ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : İKTİBAS / Muhtelif Mevzûlar, Yazarlar, Yazılar
Okunma Sayısı: 5278
Yazar: Gökhan Özcan
OKUMA NOTLARI

"Bir Müslüman hikâyesine göre, Meryem oğlu İsa bir gün, soğuktan ve sıcaktan korunacak bir sığınağı olmayan, dağda yaşayan yaşlı bir adama rastladı. İsa adama, neden kendisine bir ev inşa etmediğini sordu. "Ey Tanrı'nın Ruhu" dedi yaşlı adam, "Senden önceki peygamberler yalnızca yedi yüzyıl yaşayacağımı haber verdiler. Yerleşmeye değmez." (Gai Eaton/Kalenin Kralı)

"Yollar her ne kadar çeşitli ise de gaye birdir. Görmüyor musun ki Kâbe'ye giden ne çok yol vardır? Bazısının yolu Rum'dan, bazısının Şam'dan, bazısının Acem'den, bazısının Çin'den, bazısının da deniz yolundan Hint ve Yemen'dendir. Bunun için yollara bakarsan, ayrılık büyük ve sınırsızdır. Fakat gayeye, maksada bakacak olursan hepsi birleşmiş, hepsinin kalbi Kâbe hakkında anlaşmış ve orada bir olmuştur. Ona olan aşkları çok büyüktür. Çünkü oraya hiçbir anlaşmazlık, aykırılık sığmaz. O söylediğimiz çeşitli yollarla olan ilgi, küfür ve iman'la karışık değildir. Oraya ulaştıkları zaman, yollarda birbirleriyle yaptıkları çarpışmalar, döğüşüp çekişmeler ve karşı koymalar sona erer. Yolda iken biri öbürüne: 'Sen sebatsızsın, kâfirsin!' der ve bir başkası diğerine bunu böyle gösterir. Fakat Kâbe'ye varınca, bu kavgaların sadece yolda geçtiği ve maksatlarının bir olduğu anlaşılır." (Hazreti Mevlâna/Fîhi Mâfih)

"Vahyedilişinden yaklaşık ondört asır sonra, yeryüzünde ilk göründüğü zaman gönüllere nasıl güçlü bir heyecan vermişse, bugünün insanlarının ruhlarını o derece coşturacak bir seslenişe sahip olması, Kur'ân'ın mucizesidir. Bir Müslüman Kur'ân'ın sırf okunduğunu duymakla bile heyecana kapılır ve denilir ki, ezan seslerinden ve Kur'ân tilavetinden etkilenip etkilenmeyişi her Müslüman için imanının derecesini belirler." (Seyyid Hüseyin Nasr/İslam, İdealler ve Gerçekler)

"Siz de, bir uygarlığın son çocukları, evet siz de, tekrar o uygarlığı yücelten, en parlak vakitlere eriştiren öze dönerek onu yeniden ihya edebilirsiniz. Bunu yaparsanız onun aşkı sizi saracak, siz adeta bir mucize ikliminde ilerlermiş gibi olacaksınız, şeytan veya şeytani sistemlerin hiç biri size engel olamayacak. Sizi aşk yönetecek. Ve siz tekrar hakikatin bayrağını dünyaya dikecek, ilahi sistemi gerçekleştirecek, hakkın medeniyetini zafere ulaştıracaksınız." (Sezai Karakoç/Yitik Cennet)

Yazının tamamı için tıklayınız.

Yazar: Gökhan Özcan
09-12-10
E mail: yenisafak.com.tr
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
OKUMA NOTLARI
Online Kişi: 23
Bu Gün: 199 || Bu Ay: 7.242 || Toplam Ziyaretçi: 2.239.099 || Toplam Tıklanma: 52.333.238