ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : TÂRİH / TÂRİHİN ARA SOKAKLARI
Okunma Sayısı: 7894
Yazar: Harun ŞAHİN
SENİ BIRAKAMAYIZ EY NEBİ!

İthaf: Medine Müdafaasının  kahraman komutanı ve onun askerlerine..

Paşam,

Dün gece pek mahzun idim yine ben.

Fatihalar okudum ruhuna…

Gözlerim nemlendi…

Yüreğim sızladı derinden… 

“Kaybolan Şehir”lerimizi düşündüm bir bir…

Ve dudaklarımdan süzülüverdi ansızın:

“Vaktiyle öz vatanımızın bir köşesiyken bugün niçin ‘Medine-i Münevvere’  bizim değil?”

O “Uğursuz Antlaşma”nın bir maddesine yine takıldım kaldım: “Hicaz’da, Asir’de, Yemen’de, Suriye’de ve Irak’ta bulunan muhafız kıtalar en yakın itilaf kumandanına teslim olunacak”.

Çöl kaplanım elindeki mukaddes toprağı kirli ellere teslim edecekti öyle mi?

Çakal, Kurt’u; Uyuz Köpek, Aslan’ı teslim alacaktı öyle mi?…

Kader ne kadar da muktedir.

Kumandanım,

Teslim olmak ne büyük bir ıstırap, ne büyük bir zulüm oldu senin için.

Dört seneden ziyade din ve namus uğrunda akıllara sığmayacak fedakârlıkla, bir yandan açlık, kıtlık, yokluk ile; öte yandan da ihanetin süngüsünü aşkının ateşinde eriterek müdafaa ettiğin Harem’e şehâdet şerbetini içmeden düşman ayağı değecek,

Ehl-i Salîb’in yürekleri yüzlerinden kara, çirkin hizmetçileri Merkad-ı Nebi’ye el sürecek,

Mescit-i Nebevi'nin minarelerinde dalgalanan vahdet sancağı indirilecek...

Fahrettin Paşa'm vücuduna kırktan ziyade kurşun almadan Hz. Peygamber’e veda edecek.

Reva mıdır?

Bazen aşk isyandır.

Kopar zincirleri Kumandanım!

Çöl Kaplanım,

Kaç defa okudum Medine Müdafaası'nda yazdığın destanı.

Doyamadım.

Bir kere daha okumak istiyorum ruhuna Fatihalar yağdırarak İstanbul’dan gelen ilk teslim emri üzerine îrâd buyurduğun Hutbeyi:

Ey Nâs!... Size  bin üç yüz yıl öncenin, bu kubbeleri çınlatan ilâhi, mukaddes sesiyle hitap ediyorum. Ve mübarek kabrinde hay olan Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vesellem huzurunda yemin ederek diyorum ki; biz ne kadar kuvvetli düşmanlar karşısında bulunursak bulunalım, Allah ü Teala’nın izni ve onun Resul-i Ekrem’inin şefaati ile zerre kadar fütur getirmeden mukaddes bildiğimiz mücadelemize devam edeceğiz.

İngiliz altınına karşılık, İslam kanı dökmekten zevk alan karşımızdakiler Medine-i Münevvere’nin Suriye ile yegâne muvasalası olan demir yolunu muhtelif yerlerinden kestikten sonra Urbanın şehre erzak getirmelerini men ile Medine-i Münevvere’yi cebren alacaklarından bahisle şimdiden teslim olmamızı teklif ediyorlar.

Ey Nâs! Malumunuz olsun ki, secî ve kahraman askerlerim, bütün İslam’ın sırtını dayadığı yer, manevi gücünün desteği, hilafetin gözbebeği olan Medine-i Münevvere’yi son fişengine, son damla kanına, son nefesine kadar muhafaza ve müdafaaya memurdur.

Buna Müslümanca, askerce söz vermiştir. Bu asker Medine’nin enkazı ve nihayet Ravza-i Mutahhara’nın yeşil kubbesi altında kan ve ateşten dokunmuş bir kefenle gömülmedikçe, Medine-i Münevvere kalesinin burçlarından ve nihayet Mescid-i Saadet minareleriyle Yeşil Kubbe’sinden al sancağı alınamayacaktır! Allah ü Teala bizimle beraberdir. Şefaatçimiz onun Resulü, Peygamberimiz Efendimiz’dir.

Ey bütün tarihi eşsiz kahramanlıklar, şan ve şereflerle dolu Osmanlı ordusunun yiğit zabitleri! Ey her cenkte cihanı tir tir titretmiş, asla kimseye boyun eğmeyerek daima namus ve din borcunu kanıyla ödemiş seci Mehmetçiklerim, kardeşlerim, evlatlarım! Gelin Allah’ın ve işte huzurunda huşu ve vecd içinde gözyaşları döktüğümüz Peygamber’inin karşısında hep beraber, aynı yemini tekrar edelim ve diyelim ki: “YA RESULALLAH, BİZ SENİ BIRAKAMAYIZ.”

Kaplanım,

Ne mutlu ki sana, aklına değil, aşkına kulak verdin. Hükûmet emrini ve ricasını tanımadın.

Hz. Peygamberimiz buyurmuştu ki: ”Urban, küfür ve nifaktan daha şiddetlisidir.” Bil ki sen küfür ve nifakın daha şiddetlisiyle harp ettin. Urban* ile savaştın.

Komutanım,

Müsterih ol ki asla yenilmedin, Padişahından aldığın emri yerine getirdin sadece, istemeye istemeye.

Padişan’ından yani Emire'l-Mü’minin’den.  

Sen Medine Müdafaasında yazdığın destanla azmi, cesareti, tahammülü ve sabrı anlattın bize,

Sen ki unuttuğumuz "biz"i anlattın bize.

