ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : EDEBİYAT / UNUTULMAYANLAR
Okunma Sayısı: 1558
Yazar:
OLCAY YAZICI UNUTULMADI

Şair Yazar Olcay Yazıcı ölümün ikinci yıldönümünde TYB İstanbul Şubesi’nce düzenlenen programla Topkapı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Tartışmayı Tartışmak, Hüzün Yazıları, Eylül’ün Kırdığı Gül, Kitapsız Toplum, Nemrut Ateşi, Yaralı Küheylân gibi birçok esere sahip olan Yazıcı’nın kabri başındaki programa  ailesinin yanı sıra TYB İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile yazar dostları katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim’i merhum Yazıcı’nın 6 yaşındaki oğlu Abdullah Oğuz Yazıcı okudu. Bu durum Olcay Yazıcı’nın dostlarına duygulu anlar yaşattı.

YAZICI İÇİN ANMA PROGRAMI

Anma programıyla ilgili konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Olcay Yazıcı, Türk kültür hayatında önemli bir yere sahip eserleriyle yeni ufuklar açmış değerli bir edebiyatçı idi. Geride kalan eserlerine ve çocuklarına Yazıcı’nın dostlarının, çalıştığı kurumların sahip çıktığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Yazıcı’yla ilgili büyük bir anma programı düzenleyeceklerini belirten Bıyıklı, Yazıcı’nın yeni basılan kitaplarının daha çok okuyucuya ulaşması noktasında çalışmalar yapacaklarının da müjdesini verdi. Program yapılan duaların ardından sona erdi.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
15-09-12
E mail: tyb.org.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
OLCAY YAZICI UNUTULMADI
Online Kişi: 21
Bu Gün: 248 || Bu Ay: 9.505 || Toplam Ziyaretçi: 2.221.258 || Toplam Tıklanma: 52.165.456