ÂYET-İ KERÎME
Ey Peygamber! Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hrıstiyanlar da senden asla hoşnut olmayacaklardır.
Bakara, 120.
HADÎS-İ ŞERİF
Dünya tatlı ve caziptir. Allah sizi dünyada egemen kılacak ve nasıl davranacağınıza bakacaktır. Dünyadan ve kadınlardan sakının.
Müslim, Rikak, 99.
SÖZÜN ÖZÜ
Bir düşünce için ölümü göze almak, kendini feda ediş değil; hayatı anlamlandırmaktır.
İsmet Özel
Kategori : / MAÂRİF (Eğitimle İlgili Yazılar)
Okunma Sayısı: 370
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
Sayın Cumhurbaşkanım MEB’in fen bilimleri kitaplarıyla Asım’ın nesli yetişmez

Sayın Cumhurbaşkanım MEB’in fen bilimleri kitaplarıyla Asım’ın nesli yetişmezCumhurbaşkanımız, Asım’ın nesli yetiştirme idealini” TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu’nda bir kere daha tekrarladı. Dindar nesiller yetiştirme idealini her fırsatta tekrarlıyor. “Peygamber Efendimizi (sav) örnek alacak; inancından, medeniyetimizden, ecdadımızdan aldığı ilhamla hedeflerine yürüyecek bir gençlik” ideali var Cumhurbaşkanımızın.

Ateist zihniyetle yazdırılan MEB’in fen bilimleri kitapları dindar neslin yetişmesinin önündeki en büyük engel. 

Fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri, astronomi, hayat bilgisi, fen bilimleri kitaplarının hiç birinde yaratıcı, Tanrı, Allah kelimeleri geçmez. 

“Doğa yaptı, kendiliğinden oldu, DNA veya proteinler yaptı” ifadeleri gırla.

Güneş, Ay, yıldızlar, şimşek ve ışık böceğininışığı kendiliğinden olur.” (Fen Bilimleri 3, s.129) 

Dağ, ova, orman, çayır, akarsu kendiliğinden olur.” (Fen Bilimleri 3, s. 179)

“Doğa, çevreye bırakılan bitki ve hayvan atıklarını kolayca yok edebilir.” (Fen Bilimleri 5, s.149)

Yıldızların değişmez gök cisimleri olmadığı, aksine doğduğu, evrim geçirdiği, sonra da yok olduğu düşüncesi artık günümüzde bilinen şüphe götürmez bir gerçek.” (Fen Bilimleri 7, s.13)

Bu kitapları okuyan öğrenci doğayı, yaratıcı sanır. Din dersinde öğrendiği bilgilerle çeliştiğini görür. Din dersi haftada iki saat, fen bilgisi dersi 5 saat. LGS’de din dersinden 10 soru gelir, fen bilgisi, matematik, sosyal bilgilerden 50. 

İlkokuldaki hayat bilgisi dersinden itibaren doğa, yaratıcı gibi takdim edilir.  Fen bilimleri, fizik, biyoloji, kimya, matematik, coğrafya, sosyal bilgiler, astronomi derslerinden tekrarlanır. 

Doç. Dr. Cihat Yaşaroğlu’nun Bilimler Işığında Yaratılış Kongresine sunduğu tebliğinde şu bilgilere yer verilir:

Türkiye’de ortaöğretim öğretmenleri ve öğrencileri ile yapılmış bir çalışmaya göre; öğretmenlerin % 78.9’u, öğrencilerin % 73.2’si evrimsel görüşü reddetmektedirler. Bunun en önemli sebeplerinden birisi olarak da dini inanışın evrimsel görüşü kabul etmemesi olarak gösteren öğretmenlerin oranı % 70, öğrencilerin oranı % 72.1 olarak bulunmuştur. OECD ülkelerinde evrimi kabulde en düşük ikinci sırada Amerika var, Türkiye’nin yeri hemen bir alt seviyede.” 

Evrimciler azınlıkta. Buna rağmen MEB’in kitapları sadece evrimci ve ateist bakışını esas alır. Müslüman insanımızın bakış açısı ise hiç dikkate alınmıyor. Demokratik ve çoğulcu bir bakış açısı yerine, tek tip bakış açısı dayatılmaktadır.”

