ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 3670
Yazar: Mustafa Miyasoğlu
KİMLİKSİZ NESİLLER YETİŞİYOR

Kimlik meselelerinin bu ülkenin başına ne türden sıkıntılar çıkardığını bilenler de var ve sayıca epeyce de arttı. Bunun Mehmet Âkif'ten beri farkında olanlar, yanlış eğitim sistemine karşı olan çok insan var. "Bu cadde çıkmaz sokak!" diyen Necip Fazıl öncü oldu.

Milli Şuur dergisini yayınlayan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, Ekim ayı toplantısının açılış konuşmasında, Türkiye'deki eğitim modelinin Batı değerlerine göre uygulandığını belirterek,  "Kimliksiz nesiller yetişiyor" dedi ve belki de bu ülkenin en önemli kültür meselesinin sebeplerini açıklamış oldu. Söz konusu açıklamada şu cümle belki de anahtar cümle şu: "Batılılaşma, çağdaşlaşma, modernleşme eksenli eğitim faaliyetlerinden dolayı kimliksiz, manevi değerlere duyarsız, helal ve haramı bilmeyen, popüler kültürün kölesi bir nesil yetişiyor."

2010-2011 eğitim yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan Akkiraz'ın şu tespitleri de çok önemli: "İnsanın yaratıldığı fıtratının muhafazası için doğumundan ölümüne kadar, İslam'ın temel esasları doğrultusunda itikatta, ilimde, akılda, din ve ahlakta, ibadet ve amelde, beden ve ruh sağlığında, sosyal hayatta, iktisatta, ekonomide, siyasette, hukukta hidayet, feraset, dirayet sahibi kimseler olarak yetiştirilmesini anlıyoruz."

Öte yandan, son zamanlarda öğrencilerle okullar üzerine yapılan araştırma sonuçlarına da dikkati çeken Akkiraz, konuyla ilgili birörnek vererek şöyle diyor ve Türk eğitim sistemi için tehlike çanları çalıyor: "İstanbul Zeytinburnu'nda ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yapılan araştırma sonucuna göre, 100 öğrenciden 28"i hap kullanıyor."

Tanzimat'tan günümüze ülkemizde uygulanan eğitim modelinin sonucunda kimliksiz, manevi değerlere duyarsız, popüler kültürün kölesi bir neslin yetiştiğini söyleyen Akkiraz, "Türkiye'yi lider ülke yapmak istiyorsak maarifimizi millileştirmeye mecburuz" dedi. "Milli eğitim" adını taşıyan bir bakanlığın bunun gereğini yapmasını bekleriz tabii olarak...

Bu Milli Eğitim Şûrası'nın asıl kimlik meselesi üzerinde kafa yoran insanlardan oluşan bir komisyon kurarak, memleketin gençliği nasıl milli bir kimlik kazanır sorusuna cevap arayan sempozyumlar düzenlemelidir. Yoksa bu ülke gençliğini hepten kaybedebiliriz...

Milli kimlik ancak milli kültürle mümkündür, bu da ancak eğitimle ve kültürel faaliyetlerle olur. Bu hizmeti hem Bakanlıktan, hem de Belediyelerden bekliyoruz... Hem örgün ve hem de yaygın eğitimin en temel ihtiyacı, ülke kültürünün temel eserlerine bakıştır.

Kimliğimize sahip çıkamayan gençlerin gelişip serpilmesi zaman alacak, sosyal hayatta hep birbirleri ilişkili olacak, başarı kazanacaklar. Zamanla onlar çoğalacak ve dünyada hak ettiği yeri kazanan aydınlar olarak onurlu ve başı dik bir şekilde hayatlarını sürdürecekler.

Eğitim ve kültür seferberliği hep gereklidir, insan böylece bu kimliği benimser.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Yazar: Mustafa Miyasoğlu
29-11-10
E mail: milligazete.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KİMLİKSİZ NESİLLER YETİŞİYOR
Online Kişi: 17
Bu Gün: 382 || Bu Ay: 6.399 || Toplam Ziyaretçi: 2.237.511 || Toplam Tıklanma: 52.315.243