Paşam,

Selam olsun sana, senin mübarek askerlerine, Şammari aşireti reisi İbn'ür-Reşit'e. Bir de Osmanlı’ya sadık kalan bu uğurda şehit olan Süleyman Rafada Paşa’ya ve erlerine.

Veyl... İngiliz altınlarına kanıp İslam’ın mukaddesatını pazar yerine çeviren Şerif Hüseyin’e, hâin oğullarına ve onların peşine takılan murdar Urbana...

Yazıklar olsun ağzındaki dişleri bile Cemal Paşa’ya borçlu olan Ude Ebu Tâye’ye ve sefil aşiretine.

Nasıl da namuslarını azıcık bir menfaate değişiverdiler...


* Urban, çölde yaşayan Araplar demek olup burada İngilizlere kanarak Osmanlı'ya karşı savaşan Araplar kastedilmektedir.

Yazar: Harun ŞAHİN
27-05-12
E mail:
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 13
Serra
Tebrik Mesaji
Tarih : 02-05-14

Yureginize saglik. Guzel bir yazi olmus.

 
Fahri
tebrik
Tarih : 02-07-12

Hemşehrim, ne kadar coşkulu ve aşk dolu bir yazı yazmışsın seni tebrik ediyor yeni yazılarını bekliyorum.

 
Bayram ARSLAN
YÜREĞİNE,KALEMİNE SAĞLIK
Tarih : 07-06-12

DİNİÇİN,VATANİÇİN,NAMUS İÇİN CANINI FEDA ETMİŞ,GÖNÜLLER SULTANININ GÖNÜL ERLERİNE,İSMİUNUTULMUŞ NİCE KAHRAMANLARA SELAM OLSUN. ALLAN CÜMLESİNE GANİ GANİ RAHMET EYLESİN.HABİBİ EDİBİNE KOMŞU EYLESİN.HARUNCUM SENİN DE GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM.

 
Emin ONUR
ecdadımızın ruhu şad olsun
Tarih : 04-06-12

Harun Hocam bu mübarek beldeleri ziyaretlerimde açıkcası sadece Rasulullah (s.a.v) in ve ashabının çile ve cefasını düşünüp gözyaşı döküyordum Allah onlardan razı olsun. Yazınızı okuyunca bu mübarek beldeyi müdafa için çok büyük fedakarlıklar yapan o şanlı kumandan ve asakiriye haksızlık ettiğimi düşündüm.

 
Nevzat Özkan
İki Değer
Tarih : 29-05-12

Merhaba Harun Kardeşim, Yazını ve daha sonra da diğer yazdıklarını zevkle okudum. Eline, diline, gönlüne sağlık. İnanmak ve inandığın değerlerin encamından haberdar olmak. İşte bizim arayıp da bulmaya çalıştığımız iki temel değer. Sana bu yoldaki çabalarında başarılar diliyorum. Ha unutmadan Cengiz ALYILMAZ için yazılanlar gözlerimi yaşarttı desem yeridir. Selamlar...

 
Fahret BALASAR
SÜPER
Tarih : 29-05-12

Harun hocam yüreğine diline kalemine sağlık göz yaşlarıyla okudum çok etkileyiciydi. Tebrik ederim...

 
yılmaz
selam
Tarih : 29-05-12

kahramanlık ne bir yükseliştir nede yıldızlar gibi parlayıp sönmektir, kahramanlık saldırıp bir daha dönmemektir. Medine müdafasını okumak nasip olmadı henüz ancak ilk fırsatta okuyacağım eserlerden birisi, okumadan önce bu aziz olayla ilgili dostumuzun yazısı ile girizgah yapmak büyük mutluluk. Allah kalemine güç versin

 
EBAYRAK
Selam Olsun
Tarih : 28-05-12

Yüreğine sağlık kardeşim. Selam olsun mukaddes mücadelenin kahraman evlatlarına...

 
kkaplan
tebrik
Tarih : 28-05-12

güzel ve etkili bir yazı olmuş,tebrikler

 
Kemal GÜNDÜZ
HARUN BEY YÜREĞİNE, KALEMİNE SAĞLIK.
Tarih : 28-05-12

Muhterem Harun abi. Gerçekten Çok güzel ifadelerde bulunmuşsunuz. Allahım ilminizi ve manevi anlayışınızı daha da kuvvetlendirsin inşallah.

 
Uğur Elmas
Tebrikler
Tarih : 28-05-12

Saygıdeğer Harun bey, Yazınızı bir solukta okudum. Yüreğinize sağlık. Çokı akıcı bir uslup kullanmışsınız. Selam ve dua ile,,,,

 
emrullah demirci
tebrikler
Tarih : 28-05-12

tebrikler Harun Bey, tebrikler imamı rabbaninin has evlatları, fani dünyayı ayakta tutan çiviler, sonu gelen dünyanın sonunu uzatan yiğitler, peygamber ve ashabının can dostları, tebrikler...

 
uğurlu
ihlas
Tarih : 27-05-12

İhlas ile samimiyet ile tarihin derinliklerindeki hâdiselerin gerçek vechesini hatırlatmak elbette bir güzelliktir.Bunlar bizlere asıl düşmanlığın kimler tarafından yapıldığını, ihanete düçar olanların verdiği zararı ve gafletin getirdiği pasifliği güçsüzlüğü işaret ederek kendimize gelmemize katkı sağlar umarım.

 
SENİ BIRAKAMAYIZ EY NEBİ!
Online Kişi: 23
Bu Gün: 4 || Bu Ay: 6.516 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.888 || Toplam Tıklanma: 52.122.059