ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DÜNYADA NELER OLUYOR
Okunma Sayısı: 2415
Yazar:
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE SIRP TEPKİSİ BÜYÜYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Prizren'de yaptığı konuşmada 'Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir' sözlerine Belgrad'ın tepkisi sürüyor.

Belgrad'daki parlamento binası önünde dün toplanan binlerce kişi 'Kosova Sırbistan'dır' sloganları attı. Kalabalığa hitap eden Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç ise sözleri 'büyük bir skandal' olarak nitelendirdi ve Türkiye'den özür beklediklerini söyledi. Vuçiç, "Erdoğan, Balkan Savaşları'ndan bu yana Kosova'nın Türkiye olmadığını biliyor." dedi ve uluslararası toplumdan da tepki göstermelerini beklediklerini kaydetti. Vuçiç, "Herkes güzel sözlerin arkasına saklanıyor ama duyguların açığa vurulmasıyla bazılarının gerçek yüzü ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sırbistan Başbakanı İvitsa Daciç, Erdoğan'ın sözlerini 'Sırbistan'a karşı dolaysız bir provokasyon' olarak nitelendirdi ve "Modern Avrupa'da böyle bir şey olamaz. Bu şekilde Belgrad ile Priştina arasındaki ilişkiler normal hale gelemez." dedi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
26-10-13
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 1
Vahabzade
Güzel Laf
Tarih : 28-10-13

Herkes bizim damarımıza basıyor gıkımızı çıkaramıyorduk yıllardır. Başbakanın bu tip lafları bu yaşıma kadar hasretle duymak istediğim laflar. Sırbistan'a bir çift söz de benden. Nazlı Budin ve Sancak da Türkiye'dir. Önemli olan sözlerimizin arkasında durup te'vile gitmemektir.

 
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE SIRP TEPKİSİ BÜYÜYOR
Online Kişi: 19
Bu Gün: 115 || Bu Ay: 6.105 || Toplam Ziyaretçi: 2.215.006 || Toplam Tıklanma: 52.115.846