ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : SANAT / MÛSİKÎ-Ses Coğrafyamız
Okunma Sayısı: 610
Yazar: Hüseyin Akın
ERKAN OĞUR KİMİ DİNLİYOR?

ERKAN OĞUR KİMİ DİNLİYOR?Bu tahammülsüzlüğü masaya yatırmak lazım. Nasıl bir ötekileştirme ve ne menem bir saflaşmadır bu? Hani farklılıklar zenginlikti? Hani farklı dünya görüşleri aynı mekânı paylaşabilir, müşterek bir ses ve söz korosunun içerisinde bulunabilirdi? Hani çamaşırlarımız aynı rüzgârlarla kuruyordu? Müzik birleştiriciydi hani? Şiir ortak türkümüzdü?

Sözü nereye getireceğimi tahmin etmişsinizdir sanırım. Sosyal medyada bir gürültü bir gürültü ki sormayın. Mesele aslı da faslı da bir cümleyi aşmayacak denli basit ve anlaşılır bir şey. O zaman bir bardak suda fırtına koparmak neyin nesidir?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 14 Nisan günü kendi yazıp bestelediği Hiç Oldum isimli türküyü YouTube üzerinden paylaşmasıyla birlikte ortamlar birdenbire hareketleniverdi. Bazı çevreler beklenmedik bir ismin beklenmedik(!) bir yerde bulunmasıyla büyük şok yaşamış ve hayal kırıklığına uğramışlardı. Zira dokuz dakikalık türküyle ilgili açıklamaların olduğu kısımda gitarlar, e-bow ve kopuzda Erkan Oğur’un ismi yer alıyordu. Olacak şey değildi bu. Belli ki Erkan Oğur İbrahim Kalın’ın türküsüne bu mütevazı katkı neticesi böylesine bir tepkiyle karşılaşacağını hiç tahmin etmemişti. Hâlbuki Erkan Oğur ilk defa birinin parçasına katkı sağlamıyordu. Daha önceleri birçok sanatçının albümüne ve türkülerine eşlik edip katkı sağlamıştı. Ama bu sefer başkaydı(!) çünkü hükümetten bir ismin türküsüne katkı vererek affedilemez bir şey yapmıştı(!) Sosyal medyada art arda tepkiler gelmeye başladı.

Müziğin birleştiriciliği bile hükmünü yitirmişti. Daha hazin olanı ise Erkan Oğur’un yaptığı işe sahip çıkmaması ve bir anlık gafletle bu projeye katıldığını, benim bu projede ne işim var diyerek içinin bir tarafının cız ettiğini söylemesiydi. Bunun bir sanatçıya yakışmayacak bir tavır olduğunu bilmem söylemeye hacet var mı? Tepkileri göğüsleyemediği için hata ettiğini söylemesiyle kim ne derse desin karizmayı çizdirmiş oldu. Bu mantığa göre şimdi biz de kalkıp tepki olarak Erkan Oğur’un türkülerini dinlemeyeceğimizi deklare mi edelim yani? Bu komik kaçmaz mı? N’oluyoruz yahu?

Mahrem mesafe, resmi mesafe, hiyerarşik mesafe, sosyal mesafe, ideolojik mesafe derken hayatın en masum taraflarında bile aramıza duvarlar örüyor setler çekiyoruz. Kim ne derse desin müziğin ve şiirin birleştiriciliğine her zamankinden daha çok muhtacız.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hüseyin Akın
20-04-21
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
ERKAN OĞUR KİMİ DİNLİYOR?
Online Kişi: 22
Bu Gün: 526 || Bu Ay: 9.749 || Toplam Ziyaretçi: 2.201.528 || Toplam Tıklanma: 51.945.254