ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DİL KALESİ
Okunma Sayısı: 2529
Yazar: C.Yakup Şimşek
TÜRKÇE BİLMECELERİ

Beyinleri “Dil Devrimi” asidiyle dağlanan, gittikçe birbirini daha az, yarım yamalak ve yanlış anlayan; hattâ hiç anlamayan insanların sağa sola koşturduğu bir ülke: (Türkiye)

***

Devlet zoruyla olan hâfıza ihtilâli, kültürün izmihlâli, dilin “kurum”lu hâl-i pürmelâli, Türkçenin 80 yıldır mühürlü inisiyali: (TDK)

***

Goygoycular şöyle dursun, en şiddetli muhâliflerin dahi bilerek / bilmeyerek rağbet, hizmet, hürmet, muhabbet, merhamet ve sahâbet edegeldikleri darbe: (Dil Devrimi)

***

Türkiye’de 80 yıldır türküsünden şaşılmayan, fakat ne idüğü tam olarak anlaşılmayan, Kafdağı’nın arkasında dahi konuşulmayan, bugüne kadar kendisine ulaşılmayan; yine de bir şekilde gören ve duyanların insâniyet ve lisâniyat aşkına haber vermesi hâlâ beklenen masal güzeli: (Öz Türkçe)

***

Dilde gaflet, dalâlet, cehâlet, felâket, rezâlet, sefâlet, zillet ve ölet: (Uydurukça)

***

Sırtındaki beş, altı, yedi, sekiz, dokuz, on... kelimelik yükü boyunu aşan, tebdili şaşan; böylece haddinin dışına taşan zıpçıktı “sözcük”lerin boncuğu bol kazuratlısı, yavan sözün küsuratlısı, maymun suratlısı: (Uydurukçanın Maymuncukları)

***

Yediden yetmişe herkes korkar, mektepten mêmûriyete zırt pırt karşımıza çıkar, seçip yerleştirmede kazık kakar, has Türkçenin sesine kulaklarını tıkar, nefesi hep “Dil Devrimi” kokar, çocukların kafasına vura vura uydurukça sokar, beyinlere kelepçe takar, kırk yıldır "imtihan"a tepeden bakar: (Sınav)

Yazar: C.Yakup Şimşek
10-08-13
E mail: c.yakup_simsek@dogrulus.com
Yazar Hakkında Bilgi ve Diğer Yazıları
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TÜRKÇE BİLMECELERİ
Online Kişi: 13
Bu Gün: 78 || Bu Ay: 9.740 || Toplam Ziyaretçi: 2.222.051 || Toplam Tıklanma: 52.172.176