ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 2717
Yazar:
TWITTER ANALİTİK AKLA ZARARLI MI?

Edinburgh Üniversitesi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Masdar Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre sosyal medyada uzun süre vakit geçirmek analitik düşünce yeteneğini geriletiyor. Edinburgh Üniversitesi’nin onursal üyelerinden Dr. Iyad Rahwan’a göre Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarının, insanları daha zeki kılıyor gibi görünmelerine rağmen, düşünsel zekayla etkileşimleri oldukça sınırlı. Araştırmada sosyal medyanın bir parçası olmanın öğrenmeyi nasıl etkilediği incelendi.

Sosyal medyayı çok sık kullanan 20 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada Dr. Rahwan tarafından öğrencilere şaşırtmalı üç soru tekrarlanarak soruldu. Soruların tekrarlanmasına rağmen öğrencilerin verdikleri hatalı cevaplarda ısrar ettiklerini söyleyen bilim adamı, öğrencilerin doğru cevapları, araştırma sürecinin sadece çeyreğini kapsayan bir sürede verebildiklerini açıkladı. Aynı soruları ikinci bir gruba da soran Dr. Rahwan, ilk önce öğrencilere soruları tek başlarına cevaplatıp daha sonra ekibi gruplayıp birbirlerinin cevaplarını görmelerine izin vermiş. Birbirlerinin cevaplarını gören katılımcıların, doğru cevaplar yerine kendi cevaplarını yazdıklarını gözlemleyen bilim adamı, sadece ilk soruya doğru cevap verildiğini, ikinci ve üçüncü soruların yanlış yanıtlandığını söylüyor.

Araştırmanın sonucunda katılımcıların insanların kopyalama yaparken konu üzerinde düşünmeye vakit ayırmadığını, bu alışkanlığın da Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarının hayatımıza kattığı bir durum olduğu belirtildi. Dr. Rahwan’a göre sosyal medyanın hayatımıza girişiyle birlikte artık haberleri kendi çevremizden alıyoruz ve daha az onaylatma ihtiyacı duyuyoruz.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar:
06-02-14
E mail: habervaktim.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
TWITTER ANALİTİK AKLA ZARARLI MI?
Online Kişi: 23
Bu Gün: 72 || Bu Ay: 6.089 || Toplam Ziyaretçi: 2.236.933 || Toplam Tıklanma: 52.309.740