ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MEDYADAN
Okunma Sayısı: 2125
Yazar: Hasan Cücük'ün haberi
MÜSLÜMANA HAKARETE IRKÇILIK CEZASI

Berlingske Tidende gazetesine yazdığı yorumda Müslümanlara hakaret eden aşırı sağ Danimarka Halk Partisi (DF) milletvekili Jesper Langballe ırkçılıktan ceza aldı. Ocak ayında yayımlanan yorumunda Müslümanlara ağır hakaret eden Özgür Basın Derneği Başkanı Lars Hedegaard'a destek veren Langballe, "Hedegaard'ın söyledikleri tam olarak doğru değil, hatta eksik, Müslümanlar töre cinayeti adı altında kendi kızlarını öldETEürüyorlar, ırza geçme işini ise kızların amcaları yapıyor." hezeyanında bulunmuştu. Jesper Langballe'nin sözlerini inceleyen savcılık, suç unsuru taşıdığını ancak davanın açılması için milletvekili olan Langballe'nin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini açıklamıştı. Mayıs ayında yapılan oylamada ülke tarihinde ilk kez bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılırken, Langballe'ye yargı yolu açılmış oldu.

Ceza yasasında bulunan ırkçılık paragrafının 266 b maddesinde yer alan 'onur kırıcı' sözlerden yargılanan Langballe, "Bu madde ile zaten ben hakim karşısına çıkmadan hüküm giymiş oldum. Madde, söylenen sözün onur kırıcı ve aşağılama içermemesi gerektiğini söylerken sözün doğru veya yanlış olmasını dikkate almıyor." savunmasını yaparak Müslümanlardan özür dilemesine rağmen hakaretinde ısrarlı olduğunu göstermiş oldu. Mahkeme heyeti, Langballe'nin ırkçılık paragrafını ihlal ettiğine karar vererek 5 bin kron ceza verdi. Jesper Langballe'nin ırkçılıktan aldığı ceza tarihi bir önem taşıyor. Ülkede ilk kez bir milletvekilinin Müslümanlara hakaretten dolayı dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra ilk kez bir milletvekili ceza almış oldu.

Jesper Langballe'nin Müslümanlara hakaret içeren sözlerine DF Başkanı Pia Kjaersgaard sert tepki göstermişti. Kjaersgaard, "Langballe'nin bu açıklamaları çok aptalca. Yaptıkları partimize büyük zarar veriyor." derken Başbakan Lars Lökke Rasmussen, nefreti körükleyen, insanları aşağılayan bir görüşün ardında durmasının söz konusu olmadığını ifade etmişti.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Hasan Cücük'ün haberi
04-12-10
E mail: zaman. com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
MÜSLÜMANA HAKARETE IRKÇILIK CEZASI
Online Kişi: 28
Bu Gün: 2 || Bu Ay: 5.992 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.853 || Toplam Tıklanma: 52.114.815