ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / DERİN İRTİBATLAR
Okunma Sayısı: 3130
Yazar: Nedret Ersanel
1128 akademisyenden hangisi Sultanahmet’in sırrını çözebilir?

1128 akademisyenden hangisi Sultanahmet’in sırrını çözebilir?Derin irtibatlar...

9 Ocak...

“Almanya Başbakanı Angela Merkel, mültecilere yönelik politikaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde. Yılbaşı akşamı aralarında sığınmacıların da olduğu grupların halka tacizde bulunması Merkel'i daha da zor durumda bıraktı. Merkel, mülteci krizi nedeniyle Türkiye'ye anlayışla yaklaşılması gerektiğini söyledi. Türkiye'ye vaat edilen mali yardımı savunan Merkel, 'Türkiye, 2 milyondan fazla sığınmacıyı kabul etti. Peki, 500 milyondan fazla nüfusu olan Avrupa Birliği ne yaptı' dedi”...

“Merkel, Başbakan Davutoğlu ile görüştüğünü belirterek, 'Başbakan iki konuda adım atıldığını söyledi. Bunlardan biri Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyelilere vize uygulanması. Dün yürürlüğe girdi. Diğer nokta ise Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilmesi. Bunun da önümüzdeki günlerde olacağını düşünüyorum. Yani, Türkiye'nin üzerine düşeni yapmadığı söylenemez.” ('Merkel Türkiye'yi savundu', Hürriyet.)

11 Ocak...

“Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriyelilere verilen çalışma izinleri konusunda yeni düzenleme yapılacağını açıkladı. Kurtulmuş şunları söyledi: Bununla ilgili yasal düzenleme de Bakanlar Kurulu yönetmeliği olarak önümüzdeki günlerde yayınlanacak.” ('Suriyelilere kotalı çalışma izni', Yeni Şafak.)

12 Ocak...

Sultanahmet! 10:20...

Tur rehberi Sibel Şatıroğlu; “Önce bir 'klik' sesi duydum”...

12 Ocak... 12:58...

“Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel'i arayarak saldırıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini iletti. AP ve AFP'ye konuşan Türk yetkililer, ölenlerden en az 9'unun Alman olduğunu söyledi.” ('Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu', Hürriyet.)

12 Ocak...16:12...

“İstanbul'un turistik merkezi Sultanahmet'te meydana gelen patlama, Almanya'da büyük yankı uyandırdı. Başbakan Merkel, 'Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus'ta gördük' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Suriye kökenli olduğu açıklanan canlı bombanın doğrudan Alman turist grubunu hedeflediği belirtildi. Yapılan yorumlarda eylemin Türkiye turizmine ağır darbe vurabileceği ve özellikle Alman turistlerin rezervasyonlarında iptaller yaşanabileceği belirtildi.

Almanya'nın en büyük turizm operatörü TUİ, daha önceden yapılan rezervasyonların 18 Ocak tarihine kadar ücretsiz olarak iptal edilebileceğini açıkladı. (Daha saatler olmuşken?) Türkiye, her sene yaklaşık 5 milyon Alman turisti ağırlıyor.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Aralık ayında, siyasi belirsizlik ve terör saldırılara rağmen Türkiye'nin hâlâ Alman turistler açısından en çok tercih edilen tatil ülkeleri arasında yer aldığını, Türkiye rezervasyonlarının 2015'de iki haneli oranda arttığını açıklamıştı.”

('Almanya'ya Sultanahmet şoku', Amerika'nın Sesi.)

13 Ocak...

“Antalya emniyeti, IŞİD bağlantılı oldukları şüphesiyle 3 Rus vatandaşını gözaltına aldı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda yapılan aramalarda belge ve CD'lere de el konulduğu belirtiliyor. Rus vatandaşlarının IŞİD'e lojistik destek sağladıkları şüphesiyle gözaltına alındıklarını belirtiliyor. Rusya'nın Ankara büyükelçiliği de gözaltı haberlerini teyit etti. ('Antalya'da 3 Rus vatandaşı IŞİD şüphesiyle gözaltında', BBC.)

Burada kesip, Sultanahmet'in faillerini-failini değil-parmakla göstermek mümkün...

Peki biraz daha üzerlerine gidelim mi?

15 Ocak...

“Almanya Savunma Bakanlığı tarafından Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Peşmerge güçlerine askeri eğitim vermek üzere kurulacak çok amaçlı askeri üssün temeli atıldı. Erbil kent merkezine 15 Km. mesafede kurulacak üssün altı ay içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.” ('Erbil'e Alman askeri üssü', Yeni Şafak.)

Peki katillerle aynı odaya girecek kadar şansınızı zorlamak ister misiniz?

O zaman biraz geriye gidip hemen bugüne gelelim...

16 Aralık 2015...

“Suudi Arabistan'ın açıkladığı ve Türkiye'nin de dahil olduğu 34 ülkelik askeri ittifakın eylemden çok söylemde kalabileceği yorumu yapılıyor. Independent gazetesinde Robert Fisk ittifak için, 'Suudiler koalisyonları çok sever. Şimdi dünyanın en genç savunma bakanı 34 ülkelik yeni bir koalisyonu duyuruyor. Ancak garip bir şekilde dünyanın en büyük Müslüman nüfusunu barındıran Endonezya listede yok.” ('Teröre karşı İslam ittifakı': Samimiyetsiz koalisyon', Guardian, Independent, BBC.)

15 Ocak...

Sultanahmet'ten sonra..

“IŞİD militanları, Endonezya'nın başkenti Jakarta'da art arda bombalı ve silahlı saldırılar düzenledi. Teröristlerden 5'i öldürülürken, 2 sivil de hayatını kaybetti. IŞİD terör örgütü, bu kez 250 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya'nın başkenti Jakarta'yı hedef aldı. Teröristler, büyükelçilikler, oteller ve Birleşmiş Milletler (BM) ofislerinin yakınlarında bulunan alışveriş Merkezi'ne saldırdı.

Üç intihar bombacısının üzerlerindeki patlayıcıları patlatmasının ardından Türk ve Pakistan büyükelçiliklerinin bulunduğu bölgenin yakınlarında ikinci bir patlama meydana geldi. Endonezya'da bir süredir Suriye'deki 150-200 Endonezya vatandaşından bir bölümünün ülkeye dönmüş olabileceği konuşuluyordu. (IŞİD Jakarta'da', Vatan.)

Karanlık ve sessiz odada birinin varlığını hissetmek gibi, değil mi?

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Nedret Ersanel
16-01-16
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
1128 akademisyenden hangisi Sultanahmet’in sırrını çözebilir?
Online Kişi: 16
Bu Gün: 558 || Bu Ay: 9.162 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.697 || Toplam Tıklanma: 51.938.426