ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 260
Yazar: Yusuf Kaplan
KAZAKİSTAN'DA TÜRKİYE'YE DARBE

KAZAKİSTAN'DA TÜRKİYE'YE DARBETürkiye dışında Türk cumhuriyetlerinin en güçlü ülkesi Kazakistan karıştı. Halk bir anda sokaklara döküldü, Kazakistan’ın “demir yumruk” lideri Nazarbayev’in heykelleri yıkıldı ülkenin dört bir tarafında!

Yaşananlar ürpertici: Kazakistan’da plakasız arabalarla halka silah dağıtılıyor, evlerine pencerelerinden ateş ediliyor!

Bütün bunlar, halkı, ayaklanmaya kışkırtma ve sonra da darbeye veya dış müdahaleye hazır hâle getirme girişimi mi, acaba?

KAZAKİSTAN NEDEN RUSYA’YI YARDIMA ÇAĞIRDI?

Görünüşte, halkın sokaklara dökülmesinin gerekçesi, hükümetin gaz zammını ve ülkedeki ekonomik sıkıntıları protesto etmek!

Peki, gerçekte asıl gerekçesi ne, bütün hâdiselerin?

Bu sorunun cevabını alelacele vermek yanıltıcı olabilir diye yazarken, aslında bu sorunun cevabını bulabileceğimiz bir haber ajanslara düştü biraz önce: Kazakistan yönetimi, Rusya’yı yardıma çağırdı! ABD’nin müdahalesi bekleniyordu, Rusya çıktı Pandora’nın kutusundan!

Gerçek şu ki, gaz zammı bahane, ülkenin Ruslar tarafından işgal edilmesinin zemini hazırlandı aslında.

Protestoları hazırlayanlar da, halka silah dağıtanlar da, pencerelerinden ateş açtıranlar da ve sonunda kendilerini “Kazakistan’ı içine düştüğü bu kaostan kurtarmak için” yardıma çağırtanlar da Ruslar olmasın sakın?!

RUSYA’NIN YARDIM ŞARTLARI ÇOK AĞIR, EMPERYALİSTÇE!

Rusların Kazakistan’a yardım etmek için öne sürdüğü şartlar, biraz önce sıraladığım kaygılarımı ve Rusya’nın her şeyin gerisindeki iğrenç emperyalist güç olduğu gerçeğini doğruluyor.

İşte Kazakistan'ın yardım çağrısına Rusya'nın 4 şartı:

- Kırım’ın ilhakının tanınması,

- Rusça'nın yeniden ikinci resmî dil olarak kabul edilmesi,

- Rusya’nın ülkede yeni askerî üsler açmasının önünün açılması,

- Rus azınlıklara özerklik verilmesi.

İnanılır gibi değil! Rusya, çok aşağılık bir oyun oynuyor Orta Asya'da! Türkiye'nin Türk dünyasını toparlama girişimine indirilen bir darbe bu!

LE MONDE: “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI’NA KARŞI…”

Fransa’nın solcu gazetesi Le Monde, “Kazakistan’daki karışıklıkların Türk Devletleri Teşkilatı’na karşı” planlandığını yazıyor.

Türkiye’nin ezberci “solcuları”, hürriyet, kuyruklar, gak guk diye geveleyip duruyor!

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Kazakistan’a yardım eli uzatmalı! Kazakistan, Rusya’yı değil TDT’yi yardıma çağırmalıydı, diyor insan haklı olarak ilk anda. Ama arazide durum hiç de buna müsait değil gibi gözüküyor ki, Rusya girdi devreye!

TDT, Kazakistan’daki karışıklıklardan sonra şu açıklamayı yaptı: “Kazakistan’daki son olaylar ışığında, Kazakistan’da barış ve istikrara verdiğimiz önemi vurguluyor ve üye ülkemiz Kazakistan’la güçlü dayanışmamızı ifade ediyoruz.”

