ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEKTEP (Talebe Yazıları)
Okunma Sayısı: 3314
Yazar: A.Tunahan Şimşek
ÖLMEK VE DİRİLMEK

Rûhâniyetin hiddetli katili inkılâp (!) ve edepsizlik akademisyeni câhil muasır. İkisinin katlettiği mukaddesat. Paslanmış değerler, atılmış takkeler, yakılmış kitaplar, hakîkî kelimeler; yepyeni ihtilâller, silindir şapkalar, yalan kitaplar, uyduruk kelimeler... Aldatan iblisler, aldanan muasırlar. Saçılmış etrafa tonlarca palavralar ve hâkimiyeti ele geçiren havralar. Her şeyin sebebi hâin politikalar, herkesin düşmanı kukla politikacılar, hepsini oynatan altı köşeli yıldız ve her şeyin mesulü kurnaz tilki. Toprağa gömülmüş yığınla kitap, ateşe atılmış bir medeniyet. Umumhâneye çevrilmiş inancımız, zindan edilmiş beş vaktimiz ve sürgüne yollanmış ev sahibi. Hürriyet, iblisle oturulan masalardaki hâin mühürlerde yok edildi. Bağımsızlık, sunulan teklifler karşılığında düşmana satıldı. Peki ya iffetimiz? Ruhumuzun iffeti yok oldu. Katledilen mâneviyat, iffetin koruyucusu idi. Biz, iffetli ecdâdın iffeti çalınmış nesilleriyiz. İblis mukaddesi parçalayarak emeline ulaştı.

Kim bu milletin değerlerini satan, katleden varlık? Put, aslında şeytanın ta kendisi. Putperest; hakîkatin şuursuz katili, taşa tapan kabızlaşmış beyin. Şeytan, hakîkati yok sayıp zorbalıkla sundu maddeyi millete. Maddeye tapan yobaz, ezdi geçti ruhâniyeti. Şövalyecilik oynayan put, en büyük hâinliği yaptı medeniyete. Ruhsuz ideoloji ve mâneviyatsız ilim. Ve bu alçak oyunun iffetsiz müdâfileri. Hâin sayılan kahramanlar, kahraman sayılan hâinler. İşte muasırın bize sunduğu, ters dönmüş kıtır bir mâzi…

Bütün bunlara rağmen bizi ayakta tutan yegâne güç: mukaddesat. Oysaki şimdilerde mukaddesâtın parçaları, ihtiyar bir kalbin köşesinde. Mü'min, parçaları birleştirmeye çalışıyor. Tek gâyesi: iffeti, mukaddese nakşetmek. Mâneviyat? O; diktatörün, yobazın, meşakkatin, murdarın, sağın ve solun arasından sıyrılıp nurunu mûtekidin ölümsüz ruhuna mıhlayarak dirilecek.

Yazar: A.Tunahan Şimşek
01-03-14
E mail: ahmettunahan1453@gmail.com
 
 
Yorumlar: 1
Alaettin
MÂŞÂALLAH
Tarih : 02-03-14

Hocam, Allah razı olsun. Devamını bekliyoruz. Çok hoş olmuş.

 
ÖLMEK VE DİRİLMEK
Online Kişi: 29
Bu Gün: 311 || Bu Ay: 4.865 || Toplam Ziyaretçi: 2.212.830 || Toplam Tıklanma: 52.083.714