Fen bilimleri kitaplarını okuyan öğrenci zannediyor ki bütün bilim adamları dinsiz ve ateist. 

Ateistler, “bilim ateistlerin ürünü, dindarların bilime katkısı yok” tezini bangır bangır tekrarlıyorlar. 

İnançlı bilim adamları, bu çarpıklığı düzeltmek için her yıl, BİLİMLER IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ düzenliyor. Bu yılki kongre Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde 20-23 Ekim tarihlerinde düzenleniyor. Kongreye, “Bütün bilim adamları ateist mi?” başlıklı bir tebliğle katılıyorum.

Araştırmalar gösteriyor ki bilimde devrim etkisi yapan bilim adamları inançlı ve inandıklarını ilan ediyorlar. 

Mesela; kalıtım biliminin öncüsü Johann Gregor Mendel ve Dünya yuvarlıktır ve döner diyen Roger Bacon gibi bir kısmı papaz. 

Keşif, icat ve buluşları ile şöhret yapmış bilim adamlarının çoğu Allah’a inançlı. kişilerdir. 

Kuduz aşısını bulan ve evrimi reddeden Louis Pasteur, telgrafı bulan Samuel Morse, yer çekimini keşfedenİsaac Newton, suyun kaldırma kuvvetini fark eden Blaise Pascal, ünlü astronomi bilgini Johannes Kepler, “Dünya dönüyor.” dediği için kilisenin gazabını çeken Galileo Galilei, İzafiyet teorisinin mimarı Albert Einstein, Battani’den 500 sene sonra Güneş Sistemini keşfeden Nicolas Kopernicus, Avrupa’da ilk defa Dünyayuvarlak ve dönüyor diyen Roger Bacon, 50 yıl ateizmi savunan sonraYanılmışım Tanrı Varmış” kitabını yazan Prof. Andrew Flew, biyokimya profesörü ve “bilinçli tasarım” fikrinin sahibi Prof. Michael Behe inançlı bilginler.

Özellikle “kuantum fizikçilerinden kuantum bilincini ortaya koyan Prof. Stuat Hameroff, kuantum öncüsü dalga mekaniğini geliştiren Prof. Erwin Schrödinger, kuantum kuramını ilk ortaya koyan Prof. Max Planck, kuantum formülünü tamamlayan Paul Dirac, Nobel ödülü alan Prof Aziz Sancar, DNA’nın şifrelerini çözen ve “DNA’da Tanrı’yı gördüm.” diyen Prof. Francis Collins inançlı bilim öncüleri. 

Farabi, İbni Sina, İbni Rüşt, Biruni, Battani, Mimar Sinan, Ali Kuşçu, Razi, astronominin kurucusu Nurettin Batruci gibi yüzlerce İslam bilgini imanlı ve inançlı.

Alman bilgin Sigrid Hunke, Avrupa Üzerine Doğan İslam Güneş’i adlı eserinde, İslam bilginlerinin Batı’yı ortaçağı karanlığından kurtardığını ortaya koyar. 

Bilimi ateist bilim adamlarının eseriymiş gibi sunmak, aldatmacadan ibaret. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Asım’ın nesli yetiştirmenin önündeki en büyük engel olan fen bilimleri kitaplarını mercek altına almalı; “Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” düzenleyen bilim adamlarımıza kulak vermeli, fen bilimlerinin ateizme alet edilmesinin ve istismarının önüne geçilmeli.

Not: Kıymetli okuyucularımız içinde isteyen olursa bilimde devrim yapan bilim adamlarının inançlı olduğunu anlatan tebliğimi, fen bilimlerindeki ateist bakış açısını gösteren örnekleri takdim edebilirim.

Yazının kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

Yazar: Ali Erkan Kavaklı
13-10-22
E mail: yeniakit.com
 
 
Yorumlar: 0
Bu yazı için henüz yorum yapılmamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanım MEB’in fen bilimleri kitaplarıyla Asım’ın nesli yetişmez
Online Kişi: 23
Bu Gün: 161 || Bu Ay: 5.551 || Toplam Ziyaretçi: 2.214.078 || Toplam Tıklanma: 52.107.028