çok üzülmüştüm. Ama kuşların en sonunda huzurla yaşayabilecekleri bir yerlere gelmelerine sevindim. Kitap sayesinde birçok yeri de öğrenmiş oldum.

 
ebru
kitap
Tarih : 04-06-12

Bu kitap çok güzel, harika, öğretici bir kiştap. Tam da yazarına uygun bir kitap. Kitapta her şey çok güzel kurgulanmış. İnanarak her türlü zorluğu yenebileceğimiz anlatılmış.

 
AHMET
KİTAP
Tarih : 01-06-12

Kitap oldukça heyecanlı ve akıcı. Başarılı bir anlatım tekniğiyle yazılmış.

 
mehmetcan
kitap
Tarih : 30-05-12

cok iyi bir kitap her şeyi uymuş umarım başarılı bir kitap olur

 
Kevser
kitap
Tarih : 30-05-12

Bence çok güzel bir kitap olmuş. İçinde "Sevgi Ülkesi" diye bahsettiği yer Anadolu'dur. Birçok bilgi veriyor. Mesela dinimizi, Mısır piramitlerini... Bu kitabı okuyarak bildiğim kelimeleri tazeledim ve bilmediğim yeni bilgiler öğrendim. Okurken kendimi içinde gibi hissettim.

 
GÜNEŞ
KİTAP
Tarih : 30-05-12

"Sevgi Ülkesine Yolculuk" kitabınızı severek okudum.Kitabınızda güzel mesajlar vermişsiniz. ,nşaallah kitap okurlar bu vermiş olduğunuz mesajları alırlar. Kitabı okurken ülkemizin ne kadar değerli olduğunu anladım. Dinimizde sadece insan haklarına değil, hayvan haklarına da değer verdiğini yazmışsınız. Yolculuk yaparken Afrika'dan çıkıp Türkiyeye kadar yolculuk zor ve meşekkatli geçmiş. Kitabınız tarihin izlerini taşımaktadır. Günümüzün fotoğrafı kitabınızda kitabınızda mevcuttur.Bazı öğrencilere ağır gelebilir ama onları araştırmaya sevk edecektir.Çocuklar Semerkat, Buhara neresidir araştırırlarsa, Hz Hadimiyi, Mevlanayı öğrenirlerse manevi bir atmosfere girebilirler. "Bir insanın sizin sayenizde doğru yolu bulursa bütün bu dünyalıklardan daha hayırlı olur." buyuruyor peygamberimiz.

 
militan
Bir ağaca öz su verdim dallarına sızdırdım tanışasınız diye
Tarih : 24-05-12

Marifet iltifata tabidir... Nevyork,vaşinton,mastrik,brüksel,SAN FRANSİSKO??? - adını bile yazmakta zorlandığımız şehirlerin adını söyleyip yazmak moda iken; BUHARA,SEMERKANT,ÖTÜKEN,MEKKE,KAZAN demek SELAHATTİN,YAVUZ demek herkesin harcı olmadığı gibi haklı bir tercihtir çünki kimse bir ağacın dallarına kızamaz -Niye köklerinden besleniyorsun? diye.Bu kitabı okuduktan sonra "Sevgi Ülkesi'nin" sadece bir coğrafyanın adı olamayacağına medeniyetimizin ayak bastığı her yer olduğuna kanaat getirdim Hocam emeğinize sağlık devamını dileriz.(medeniyetimizle görülmemiş hesaplar görmeye çalışanlar başlattıkları haçlı seferlerini sürdürürken onlara diyoruz ki "sevgimizden nasip alamıyorsanız şiddetimizden korkun SEVGİMİZ ADALETSİZLİĞE GÖZ YUMMAK DEĞİLDİR!)

 
arda
kitap
Tarih : 24-05-12

Kitap güzel bir kitap olmuş. Birçok yeri tanımış oldum. Kitabı okurken sıkılmıyorsunuz. İnsanı adeta içine çekiyor.

 
güven
kapak
Tarih : 24-05-12

Kitabın kapağı romanın adıyla uyumlu olmuş. İçeriği de ilginç olmalı

 
Özdemir
roman
Tarih : 24-05-12

Bu kitabı okuyunca halimize şükredeceğiz galiba. Afrikanın sorunlarından bahsettiğine göre açlıktan da bahsediyor olabilir. Kendimizi afrikalıların yerine koyalım ve birçok şeyin önemini anlayalım

 
ŞEVKET
KİTAP
Tarih : 24-05-12

Kitabı okuyanlar birçok şehri tanıyacak galiba. hem tarihi hem güncel bir kitaba benziyor.

 
kumlucalı
DİNİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN HARMANLANDIĞI MÜKEMMEL ESER
Tarih : 23-05-12

Yazar arkadaşımızı bu ilk eseriyle çok önemli değerlerimizi romanında işlediği için tebrik ediyorum.Romanın önsözünü okudum, tamamını okumak için sabırsızlanıyorum. Eline,yüreğine sağlık Süleyman hocam. Gerçekten insanı içsel bir yolculuğa çıkaracak ve bu yolculukta insanı düşündürecek bir eser. Bu eserle patlama yapacağına inancım sonsuz. Allah yolunu açık etsin inşallah...

 
hasan hüseyin
devamını beklerim
Tarih : 21-05-12

Türk-islam coğrafyasının adının ve halinin ele alınması, Alanya'nın, Hadim'in adının geçmesi beni çok memmun etti. Eserlerinin devamını beklerim.

 
miray kartal
kitap hakkında
Tarih : 21-05-12

Kitabı bir solukta okudum gerçekten heyecan verici,ve araştırma yapmaya zorlayan, bilgi verici,Okurken ülkeler hakında bilgi veriyor bir sonraki macerayı merak ediyorsunuz.sürükleyici çocukların ve büyüklerin merak ve ilgiyle okuyacaklarına eminim.Herkese tavsiye ediyorum.

 
CÜNEYT UÇAR
HEM EDEBİ HEM TARİHİ BİR ROMAN OLMALI
Tarih : 20-05-12

En kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Kardeşimize yazarlık hayatında başarılar diliyorum. İnşalah ilk kitabı şans getirir.

 
TAC 1
OKUYALIM
Tarih : 19-05-12

Arka kapak al beni, oku beni diyor. Ahmet hocam da öyle diyor. İnşaAllah hocam hep beraber okuyalım.

 
Mustafa Özgen
Teşekkür ve Dilek
Tarih : 19-05-12

Ehl-i vukufun tavsiyeleri bizim için ayrı değer taşır. İnşallah en kısa zamanda elde edip okumak isterim. Değerli yazarın daha fazla üretebilmesi için güç, kuvvet ve kolaylıklar dileriz.

 
fahri
tebrik
Tarih : 19-05-12

heyecan verici bir roman olduğu arka kapak yazısından belli ediyor. biz de heyecanla okuma ve yeni eserlerini görmek arzu ederiz.

 
BİR KARDEŞ KİTAP: SEVGİ ÜLKESİNE YOLCULUK
Online Kişi: 28
Bu Gün: 58 || Bu Ay: 6.048 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.926 || Toplam Tıklanma: 52.115.298