Bu açıklama TDT’nin bir yaptırım gücünün olmadığını gösteriyor. Rusya’ya direnmeli ve köşeye sıkıştırmalı Rusya’yı, diyeceğim ama bu olmayacak duaya âmin demek gibi bir şey olur.

Gerçekçi olalım; Kazakistan’ın ve TDT’nin bu hâdiseden minimum zararla çıkmasına bakalım ve asıl, Rusya’nın / ABD’nin ve Çin’in / İngiltere’nin Türk cumhuriyetlerinin yakasından düşmelerini sağlayacak köklü askerî, stratejik ve en önemlisi de manevî / fikrî hazırlıkları iyi yapalım.

KAZAKİSTAN’DA TÜRKİYE’YE DARBE VURULUYOR!

Bendeniz öteden beri, Rusya ile ABD’nin birlikte hareket ettiklerini düşünüyorum. Yaşananlar zaman zaman bu fikrimi doğruluyor.

Neye dayanarak söylüyorum bunu?

Şuna: Amerikan derin devletinin de, Rus derin devletinin de ipleri Yahudilerin kontrolünde. Bu yazdığıma komplo diyecek olanların ahmaklığına şaşarım!

Bunların ya dünyadan haberleri yok ya gönüllü acenteler ya da epistemik körleşme hastalığı yaşıyorlar!

Türkiye güçlendikçe Batılılar panikliyor.

Türkiye’nin etki ve nüfûz alanı genişledikçe, Batılılar, kara kara düşünmeye ve Türkiye’nin yeniden gelişini önlemeye çalışıyorlar!

Batılılar da, Ruslar da, Çin de son kertede Türkiye’nin yeniden küresel bir oyuncu olarak tarih sahnesine çıkma emareleri göstermesinden bile rahatsız! Şer cephesi nasıl da beklenmedik zamanda beklenmedik ittifaklar kuruyor, değil mi?

O yüzden çok açık ve net olarak söylüyorum: Kazakistan’da Türkiye’ye darbe vuruldu!

TDT’nin öndeki kurucu aklı Kazakistan’dı ama gerisindeki akıl da, beyin de, yürek de Türkiye’ydi. TDT, son çeyrek asırda hayata geçirilmiş en önemli, hayatî, stratejik projelerden biriydi. Bir şekilde engelleneceğini, önüne taş konulacağını düşünüyordum.

Bu teşkilat fikrinin kendisi bile harikuladeydi, çok güzeldi. Hayata geçirilmesi başka bir bahara kalabilirdi ama geç olsun, güç olmasın’dı.

Braudel, “Türkler, tarihin kayıp çocukları” diye boşuna dememişti.

Türk cumhuriyetleri Soğuk Savaş’tan sonra Sovyet emperyalizminden kurtuldu, bağımsızlıklarına kavuştu. Ama şeklen sadece. Ruhen değil şeklen.

Asya’nın Avrupa’nın tarihini Müslüman olduktan sonra bin yıl Müslüman Türkler yaptılar. TDT projesini biz geliştirdik ve bize güvenerek imza attı diğer Türk cumhuriyetleri de.

Ama biz şunu iyi biliyoruz: Türk cumhuriyetleri fiilen olmasa bile zihnen Rusya’nın işgali altındalar!

Bu zihnî işgali biz sona erdirebiliriz sadece.

Ama önce Türkiye, toparlanacak ki, manevî / entelektüel olarak önümüzdeki elli yılda atağa kalkacak ve TDT’yi de, Osmanlı coğrafyasını da yeniden toparlayıp ayağa kaldıracak…

Buna hazırlanmalıyız.

Hem de çok iyi hazırlanmalıyız.

Vesselâm.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Yusuf Kaplan
08-01-22
E mail: yenisafak.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
KAZAKİSTAN'DA TÜRKİYE'YE DARBE
Online Kişi: 18
Bu Gün: 399 || Bu Ay: 9.003 || Toplam Ziyaretçi: 2.200.457 || Toplam Tıklanma: 51.934.027